.

leuke Youtube kanalen
Terug naar overzicht
48,900x gelezen

Anno 2017 vind je meer programma’s op YouTube dan op je televisie. Het online videokanaal staat boordevol handige tutorials en reviewkanalen die je helpen de juiste keuzes te maken. De één zoekt advies bij het kopen van een nieuwe smartphone en de ander wil een nieuwe taal leren of goed leren koken. Er bestaan een miljoen verschillende kanalen en door de bomen zien we het bos niet meer. Deze 7 leuke YouTube-kanalen mag je absoluut niet missen.

Op de hoogte

Dol op feiten en interessante weetjes? Op het kanaal van Kurzgesagt – In a Nutshell worden uiteenlopende onderwerpen zoals verslaving, de vluchtelingencrisis en het immuunsysteem op eenvoudige wijze uitgelegd. Verwacht geen heftige video’s, maar knap in elkaar gezette animatievideo’s. De Britse voice-over zorgt voor een lekker tempo en de vrolijke visuals houden je aandacht vast. In slechts 2 tot 7 minuten ben je helemaal bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in de wereld en de wetenschap.

Hablo un poco español

Kom je niet verder dan een simpele hola en kun je wel een lesje Spaans gebruiken? Rosa en Alex van SpanishPod101.com nemen je graag mee in de wondere wereld van de Spaanse taal. Met korte video’s leren zij jou stap voor stap de meest voorkomende woorden en zinnen. Je verstaanbaar maken komende zomer in Spanje of Zuid-Amerika? No hay problema!

Creatief met Donnie

De serie video’s van You Suck at Photoshop is anders dan alle andere duizenden Photoshop-tutorials die je op YouTube vindt. Waarom? De presentator is de ontzettend droge Donnie, die je uitlegt wat je vooral niet moet doen in Photoshop in plaats van wat je wel moet doen. De video’s laten je niet alleen grinniken achter je scherm, maar voorzien je ook daadwerkelijk van goede tips.

Als het ook makkelijk kan

Lifehacks zijn tips en trucs die je leven makkelijker maken. Manieren om iets slimmer te doen in minder tijd of met minder geld. Het populaire YouTube-kanaal Mr. Hacker laat je zien wat je kunt doen met plastic flessen, hoe je op 9 manieren een watermeloen snijdt en hoe je voordelig accessoires voor je smartphone in elkaar knutselt.

Vers van de pers

Ben je nieuwsgierig naar de nieuwste gadgets, maar wil je een eerlijke mening horen? Kijk dan vooral naar Unbox Therapy. Met meer dan 7 miljoen abonnees is dit één van de populairste YouTube-kanalen als het op verse technologie aankomt. Naast de nieuwste gameconsoles, test hij ook bijzondere gadgets zoals een wekker die je wakker maakt met geur in plaats van geluid. Geen complexe technische termen: deze video’s spreken begrijpelijke taal.

Lang leve de smartphone

Net als Unbox Therapy bestaat dit kanaal uit video’s met reviews, maar focust Phonebuff zich op smartphones. Wat bijzonder is aan deze video’s is dat de makers niet alleen vertellen hoe de smartphone werkt, maar het ook laten zien. Dat doen ze aan de hand van een speedtest en een zogenaamde droptest. Daarmee testen ze hoe snel je telefoon is, maar ook hoe snel het scherm barst als deze valt.

Schat, wat eten we vanavond?

Jamie Oliver is de beroerdste niet en helpt je graag een handje in de keuken. Op zijn populaire Food Tube-kanaal kookt hij uiteraard zelf de sterren van de hemel, maar ook nodigt hij andere talentvolle koks uit voor een smakelijke instructievideo. Naast recepten leer je hier ook hoe je een burrito rolt, wat de ideale snijtechniek is voor knoflook en hoe je de perfecte pannenkoek bakt. Trek gekregen?

Behalve dat YouTube-video’s ontzettend leerzaam zijn, kosten ze je slechts enkele minuten en kijk je ze met de juiste internetbundel gewoon op je telefoon. Nog voordeliger kijk je de video’s natuurlijk met een wifi-verbinding. Meer tips? Misschien zijn deze podcasts en luisterboeken ook wel wat voor jou.

Welke leuke YouTube-kanalen mis jij nog in dit rijtje?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.