5x smartphonehoesjes die wel tegen een stootje kunnen

Telefoons & Tech

Je hebt onlangs een kostbare smartphone aangeschaft, maar zelf ben je niet bepaald de handigste thuis. Dat betekent dat je natuurlijk extra voorzichtig bent met je nieuwe aankoop. Zeker als je ‘m niet hebt verzekerd. Om ervoor te zorgen dat je telefoon niet bij de eerste val kapot gaat of snel onder de krassen zit, zochten wij uit welke stevige smartphonehoesjes er op de markt zijn. Wij hebben er 5 voor je getest.

Spigen Tough Armor

Je wilt graag dat je telefoon schade- en krasvrij blijft, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Spigen staat bekend als één van de grootste fabrikanten in smartphonehoesjes. Deze Tough Armor beschikt over een Air Cushion Technologie, vrij vertaald luchtkussen, waardoor je smartphone beschermd is tegen vallen en stoten.

Deze case van Spigen is verkrijgbaar voor haast ieder type toestel. Bij het uitpakken zijn we aangenaam verrast door het stoere ontwerp van de hoes. Leuk is dat je ‘m horizontaal neer kunt zetten, vanwege de standaard aan de achterkant. Zo kun je overal video’s kijken, zonder een vermoeide arm te krijgen. Wij vonden ‘m lekker compact en licht, maar tegelijkertijd voelt hij stevig aan. Wel valt op dat de case een gladde achterkant heeft, waardoor één van ons ‘m bijna had laten vallen. Het valt ons op dat het toestel met deze hoes terug ‘springt’ door de Air Cushion Technology die er is gebruikt. Iets wat ons een fijn gevoel geeft. Met de prijs van 25 euro is dit een prima investering voor je smartphone.

Prijs?

Ongeveer 25 euro.

Verkrijgbaar voor Apple, Samsung, LG, Google, Huawei, HTC, Motorola, OnePlus, Sony en Asus.

Samsung Galaxy S7 Clear View Flip Case

Naast dat deze Samsung telefoonhoes de voorkant, zijkant en linkerkant van je smartphone beschermt, is ‘ie ook nog eens erg stijlvol. Je klikt je toestel heel eenvoudig in de case en hij is klaar voor gebruik.

Deze case is vooral heel cool, omdat het toegang geeft tot je telefoon zonder het te hoeven openen. Ons viel op dat je met deze hoes de tijd blijft zien, gemakkelijk je muziek regelt en je gesprekken opneemt zonder de hoes open te klappen. Zorg er wel voor dat je zowel de hoes als het scherm van je telefoon regelmatig schoonmaakt, om krasjes op je scherm door vuil te voorkomen. Een nadeel kan zijn dat de cover van kunststof is, waardoor de smartphonehoes sneller vies wordt en eventueel kan scheuren.

Prijs?

Ongeveer 40 euro.

Verkrijgbaar voor Samsung.

OtterBox Symmetry Clear

Je wilt langer van je smartphone genieten zonder dat je bang bent dat hij kapot gaat als je ‘m een keer laat vallen. De smartphonehoesjes van OtterBox staan erom bekend dat ze onverwoestbaar zijn. Wij gingen eens testen en het viel ons op dat je met veel kracht de knoppen aan de zijkant moet indrukken. Zo blijft natuurlijk alles goed beschermd, maar heel praktisch vonden we het niet.

We hebben goede verhalen gehoord over deze smartphonehoes, waardoor we ‘m zonder blikken of blozen van schouderhoogte op de grond durven te laten vallen. Ook na drie keer blijft de smartphone ongedeerd. We zien geen krasje op het toestel en ook werkt alles nog naar behoren. Ook voor kleinere handen ligt de Otterbox Symmetry Clear fijn in de hand. De achterzijde van de hoes is wel wat glad, waardoor hij makkelijk van een glad oppervlak kan glijden.

Hoewel het juist de afgeslankte versie uit de collectie van OtterBox moet zijn, maakt de dikke beschermingslaag hem toch wat minder slank dan misschien gehoopt. Leuk is dat het een transparante hoes is, waardoor je het design van je mobiele telefoon goed blijft zien.

Prijs?

Ongeveer 25 euro.

Verkrijgbaar voor Apple, Samsung, LG en Microsoft.

otterbox smartphonehoesjes

qMust Extended Battery Case

Wil je naast het beschermen van je telefoon tegen krassen en stoten ook graag je batterij kunnen opladen zonder gebruik van lader? Dan is de qMust Extended Battery Case voor Samsung een goede optie.

Wel is het door de externe batterij een behoorlijk grote hoes. Eén van ons uit het testteam met kleine handen vond de case wat onhandig, omdat je smartphone zo niet erg stevig in je hand ligt. Wanneer we ‘m laten vallen, zien we dat de batterij het nog steeds doet. De led-lampjes op de achterkant geven de laadstatus van de batterij aan. En hoewel het laden niet even snel gaat als dat je ‘m aan de kabel legt, is het toch een goede uitkomst als je onderweg bent. Zeker als je je bedenkt dat de hoes je telefoon beschermt tegen vallen, stoten en krassen.

Wij vinden het een goede case om erbij te hebben. Ben je veel onderweg of ga je naar een concert of festival? Dan is deze qMust Extended Battery Case absoluut een aanrader om je Samsung telefoon te beschermen én op te laden.

Prijs?

Ongeveer 35 euro.

Verkrijgbaar voor Samsung.

meer batterij smartphonehoesjes

LifeProof

Of je nu een zonne-aanbidder bent of liever in de sneeuw staat, de makers van de LifeProof beloven je dat hun cases geschikt zijn voor alle seizoenen. Ze omschrijven hun telefoonhoesjes ook wel als de levensverzekering voor je smartphone. Zo claimen ze dat je prima met je telefoon het water in kunt en je tijdens je wintersport niet bang hoeft te zijn dat hij sneuvelt.

Wij durfden de test zelf niet aan, maar de makers beloven dat je je toestel met hun case tot een hoogte van 2 meter kan laten vallen. Ook leuk: Je kunt je telefoon met deze hoes tot 2 meter onder water houden voor maximaal 30 minuten. Durf jij het aan? Deze beelden laten zien dat de smartphonehoes wel degelijk het geld waard is.

Verkrijgbaar voor Apple, Samsung en Google.

Prijs?

Ongeveer 75 euro.

Als beste uit de test

De Otterbox Symmetry Clear is een goede smartphonehoes voor een betaalbare prijs. Wij zullen deze case dan ook aanraden wanneer je op zoek bent naar dat beetje extra bescherming voor je mobiele telefoon.