.

Bewust shoppen simyo
Terug naar overzicht
62,019x gelezen

Je hebt er vast wel eens van gehoord: duurzaam leven. Maar wat betekent het eigenlijk? Duurzaam leven is zuiniger met je spullen omgaan, zodat je het milieu spaart. En dat hoeft niet heel veel onderzoek met zich mee te brengen. Moderne technologie gaat hand in hand met bewust consumeren.

Er bestaan verschillende apps die je helpen bij te dragen aan het milieu maar ook aan je eigen welvaart. Wie langer met zijn spullen doet, hoeft immers minder vaak te investeren in nieuwe spullen. Plant bomen met een zoekmachine, koop eerlijke kleding en bewuste boodschappen of hergebruik spullen: het kan allemaal met een app. Kwestie van downloaden en je kunt meteen aan de slag.

Plant een boom vanaf je telefoon met Ecosia

Met deze app bewijs je jezelf een dienst en het milieu. Ecosia is een zoekmachine. Het geld dat deze zoekmachine met advertenties verdient,  wordt gedoneerd aan boomplantages in Burkina Faso, Madagaskar en Peru. Je kunt zelfs zien hoeveel bomen er al dankzij jou geplant zijn. Waar zit dan het addertje onder het gras? Geen zorgen; je hoeft niet op een advertentie te klikken om te kunnen bijdragen aan de app. Jij hoeft de app alleen maar te gebruiken als iedere andere zoekmachine. Ecosia vind je hier voor Android en hier voor iOS.

Ecosia zoekmachine

Eerlijk kleding met Talking Dress

Eerlijke kleding is kleding die gemaakt is zonder kinderarbeid, met eerlijke salarissen voor de makers en rekening houdend met het milieu. Talking Dress is een organisatie. Haar website en app geven je stof tot nadenken. Expert Marieke Eyskoot schreef er een boek over en al snel rees de vraag: waar koop je dan die eerlijke kleding? De app was het antwoord. Of je nu op zoek bent naar kleren, accessoires en of interieurspullen, met deze app vind je winkels die eerlijke producten verkopen. Een pluspunt is dat deze app zich niet op ketens richt, maar juist op de kleine(re) boetiekjes en shops. Met een geïntegreerde kaart is ieder winkeltje vindbaar. Deze app kun je hier downloaden voor Android en hier voor iOS.

Talking Dress

Bewuste boodschappen met Questionmark

Boodschappen die gezond, milieubewust én ook nog eens verantwoord naar de maatschappij zijn? Bewust boodschappen doen, is geen probleem met deze app. Scan de barcode op het product en je weet meteen wat voor cijfer het product scoort op het gebied van milieu, mensenrechten en gezondheid. Zie je liever een vergelijkbaar product met een hoger cijfer? Scroll naar beneden voor alternatieven. Questionmark download je hier voor Android en hier voor iOS.

Questionmark bewuste boodschappen

Spullen lenen en hergebruiken met Peerby

Duurzaam leven betekent ook het hergebruiken van spullen. Waarom zou je nieuwe spullen kopen als je buurman ze ook heeft liggen? Denk bijvoorbeeld aan een boor, een fietspomp of een koffer op wielen.  Met deze app zoek je uit wie er in jouw buurt wat heeft liggen en daarna kun je meteen een verzoekje sturen. Bovendien weet je meteen wie er in je buurt wonen. Peerby kun je hier downloaden voor Android en hier voor iOS.

Peerby

 

 

 

 

 

 

 

 

Gezonder eten, drie keer nadenken voordat je een grote aankoop doet, meer spullen lenen en zo nu en dan een kleine donatie aan een goed doel. Dit maakt al een groot verschil zonder je leven drastisch te veranderen.

Wat doe jij om duurzaam te leven?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.