Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
2,179x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Is 3D printen het begin van een grote revolutie?

Tot in de jaren negentig waren 3D-printers nog heel erg sciencefiction. Zoals de ‘Replicator’ in Star Trek. Maar de minifabriekjes staan inmiddels bij veel hobbyisten thuis. Heb je zelf geen 3D-printer? Geen nood, dankzij handige apps kun je zelf toch 3D printen. De printers worden steeds goedkoper, het printen is super duurzaam en je kunt steeds meer met de printers maken. Het populairst zijn bijvoorbeeld smartphonehoesjes, maar je kunt er zelfs protheses en huizen mee bouwen. Staan we aan het begin van een grote 3D-printrevolutie?

Papierloos product met uitstekende papieren

3D printen is beslist geen modeverschijnsel. Met een jaarlijkse omzet in Nederland van 120 miljoen euro is het een serieuze markt. Steeds meer bedrijven printen onderdelen met 3D-printers. Wekelijks worden er tussen de 500 en 1000 printers consumentenprinters verkocht, voornamelijk aan hobbyisten die ermee experimenteren. Experts verwachten dat over een tijd in ieder huishouden een 3D-printer zal staan. En dat is geweldig. Je downloadt gewoon een ontwerp, zet de printer aan en klaar is Kees. Ook handig: je hoeft niet meer stad en land af te speuren voor dat ene onderdeeltje, want je print het meteen zelf. En de creatieve geesten onder ons kunnen hun eigen producten ontwerpen.

 

 

Een beter milieu begint bij 3D printen

 Het allergrootste voordeel van 3D printen is dat het heel duurzaam is. Ga maar na. Producten hoeven we niet meer helemaal uit China te halen. Dat betekent minder transport en opslag – en dus minder uitstoot. Als alles meteen op aanvraag kan worden geprint, zullen er niet langer méér producten worden gemaakt dan er verkocht worden en hoeven we minder weg te gooien. Bovendien kunnen onze spullen langer meegaan. Is er een onderdeel kapot, dan print je het gewoon even. Dit is allemaal al heel duurzaam. Print je dan ook nog eens met milieuvriendelijke materialen, dan wordt het nóg duurzamer. Er komen steeds meer van dat soort stoffen. Het veelgebruikte polymelkzuur (PLA) is bijvoorbeeld helemaal biologisch afbreekbaar en met een biologisch suikerbietenplastic kunnen huizen worden geprint.

Printers in plaats van werknemers

Tegenover al deze voordelen, staat wel een groot nadeel. 3D-printers kunnen een heleboel werk doen dat nu in fabrieken en op bouwplaatsen door mensen wordt gedaan. Veel (vooral lager geschoolde) werknemers kunnen daardoor hun baan verliezen. Sommige economen schatten dat in de bouw zelfs de helft van het aantal arbeidsplaatsen zal verdwijnen. Natuurlijk komen er ook banen voor terug in de 3D-printindustrie, maar dat zijn er veel minder. En omdat het gaat om hooggeschoolde arbeid, kunnen de mensen die hun baan verliezen zich niet zomaar laten omscholen.

 

 

 

Dit rolt er uit 3D-printers

 Als je erover nadenkt wat je allemaal kunt maken met 3D-printers, is het niet gek dat een heuse revolutie wordt voorspeld. Momenteel zijn smartphonehoesjes één van de meest geprinte voorwerpen onder consumenten. In dit filmpje kun je goed zien hoe dat werkt. Op Thingiverse.com kun je gratis 3D-bouwtekeningen voor producten downloaden. Populair zijn bijvoorbeeld speelgoed, koptelefoonhouders, een fluitje, opbergdoosjes en een oordopjeshouder. Consumenten printen thuis ook veel (kunststof) sieraden en decoratieve voorwerpen.

Ook professionals gebruiken 3D-printers. Architecten en kunstenaars zelfs al best lang, bijvoorbeeld om maquettes en prototypes te maken. Vooral op medisch gebied zijn de toepassingen van 3D printen op zijn zachtst gezegd indrukwekkend. Nu al kunnen er perfect passende protheses en implantaten worden gemaakt. Het zal waarschijnlijk niet lang meer duren voordat medici zelfs huid, kraakbeen en – ja echt! – organen kunnen printen. Ook in de voedingsindustrie worden de printers al gebruikt. Met bijvoorbeeld chocola en suiker kun je fantastisch mooie dingen printen. En het Russische bedrijf Apis Cor kan dankzij een 3D-printer op locatie een huis bouwen binnen 24 uur en voor maar ongeveer 10.000 euro.

https://www.youtube.com/watch?v=GUdnrtnjT5Q (Zo bouwt het Russische bedrijf Apis Cor een huis binnen 24 uur dankzij een 3D-printer op locatie.)

 

 

Deze prothese is geprint door een 3D-printer.

 Een 3D geprint smartphonehoesje van 3dprinttelefoonhoesje.nl

 

Net een inkjetprinter, maar dan met filament

 Hoe werkt een 3D-printer? Nou, eigenlijk heel eenvoudig. Vergelijk het met de inkjetprinter die je thuis hebt. Alleen print je dan geen document, maar een 3D-tekening. En in plaats van inkt, komt er (al dan niet gekleurde) ‘filament’ uit de spuitkop. Dat zijn bouwmaterialen zoals gips, epoxy of polyester, die door smelting vloeibaar worden gemaakt. Consumentenprinters kunnen meestal met meerdere (vergelijkbare) soorten filament printen, industriële printers vaak maar met één soort (bijvoorbeeld suiker, chocola of metaal). De printer drukt steeds één laagje af, dat hard wordt als het afkoelt. Uiteindelijk komen er heel veel lagen over elkaar, zodat het resultaat driedimensionaal wordt. Voilà!

https://www.youtube.com/watch?v=J_CNs5aXUio (Uitleg in De Wereld Draait Door hoe een 3D-printer werkt.)

Wat heb ik nodig om te kunnen printen?

 Natuurlijk een 3D-printer. Die zijn er in alle soorten en maten. Consumentenprinters kosten meestal tussen de 300 en 1500 euro en zijn inmiddels bij tal van webshops te koop. Daarbovenop moet je nog wat andere dingen kopen, zoals het filament. Dat is een spoel met draad eromheen, wat door de printer wordt gesmolten (kosten: meestal een paar tientjes per rol). Wil je je eigen ontwerpen maken, dan heb je verder nog een laptop, tablet of smartphone en ontwerpsoftware nodig. Plus eventueel een 3D-scanner: daarmee kun je objecten in 3D inscannen, zodat je ze met de printer kunt kopiëren.

3D printen zonder 3D-printer thuis

 Thuis geen 3D-printer en toch 3D printen? Dat kan! Smartphonehoesjes kun je in een handomdraai ontwerpen en laten printen via 3dprinttelefoonhoesje.nl. Met de Sculpteo-app kun je zelf allerlei soorten designs maken of al bestaande ontwerpen uitkiezen. Het product wordt dan door het bedrijf geprint en naar je opgestuurd. Wil je je handen uit de mouwen steken en zelf printen? Op Makerscene.io kun je zien waar de dichtstbijzijnde openbare werkplaats (‘maker space’) zit waar je kunt 3D printen. Een 3D-printer kost daar meestal zo’n 5 euro per uur en filament ongeveer 25 cent per gram. Met programma’s zoals Sketchup kun je eerst je eigen 3D-product ontwerpen. Natuurlijk kun je ook gaan voor een bestaand ontwerp, die download (en print) je gemakkelijk met de Thingiverse-app (Android en iOS).

3D printen: alarmfase 1?

 Is 3D printen gevaarlijk? Natuurlijk kun je gevaarlijke producten printen, zoals wapens. Een tijdje geleden bleek uit een onderzoek van het ministerie van Volksgezondheid dat ook het 3D printen zelf niet geheel zonder risico’s is. Zo kun je je branden aan de hete onderdelen en komen er dampen en kleine deeltjes vrij. Daarom geeft het ministerie het advies: blijf opletten en ventileer goed! 3D-printers zijn in ieder geval niet zo gevaarlijk dat er meteen maatregelen moeten worden genomen, stelt het ministerie.

3D printen: 3 duizelingwekkende feiten

 

  1. Het internationale ruimtestation ISS heeft een kleine 3D-printer aan boord. Niet om kapotte onderdelen opnieuw te maken, maar om onderzoek te doen naar 3D printen zonder zwaartekracht.
  2. Het Amerikaanse bedrijf Defense Distributed zette bouwtekeningen online waarmee mensen zelf een pistool konden printen. Het enige wat je verder nodig had, waren een metalen slagpin en kogels. Op last van de overheid zijn de tekeningen weer verwijderd.
  3. Minister van Onderwijs Jet Bussemaker droeg tijdens Prinsjesdag 2015 schoenen die door Eindhovense studenten waren ge-3D-print.

Kriebelt het bij jou om een 3D-ontwerp te maken? Simyo geeft een zelf te ontwerpen telefoonhoesje weg van 3dprinttelefoonhoesje.nl

Waarom zou jij wel zo’n hoesje kunnen gebruiken? Laat het ons voor donderdag 6 juli weten onder dit blog en wie weet mag jij binnenkort aan de slag op de digitale tekentafel!

 

 

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.