.

Terug naar overzicht
18,559x gelezen

Sanny Visser is reporter voor Simyo en wordt dolgelukkig van tweedehands koopjes scoren en boodschappen doen op de markt. Naast het testen van bespaar-apps duikt ze voor Simyo ook in andere telefoonvraagstukken. Dit keer: een hoesje om je telefoon, dat doe je niet. Of wel? Tijd voor een onderzoek!

Het kan voor verhitte discussies zorgen: doe je wel of geen hoesje om je telefoon? Volgens Tweakers loopt een op de tien Nederlanders rond met een kapot scherm en naar schatting heeft de helft van de telefoonbezitters een telefoonverzekering. Een dilemma, want hoe geniet je van het design van een nieuwe telefoon, zonder er een hoesje omheen te doen?

Gebruiksvoorwerp

Wat je ook doet met je telefoon, een hoesje is nooit de oplossing, aldus technologiejournalist Dennis de Vries (33) van gadget-website Draadbreuk. Zijn punt: waarom zou je, terwijl fabrikanten jaar na jaar proberen een nóg dunnere (en mooiere) telefoon uit te brengen, dit teniet doen door een lomp hoesje? “Zelfs onder mijn lezers, liefhebbers van mooie designs en technologie, gebruiken er veel een hoesje.”

Dennis is naar eigen zeggen “gewoon heel zuinig” op zijn telefoon. Alleen, de telefoons van tegenwoordig worden niet alleen duurder en dunner, ze lijken ook kwetsbaarder te worden. Dennis: “Tja, heeft er iemand een iPhone die niet gebarsten is aan de buitenkant? Gefeliciteerd, dan ben je één van de weinigen. Gelukkig zijn nieuwere telefoons steeds vaker gemaakt van aluminium en niet van glas.”

Doen fabrikanten het expres?

Waar blijft de mooie, slanke, maar óók stevige en waterproof telefoon? “Het zou inderdaad geen gek idee zijn om alle telefoons waterdicht en stoot-proof te maken, mét behoud van een slank en glad design”, vindt ook Dennis. Of hebben fabrikanten een goede reden om minder onverslijtbare telefoons op de markt te brengen; de verkoop verhogen bijvoorbeeld? “Ik heb er geen keiharde bewijzen voor, maar vond het wel opvallend dat de Samsung Galaxy 5 waterdicht was en de Samsung Galaxy 6 weer niet. Na een paar maanden was daar opeens de Samsung Galaxy 6 Active; die was wél waterdicht. Tja, wat zou jij doen als je een telefoonfabrikant bent? Je spreidt je modellen uit.”

Mooi en stevig a.u.b.

Voor iedereen die een telefoon zoekt die niet na één keer vallen ‘exit’ is: op ifixit.org worden telefoons vakkundig uit elkaar gehaald, om vervolgens te bepalen hoe makkelijk ze weer gerepareerd kunnen worden. Uiteindelijk is er voor Dennis maar één conclusie: “Een stevige én mooie smartphone; dat is de perfecte combinatie.”

Benieuwd wat anderen van een hoesje vinden? Wij gingen de straat op om het te vragen:

Wat vind jij?

Voorlopig moeten we het nog even doen met kwetsbare telefoons en bijbehorende hoesjes in alle soorten en maten. We zijn benieuwd naar jouw mening: een hoesje om je telefoon, dat doe je toch niet! Of wel?

Laat je mening horen en reageer hieronder!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.