Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
529x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Favoriete apps |

Bewegen voor minder: sport-apps voor thuis (of in het park)

Sanny Visser is reporter voor Simyo. Ze zal hoogstpersoonlijk bespaar-apps op de proef stellen - en daarmee ook zichzelf. Sanny wordt dolgelukkig van tweedehands koopjes scoren (komt dat even goed uit) en boodschappen doen op de markt. Te veel betalen in de horeca voor een slechte hap, bezorgt haar een acute – kortstondige - donderbui.

Je kunt natuurlijk naar de sportschool, maar gelukkig zijn er tegenwoordig ook heel veel sport-apps. Voor niks, of een paar euro, krijg je met deze apps meer dan genoeg beweging. Handig, want zo houd je geld over voor andere leuke dingen. Ik testte er drie en ging bewegen voor minder!

Geteste apps:

Simple Yoga (voor Apple en Android)

unnamed-1

Runkeeper (voor Apple en Android)

runkeeperlogo

Nike+ Training Club (voor Apple en Android)

ntc

 

Simply Yoga

Score: 6,5 – Voor Apple en Android

Nadat ik een 16-uur durende vliegreis achter de rug had – en daarbij twee koffers à 25 kilo drie kapotte roltrappen moest afsjouwen – kon ik wel een yogalesje gebruiken. De Simple Yoga-app is gratis en als je de reclames (‘Leggings bij Zálandó!’) negeert is het een prima app voor de beginnende yogaliefhebbers onder ons. Het decor is wat ongezellig (twee kamerplanten en een witte muur), maar de zeegeluiden op de achtergrond zijn een fijne toevoeging, de stem is helder en de poses worden duidelijk uitgelegd.

Voordelen:

 • Gratis
 • Duidelijke yoga-posities
 • Geschikt voor ‘oudere’ smartphones met minder geheugen of snelle besturingssystemen
 • Heldere uitleg en achtergrond informatie (‘Deze pose zorgt voor meer doorbloeding naar je hersenen’ – je kunt het maar beter weten).

Nadelen:

 • Reclame onderaan in beeld;
 • Alles is in het Engels, dus even leren wat ‘abdominals’ zijn (buikspieren);
 • Alleen de drie niveau-één-lessen van twintig, veertig en zestig minuten zijn gratis. Voor niveau twee moet je betalen (3,99 euro - maar dan krijg je wel veel meer lessen zónder reclame).

Conclusie: prima om je eerste yoga-posities te oefenen.

Extra tip: op de Canadese website Do Yoga With Me (helaas is er geen app) staan héél veel gratis yogalessen, gegeven door goede instructeurs en voor alle niveaus. Je kunt een donatie overmaken naar de oprichters, maar dat hóeft niet.

Frame_Yoga
‘Ik roep mezelf op ’t matje: na vier jaar yoga kom ik niet verder dan hier’

Runkeeper

Score: 8,5 - Voor Apple en Android

‘Activiteit gestart’. Droogjes kondigt de stem in je telefoon je hardloopsessie aan, maar reken maar dat je harder gaat lopen van Runkeeper. De app houdt je gemiddelde snelheid bij, vertelt hoeveel kilometers je erop hebt zitten (ga je toch sneller éven door tot de vijf kilometer in plaats van 4,6), en de app deelt je prestaties met vrienden. Dit laatste alleen als je dat wil natuurlijk. Na je workout ontvang je opbeurende e-mails en met Runkeeper Elite (9,99 euro per maand) kun je trainingen zelfs live delen met vrienden en krijg je er coaching bij, zoals een persoonlijk trainingsplan om je doel te bereiken. Extra leuk: hardlopen is hartstikke gratis, je bent buiten en hoeft maar één keer te investeren in een goed paar schoenen. Hardloopschoenen gaan gemiddeld anderhalf jaar mee en kosten zo’n 100 euro – dat is dus 5,50 euro per maand.

Voordelen:

 • Gratis
 • Motivatie om telkens nét iets verder te gaan
 • Mogelijkheid om je routes en prestaties te delen met vrienden
 • Geef jezelf een doel mét einddatum
 • Je kunt ook andere fitness activiteiten (van krachttraining tot langlaufen) handmatig invoeren
 • Overzichtelijke app en makkelijk in gebruik
 • Zie wat je vrienden doen en moedig aan

Nadelen:

 • Voor de ‘elite’ versie betaal je 9,99 euro per maand (of 39,99 euro voor een heel jaar).
 • Bij oudere telefoons is de GPS niet altijd even nauwkeurig.

Conclusie: uitstekende app voor beginnende- en gevorderde renners, én leuk om andere fitnessactiviteiten mee bij te houden.

Frame_Runkeeper
‘Houd je score bij, het aantal kilometers en deel dit met vrienden’

Nike+ Training Club

Score: 8 - Voor Apple en Android

Een gratis personal trainer, dat belooft de app. De app is gericht op vrouwen (maar ook zeker geschikt voor mannen). Bekende atletes - met indrukwekkende spierballen – hebben lessen samengesteld voor alle niveaus. Handig is dat je kunt kiezen uit lessen van 15, 30 of 45 minuten én met verschillende doelen, zoals ‘get toned’ of ‘get strong’. Ik koos – wellicht overmoedig – voor niveau ‘intermediate’ (je traint gemiddeld al twee á drie keer per week) en moest even inkomen – help, wat is een dead lift single leg? Gelukkig kun je bij elke training een kort filmpje bekijken, waarin de atlete de oefening voordoet. De meeste trainingen bestaan uit herhalingen van dezelfde oefeningen, dus na even doorbijten doe je de dead lift single leg met je ogen dicht.

Voordelen:

 • Gratis
 • Motiverende teksten zoals ‘Dig deep’ en ‘Keep it up’
 • Héle ruime keuze aan workouts, ook voor specifieke aandachtsgebieden
 • Duidelijke uitleg
 • Veel verschillende niveaukeuzes

Nadelen:

 • Nike, Nike, Nike: er is een Nike club, een Nike account et cetera. Maar ook in een Hema-shirtje kun je de workouts doen (dat ziet niemand!)
 • Voor sommige oefeningen heb je gewichtjes of een bal nodig
 • Alles is wederom in het Engels

Frame_Nike
‘Keep it up!’

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.