Prepaid buitenland

Wil je graag van tevoren bepalen wat je uitgeeft aan telefoneren en internetten, dan is Prepaid een goede keuze. Met de heldere tarieven weet je waar je aan toe bent. Ook in het buitenland. Met Prepaid van Simyo kun je eenvoudig Prepaid bellen, sms’en en internetten in het buitenland. Binnen Europa doe je dit voor hetzelfde tarief als in Nederland.

Prepaid buitenland bellen, sms’en en internetten

De wereld is opgedeeld in telefoniezones, waarbinnen bepaalde tarieven gelden. Het tarief dat je betaalt, wordt bepaald door de zone waar je bent of waar je naartoe belt. Ook maakt het uit of je belt of juist gebeld wordt. Als regel geldt: des te verder je bent, des te duurder het is. Verder geldt dat je goedkoper uit bent als je gebeld wordt.

Check voordat je op reis gaat de zonelijst met de bijhorende landen. Dan ben je goed voorbereid. De zones volgen namelijk niet precies de grenzen van de werelddelen. Bekijk hier het overzicht van alle zones.

Bellen, sms’en en internetten binnen de EU (Zone 1)

Bellen binnen Nederland en Zone 1 kost 10 cent per minuut. Een uitzondering is wanneer je vanuit Nederland naar een ander Zone 1-land belt: dit kost 23 cent per minuut. Bellen wordt verrekend per seconde, met een minimum van een minuut. Gebeld worden heeft geen minimum.

Gebeld worden en ontvangen van een sms-bericht in het buitenland is gratis. Een sms versturen in het buitenland binnen de EU kost 7 cent.

In het buitenland kun je ook gebruikmaken van Prepaid internet. Binnen Zone 1 is dat tegen hetzelfde tarief als in Nederland (€ 0,15 per MB) en zijn de voordelige Prepaid internetbundels ook gewoon geldig.

Voicemail afluisteren in het buitenland

Een voicemail ontvangen is gratis in het buitenland. Het afluisteren ervan kost binnen Zone 1 23 cent. Ben je bijvoorbeeld in Rusland, dat valt onder Zone 4, dan kost het 4,58 euro. Tip: geef in je voicemailtekst aan dat je maar een keer per dag je voicemail checkt of vraag of ze willen sms’en.

Alle tarieven Prepaid buitenland

Kijk voor alle tarieven voor het buitenland van en naar de verschillende zones op het uitgebreide overzicht van Prepaid tarieven.

Opwaarderen in het buitenland

Voordat je naar het buitenland gaat, kun je in Mijn Simyo ‘automatisch opwaarderen’ instellen, zodat je daar nooit zonder tegoed komt te zitten. Daarnaast kun je – ook weer in Mijn Simyo – handmatig met iDeal of je Nederlandse creditcard opwaarderen. Dit kan via een computer of laptop, of via de Mijn Simyo app. Hiervoor heb je wel een internetverbinding nodig. Lees hier meer over opwaarderen.

De Consumentenbond: Simyo bovenaan

De Consumentenbond monitort de tevredenheid van klanten over hun provider. Daarbij letten ze op de kwaliteit van bellen, sms’en en internetten. Ook melden ze het aantal storingen in een maand. In de rapportage van afgelopen december lees je: ‘Net als de twee metingen hiervoor staat ook dit keer Simyo weer bovenaan.’ En we kregen een dikke 8,3!

Lees je liever wat andere klanten over ons vertellen? Bekijk hier alle reviews.