Mijn telefoon is gestolen; ik wil mijn simkaart blokkeren

Simkaart blokkeren en deblokkeren
Is je telefoon gestolen of kun je je simkaart niet vinden? Dan raden we je aan om (tijdelijk) je simkaart te blokkeren. Bij Simyo kun je dit heel eenvoudig zelf doen. Log in op Mijn Simyo en ga naar het kopje Instellingen - Simkaart. Hier kun je de simkaart blokkeren. Mocht je de simkaart later terugvinden, dan kun je de simkaart hier ook weer deblokkeren. Kun je niet inloggen op Mijn Simyo, kijk dan hier.

Vervangende simkaart bestellen
Ben je de simkaart echt verloren, dan kun je het beste een vervangende simkaart bestellen. Dit is een nieuwe simkaart, waaraan jouw telefoonnummer en instellingen opnieuw gekoppeld worden.

De vervangende simkaart bestel je op Mijn Simyo onder het kopje Instellingen - Simkaart. De kosten voor de vervangende simkaart bedragen € 5,-. Die verrekenen we met je beltegoed of met je eerstvolgende factuur. Binnen twee werkdagen ontvang je de simkaart in de brievenbus.

Vervangende simkaart activeren
Zodra je de simkaart ontvangen hebt, kun je deze activeren via Mijn Simyo, wederom onder het kopje Instellingen - Simkaart. Daarna ontvang je een e-mail met daarin de nieuwe pin- en pukcode bij je nieuwe simkaart. De codes vind je ook terug onder het kopje Instellingen - Simkaart.

Telefoon met eSIM kwijt of gestolen
Als je telefoon kwijt of gestolen is waar een eSIM op staat, dan is het slim om eSIM te blokkeren via Mijn Simyo. Je doet dat op dezelfde manier als bij een fysieke simkaart. Onder het kopje Instellingen – Simkaart blokkeer je eSIM.

Je volgende stappen hangen af van welke telefoon je gaat gebruiken. Is je nieuwe telefoon ook geschikt voor eSIM? Dan download je de Mijn Simy opp op je nieuwe mobiel en installeer je eSIM via het kopje Instellingen – Simkaart. Je kan je Simyo nummer meteen na

Gebruik je een telefoon die niet geschikt is voor eSIM? Dan kan je via Mijn Simyo een vervangende, fysieke simkaart aanvragen. Je ontvangt je simkaart binnen enkele dagen

Wil je vanuit het buitenland onze klantenservice bellen, dan kan dat via +31202003007 of 0031202003007. Het tarief voor bellen vanuit het buitenland is afhankelijk van de zone waarin je bent.

Help ons verbeteren. Is dit het antwoord dat je zoekt?

ja nee

Hoe kunnen we het antwoord verbeteren?

Via dit formulier kun je geen vragen stellen

Kies een optie

Bedankt voor je feedback

Kunnen we je verder helpen?

Wat zou je gedaan hebben als je het antwoord niet had gevonden?

Kies een optie

Bedankt voor je feedback

.