Ik word lastig gevallen; kunnen jullie iemand blokkeren?

Word je telefonisch lastig gevallen? We helpen je graag de overlast te stoppen. Zelf kun je ook het één en ander doen om de overlast tegen te gaan. In dit artikel leggen we je uit hoe.

Dit kunnen wij voor je doen
Om de overlast te stoppen, doen we eerst onderzoek. We proberen het nummer van de overlastgever te achterhalen en deze te waarschuwen. Dit gaat als volgt:

  1. We vragen je om een lijst van drie verschillende gesprekken en/of ontvangen sms-berichten te maken. Zet van elk contactmoment de datum en het tijdstip erbij. Het is belangrijk dat je bij de ontvangen gesprekken daadwerkelijk hebt opgenomen. Al is het maar een paar seconden. Bij gemiste oproepen is er namelijk geen sprake van een verbinding, waardoor de beller niet zichtbaar is op het netwerk.
  2. Stuur deze lijst naar de klantenservice via ons contactformulier, Forum of Twitter.
  3. Simyo benadert vervolgens de provider van de persoon die je lastigvalt. Deze persoon ontvangt een bericht van zijn of haar provider, waarin ze aangeven dat het belgedrag als storend wordt ervaren. Word je daarna alsnog lastiggevallen? Maak hier dan weer melding van. We nemen dan verdere stappen.

Telefoontjes uit het buitenland
Helaas kunnen we je niet helpen bij overlast van een buitenlands telefoonnummer, omdat wij geen toegang hebben tot buitenlandse klant- of contractgegevens. Kijk hier voor meer informatie en tips als je gebeld wordt door buitenlandse nummers.

Dit kun je zelf doen:

  • Telefoonnummers blokkeren: het is vanuit Simyo niet mogelijk om één persoon/telefoonnummer te blokkeren. In de meeste telefoons zit wél een blokkeerfunctie. In dit blog lees je hier meer over.
  • Nieuw telefoonnummer nemen: een nieuw telefoonnummer kost € 5,-. Als je dat wil, neem dan contact op met de klantenservice.

Tip: in dit blog bespreken we nog meer tips om anonieme bellers tegen te gaan.

Help ons verbeteren. Is dit het antwoord dat je zoekt?

ja nee

Hoe kunnen we het antwoord verbeteren?

Via dit formulier kun je geen vragen stellen

Kies een optie

Bedankt voor je feedback

Kunnen we je verder helpen?

Wat zou je gedaan hebben als je het antwoord niet had gevonden?

Kies een optie

Bedankt voor je feedback

.