Nummerweergave aan- en uitzetten

Wil je kunnen zien wie jou belt en zelf bepalen of anderen jouw nummer kunnen zien? Er zijn verschillende opties beschikbaar voor nummerweergave. Je hebt de mogelijkheid om het telefoonnummer van zichtbaar of af te schermen. Hieronder leggen we uit hoe.

Jouw Simyo simkaart

Eenmalig anoniem bellen?

Zo bel je eenmalig anoniem

 1. Om voor een keertje anoniem te bellen hoef je geen instellingen aan te passen. Handig als je een bepaald nummer wil bellen zonder dat diegene dan meteen je telefoonnummer weet. Eenmalig anoniem bellen doe je op deze manier: Open de bel-app op van je mobiele telefoon

 2. Ga naar het venster waarin je het telefoonnummer invoert.

 3. Toets ‘#31#’ in.

 4. Toets daarna het telefoonnummer in dat je anoniem wilt bellen.

 5. Je belt nu eenmalig anoniem. Bel je daarna opnieuw, maar gebruik je niet ‘#31#’? Dan is je nummer gewoon weer zichtbaar.

Altijd anoniem bellen?

Je kunt ook standaard altijd anoniem bellen: scheelt de hele tijd ‘#31#’ intoetsen voordat je iemand belt. Dit stel je in het instellingenmenu van je Android-telefoon of iPhone in.

Android

Apple

Anoniem bellen met een Android-telefoon


 1. Open de ‘Telefoon’-app.

 2. Druk op de drie streepjes.

 3. Druk op ‘Instellingen’.

 4. Druk op ‘Gespreksaccounts’.

 5. Druk op ‘Aanvullende instellingen’.

 6. Selecteer bij ‘Beller ID’ de optie ‘Nummer verbergen’.

Anoniem bellen met een iPhone


 1. Open de ‘Instellingen’-app.

 2. Scroll naar beneden en druk op ‘Telefoon’.

 3. Druk op ‘Nummerherkenning’.

 4. Schuif de slider naast ‘Nummerherkenning’ naar links om voortaan anoniem te bellen.

Ik wil een nieuw telefoonnummer

Het is bij Simyo altijd mogelijk om een nieuw telefoonnummer aan te vragen. Een nieuw telefoonnummer kost € 5,-.Deze kosten worden in rekening gebracht op je factuur of in mindering gebracht op je beltegoed bij prepaid bellers (zorg er voor dat je minimaal € 5,- aan beltegoed hebt). Het is niet mogelijk om zelf een telefoonnummer uit te kiezen. Je krijgt een telefoonnummer van Simyo toegewezen.

Hoe krijg ik een nieuw nummer?

Wil je een nieuw telefoonnummer? Neem dan contact op met de klantenservice. De klantenservice is te bereiken via ons Forum of het contactformulier.

Telefonische overlast

Word je telefonisch lastiggevallen? Kijk dan hieronder om te zien of de gegeven oplossing wellicht een betere voor je is.

Ik word lastig gevallen; kunnen jullie iemand blokkeren?

Word je telefonisch lastig gevallen? We helpen je graag de overlast te stoppen. Zelf kun je ook het één en ander doen om de overlast tegen te gaan. In dit artikel leggen we je uit hoe.

Telefoontjes uit het buitenland
Helaas kunnen we je niet helpen bij overlast van een buitenlands telefoonnummer, omdat wij geen toegang hebben tot buitenlandse klant- of contractgegevens. Kijk hier voor meer informatie en tips als je gebeld wordt door buitenlandse nummers.

Dit kun je zelf doen:

 • Telefoonnummers blokkeren: het is vanuit Simyo niet mogelijk om één persoon/telefoonnummer te blokkeren. In de meeste telefoons zit wél een blokkeerfunctie. In dit blog lees je hier meer over.

 • Nieuw telefoonnummer nemen: een nieuw telefoonnummer kost € 5,-. Als je dat wil, neem dan contact op met de klantenservice.

Dit kunnen wij voor je doen
Om de overlast te stoppen, doen we eerst onderzoek. We proberen het nummer van de overlastgever te achterhalen en deze te waarschuwen. Dit gaat als volgt:

 1. We vragen je om een lijst van drie verschillende gesprekken en/of ontvangen sms-berichten te maken. Zet van elk contactmoment de datum en het tijdstip erbij. Het is belangrijk dat je bij de ontvangen gesprekken daadwerkelijk hebt opgenomen. Al is het maar een paar seconden. Bij gemiste oproepen is er namelijk geen sprake van een verbinding, waardoor de beller niet zichtbaar is op het netwerk.

 2. Stuur deze lijst naar de klantenservice via ons contactformulier, Forum of Twitter.

 3. Simyo benadert vervolgens de provider van de persoon die je lastigvalt. Deze persoon ontvangt een bericht van zijn of haar provider, waarin ze aangeven dat het belgedrag als storend wordt ervaren. Word je daarna alsnog lastiggevallen? Maak hier dan weer melding van. We nemen dan verdere stappen.

Anonieme bellers tegengaan: zo doe je dat!

Heb jij last van anonieme bellers? Bijvoorbeeld van een bedrijf dat anoniem belt en je iets probeert te verkopen? Of omdat iemand die je niet wil spreken je belt? Met deze tips ga je deze telefoonterreur te lijf!

Geef niet zomaar je telefoonnummer

Wees zuinig op je telefoonnummer. Als je jouw nummer aan veel personen en bedrijven geeft, vergroot je de kans op anonieme bellers. Er zijn op internet bijvoorbeeld sites en prijsvragen waar je alleen toegang tot krijgt als je je telefoonnummer geeft. Bedenk daarom goed of de toegang of deelname je jouw telefoonnummer waard is, want als je dit geeft, kun je gebeld worden. Ook door bedrijven die jouw informatie overkopen van zo’n online prijsvraag.


Bel-me-niet Register

Wil je niet dat bedrijven je bellen voor commerciële doeleinden? Schrijf je dan in bij het Bel-me-niet Register. Bedrijven mogen je niet bellen als je op deze lijst staat, dus je hebt dan geen last meer van telemarketing. Er zijn uitzonderingen. Een bedrijf mag jou wél bellen als je daar zelf om vraagt. Ben je klant bij een bedrijf? Ze mogen jou dan alleen bellen als je daar zelf toestemming voor geeft.

Zo pak je stalkers aan

Zit jouw ergernis ‘m niet in bellende bedrijven, maar word je juist gebeld door een particulier? Er is geen Bel-me-niet Register voor particulieren. Iemand kan jou in principe dus onbeperkt anoniem bellen. Je kunt daar wel wat tegen doen. Ben je klant bij Simyo? Maak dan een lijstje en verzamel hiervoor de datum en tijd van tien verschillende oproepen of sms-berichten van de anonieme beller. Het is belangrijk dat je de telefoon opneemt. Alleen dan is de oproep zichtbaar voor Simyo, omdat er verbinding is geweest. Heb je een oproep gemist? Dan is deze niet zichtbaar op het netwerk.

Heb je minimaal tien verschillende oproepen of sms-berichten op je lijstje staan? Stuur het lijstje dan naar de Simyo klantenservice. Simyo neemt dan contact op met de provider van de persoon die jou lastigvalt. Die zoekt op om wie het gaat en vertelt diegene dan dat zijn belgedrag als storend wordt ervaren. Stopt het lastigvallen daarna nog steeds niet? Blijf dan een lijstje bijhouden om melding van overlast te kunnen doen. Dan kunnen er verdere stappen worden ondernomen.

Anonieme bellers tegengaan (Android)

Bel Control is een app voor Android-smartphones waarmee je anonieme oproepen kunt blokkeren. Het voordeel is dat je geen anonieme belletjes meer krijgt van bijvoorbeeld een telemarketingbedrijf. Het nadeel is dat de app het verschil niet ziet tussen verschillende anonieme bellers. Bel Control blokkeert dus de ongewenste anonieme belletjes, maar ook de anonieme belletjes die je wél wil opnemen. Denk maar aan de loodgieter die jou anoniem terugbelt om een afspraak in te plannen. Ook dit belletje wordt door Bel Control geblokkeerd. Voor de iPhone is TrapCall een soortgelijke app.

Anonieme bellers tegengaan (iPhone)

Met een iPhone die iOS 13 heeft, is het tegengaan van anonieme bellers een makkie. In het instellingenmenu van je iPhone kun je namelijk instellen dat anonieme bellers direct naar de voicemail worden verwezen. Zo heb je er een stuk minder last van. Zeker als je bijvoorbeeld door call centers wordt gebeld, aangezien die doorgaans nooit een voicemail achterlaten

Zo houd je stel je in dat anonieme bellers op je iPhone direct naar de voicemail gaan:

 • Open de ‘Instellingen’-app.

 • Druk op ‘Telefoon’.

 • Scroll naar beneden.

 • Schuif de slider naast ‘Houd onbekende bellers stil’ naar rechts.

Bepaal zelf wie jou mag bellen (Android)

Call Blocker Free - Blacklist is een Android-app met een handige functie. Je kunt namelijk zelf nummers selecteren die jou mogen bellen. Alleen deze nummers kunnen jou dan nog bellen. Oproepen van alle andere telefoonnummers, waaronder anonieme bellers, blokkeert je telefoon. Het voordeel is dat je degene die jou belt altijd kent, het nadeel is dat je misschien een belangrijk telefoontje mist van een nummer dat niet op jouw ‘whitelist’ staat.

Veelgestelde vragen

Ik wil mijn nummer af- of aanmelden bij de (online) nummerinformatiediensten en gidsen. Hoe doe ik dat?

Dit kun je doen via twee websites: www.mijnnummer.nl en https://www.mijnnummervermelding.nl/ .

 Je kunt daar jezelf af- en aanmelden voor de volgende diensten:

 • Online gidsen

 • Nummerinformatiediensten

 • Papieren gids

Ik word gebeld door een onbekend nummer. Wie is het?

Word je gebeld door een onbekend nummer? Dan kan het volgende aan de hand zijn:

 • De beller ervoor kiest zijn telefoonnummer niet weer te geven;

 • Je wordt gebeld door bedrijven of goede doelen die je willen werven als klant of donateur.

 • Je wordt gebeld door een callcenter waarvan de computer automatisch telefoonnummers genereert om te bellen. Als je opneemt word je doorverbonden met een callcenter medewerker. Wanneer dit niet snel genoeg gebeurt, lijkt het alsof je wordt lastig gevallen.

Word je lastig gevallen?
We helpen je graag de overlast te stoppen. In dit artikel bespreken we alle mogelijkheden met je.


.