Je verloren of gestolen telefoon

Heb je een telefoon bij je Simyo abonnement die gestolen of verloren is? Lees hier wat de stappen zijn die je kunt ondernemen.

Dit zijn je stappen:

 1. Vind en blokkeer je telefoon

  Met ‘Find my device’ op Android of ‘Find my iPhone’ op Apple telefoons kan je jouw telefoon misschien nog terugvinden of zelfs te blokkeren op afstand. Op deze pagina vind je daar meer informatie over.

 2. Blokkeer je simkaart

  Via de Mijn Simyo app of webpagina kun je eenvoudig je simkaart blokkeren. Dat doe je door in te loggen en dan te klikken op Instellingen – Simkaart. Weet je zeker dat je je simkaart niet meer terugvindt? Dan kan je direct een vervangende simkaart bestellen. Ook met eSIM blokkeer je de simkaart. Daarna hangt het af van je volgende telefoon: ondersteunt je telefoon eSIM of niet? Op basis daarvan besluit je of je een fysieke vervangende simkaart bestelt of eSIM!

 3. Aangifte

  Doe altijd aangifte als je telefoon is gestolen! Dat kan ook online.

Ga naar Mijn Simyo

Goed om te weten

Hoe zit het met mijn garantie als mijn telefoon verloren of gestolen is?

Bij onze abonnementen met telefoon heb je twee jaar garantie bij juist gebruik. Dat betekent dat wij je telefoon repareren of vervangen als er iets mankeert aan de telefoon ondanks dat jij de telefoon juist hebt gebruikt. Diefstal en kwijtraken vallen niet onder deze regeling. Hier lees je meer over de garantie van je telefoon.

Betaal ik ook maandelijkse telefoonkosten nadat mijn telefoon verloren of gestolen is?

Ja, je blijft voor je telefoon betalen. Dat komt omdat je gespreid betaalt voor je telefoon. Je betaalt dus niet voor het gebruik van je telefoon, maar je betaalt je telefoon elke maand af. Je kan ervoor kiezen je telefoon in één keer af te betalen via Mijn Simyo. Daarna kan je weer een telefoon kiezen bij jouw abonnement!

Wat als mijn telefoon kwijtraakt tijdens verzending?

Wij verzenden jouw telefoon met een koerier en niet met de post. Daarom kan je pakketje niet kwijtraken! Er is altijd toezicht op waar je pakketje precies is. Geen zorgen!

Wat te doen als je telefoon weg is?

Overige stappen die je kunt ondernemen bij een gestolen telefoon

Je telefoon is kwijt/gestolen. Wat nu? Lees hieronder meer stappen die je kunt volgen als je telefoon weg is.

 1. Verander het wachtwoord van je Apple ID of Google-account. Bescherm je Cloud-gegevens, apps en andere voorzieningen van je verloren telefoon. Ook is het verstandig om de het wachtwoord van je e-mail en Social Media accounts te wijzigen.  Zo voorkom je dat iemand anders toegang krijgt tot jouw persoonlijke informatie.

 2. Vergeet niet aangifte te doen bij de politie. Ontneem jezelf niet de kans op het terugvinden van je telefoon. Is jouw telefoon verzekerd? Dan is aangifte doen ook belangrijk. Bij de meeste verzekeringen is aangifte een vereiste. Het kan zijn dat de politie naar het serienummer (IMEI-nummer) van je telefoon vraagt. Waar vind je dit nummer? Lees het in dit blog.

.