.

Terug naar overzicht
20,055x gelezen

Amsterdam, 6 mei 2013 - Ouders die willen weten waar hun kinderen uithangen, hoeven ze tegenwoordig alleen maar een mobiele telefoon mee te geven. Gegarandeerd een razend interessant apparaat. Maar wat voor telefoon geef je ze mee, en hoe houd je de kosten binnen de perken? Hieronder volgen zeven tips om uw kind(eren) zonder zorgen te laten bellen.

Tip 1: Neem een prepaid simkaart

Dé gouden tip om de kosten van bellen en sms in de hand te houden, is: gebruik een prepaid simkaart. Als het beltegoed op is, is het op, en overschrijding van de belbundel is niet mogelijk. Er is bovendien nog een voordeel: naar een leeggebelde prepaid mobiel kan nog wel gebeld worden. Dus ouders kunnen hun kinderen gewoon bellen, al zijn de belminuten op. Een geruststellend gevoel.

Tip 2: Neem er een prepaid databundel bij

Ouders die hun kind van een smartphone voorzien, zitten vaak met de vraag hoe het moet met het dataverbruik op zo’n telefoon. Internettoegang vanaf een mobieltje kost geld. Gelukkig is het mogelijk om ook prepaid databundels te kopen, net als prepaid belminuten. Dat voorkomt hoge kosten, want internetten zonder een databundel loopt flink in de papieren.

Tip 3: Kies voor een niet al te duur toestel

Kinderen zijn onhandig. Geef ze dus geen duur toestel, dat het risico loopt om vroegtijdig te sneuvelen. Zorg er ook voor dat de telefoon goed beschermd is, met een stevig hoesje. Het is aan te raden om kinderen zelf een hoesje uit te laten zoeken, dan wordt de telefoon echt ‘hun’ toestel en kunnen ze er ook nog een beetje de blits mee maken op het schoolplein.

Tip 4: Kinderslot op je telefoon

Via een smartphone kan een kind toegang krijgen tot het internet. Dit brengt uiteraard gevaren met zich mee, denk maar aan het per ongeluk bezoeken van websites die niet voor kinderogen bestemd zijn. Dit is heel eenvoudig op te lossen door de telefoon te voorzien van een kinderveilige browser. Een andere tip is in de instellingen van je toestel een pincode te zetten op het aankopen van apps. Er zijn ook apps om je telefoon in de kindmodus te zetten.

Tip 5: Passend toestel bij de leeftijd

Het is belangrijk dat je ook vanuit de leeftijd van een kind opzoek gaat naar een telefoon. Zo blijkt uit verschillende onderzoeken dat kinderen vanaf 12 jaar pas gebruik gaan maken van de extra functies van een smartphone, zoals bijvoorbeeld muziek, whats app, social media. Kinderen jonger dan 12 jaar gebruiken hun telefoon af en toe om te bellen of te smsen.

Tip 6: Voorprogrammeren nummers

Als kinderen in een noodsituatie terecht komen moeten ze met één druk op de knop een belangrijk iemand kunnen bellen. Het is verstandig om de nummers al voor te programmeren en uit te leggen hoe dit werkt. Zo kunnen ze op belangrijke momenten met een handeling bijvoorbeeld hun moeder bellen.

Tip 7: Interessante apps

Tegenwoordig zijn er voor jonge kinderen allerlei educatieve apps waar ze zich niet alleen mee kunnen vermaken maar er ook van leren. In de app store of play store zijn vele apps te vinden, Eduapp heeft alle downloads al doorgeploegd; dat scheelt ouders weer zoeken.

Meer weten over Simyo sim only abonnementen of prepaid.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.