Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dit noemen we ook wel dual sim. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 9 augustus tot en met 30 september 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 9 augustus tot en met 30 september 2021) kiest voor een internetbundel van 6 of 15 GB, krijg je gratis extra gigabytes (4 GB bij 6 GB en 5 GB bij 15 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

whatsapp privacy
Terug naar overzicht
8,181x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Privacy & veiligheid | Telefoons & Tech |

WhatsApp en je privacy: zo zit dat

Grote kans dat ook jij het dagelijks gebruikt: WhatsApp. Dé ideale app om makkelijk en snel te chatten en foto’s te delen met familie en vrienden. Maar hoe zit het met WhatsApp en je privacy? In dit blog lees je er alles over en ontdek je handige privacy-instellingen voor WhatsApp.

In Nederland gebruiken 12,1 miljoen mensen WhatsApp, waarvan 9,3 miljoen zelfs dagelijks. Dit blijkt uit het Nationale Social Media Onderzoek van Newcom uit januari 2020. Ze gebruiken de app om lief en leed te delen, om elkaar foto’s en video’s te sturen én om elkaar te videobellen.

WhatsApp: sinds een paar jaar van Facebook

whatsapp facebookVoor veel mensen is WhatsApp al jaren onmisbaar. Het is dé app waarmee je makkelijk contact houdt met anderen. Sinds 2014 is WhatsApp van Facebook, dat maar liefst 19 miljard dollar betaalde voor de app.

De vrees van veel mensen was dat WhatsApp zou opgaan in Facebook en dat je een Facebook-account nodig had om de app te gebruiken. Dat gebeurde niet, al bevestigt WhatsApp op zijn pagina over Facebook wel welke gegevens Facebook-bedrijven onderling uitwisselen. Met WhatsApp zijn dat de volgende gegevens:

 • het ID van je apparaat;
 • de versie van je besturingssysteem;
 • de landcode van je telefoonnummer;
 • een aantal gebruiksgegevens, zoals wanneer je WhatsApp voor het laatst gebruikte en de datum waarop je jouw account registreert.

Deze gegevens geeft WhatsApp door aan Facebook. De app vertelt niet of de doorgegeven data gekoppeld wordt aan je Facebook-account. Facebook-bedrijven gebruiken de doorgegeven informatie volgens WhatsApp voor twee hoofddoelen:

 • Om de zakelijke activiteiten van WhatsApp te verbeteren en ontwikkelen.
 • Om WhatsApp en andere Facebook-diensten beter te beveiligen.

Zelf zegt WhatsApp het volgende over Facebook: “Op dit moment gebruikt Facebook je WhatsApp-accountgegevens niet om je ervaring op Facebook-producten te verbeteren of om je een relevantere advertentie-ervaring op Facebook te bieden.”

Nieuw privacybeleid: toch gegevens delen?

Begin 2021 is er veel ophef: gaat WhatsApp gebruikersgegevens delen met bedrijven of Facebook? Gebruikers krijgen namelijk een melding (zie afbeelding hieronder) die zegt dat ‘bedrijven door Facebook gehoste diensten kunnen gebruiken om hun WhatsApp-chats op te slaan en te beheren’. Wie de nieuwe voorwaarden niet accepteert, kan de app niet meer gebruiken na 8 februari 2021. Volgens WhatsApp is hierover veel verwarring bij gebruikers en is meer tijd nodig om uitleg te geven over datagebruik, daarom is de deadline van 8 februari uitgesteld naar 15 mei.

Wees gerust: binnen de EU verandert er niets aan de manier waarop gebruikersgegevens worden gedeeld met Facebook of bedrijven. Je zult geen advertenties van derden te zien krijgen en Facebook gebruikt óók geen WhatsApp-gegevens om gepersonaliseerde advertenties op Facebook te tonen.

De nieuwe voorwaarden worden ingevoerd omdat WhatsApp de zakelijke markt beter wil kunnen bedienen. De mogelijkheden voor winkelen, betalen en klantenservicediensten binnen WhatsApp worden namelijk uitgebreid. Daarvoor moeten bedrijven dus WhatsApp-chats met gebruikers kunnen opslaan en beheren. Bovendien staat in de voorwaarden hoe WhatsApp transactiegegevens opslaat en gebruikt, wat bijvoorbeeld nodig is om Facebook Pay in WhatsApp te kunnen gebruiken.

Ben je op zoek naar een privacyvriendelijker en/of veiliger alternatief voor WhatsApp? Lees dan ons artikel over WhatsApp-alternatieven.

Zo zit het met je privacy in WhatsApp

whatsapp privacyWaarschijnlijk vind je het fijn om meer te weten over hoe WhatsApp en Facebook met jouw persoonlijke gegevens omgaan. Want daar zit je gespreksgeschiedenis na al die jaren aan gebruik mogelijk vol mee.

Een groot voordeel van WhatsApp is dat gesprekken automatisch versleuteld zijn via end-to-end encryptie. Dit betekent dat de app het bericht versleuteld verstuurt en dat alleen de rechtmatige ontvanger dit berichtje kan ontcijferen om de inhoud te lezen. De rechtmatige ontvanger is altijd het apparaat waarnaar jij een WhatsApp-berichtje stuurt. Facebook kijkt dus niet over je schouder mee met de gesprekken die je voert.

WhatsApp privacy-instellingen: dit zijn ze

Je WhatsApp-gesprekken worden dus altijd versleuteld verstuurd, net als de bestanden die je uitwisselt. Daarmee is je WhatsApp-privacy in de basis al goed geregeld. Toch zijn er een aantal WhatsApp privacy-instellingen waarmee jij je persoonlijke informatie extra goed beveiligt.

Persoonlijke informatie afschermen

whatsapp privacy persoonlijke informatie afschermenJouw persoonlijke informatie is op WhatsApp standaard te zien voor mensen die jouw telefoonnummer hebben. Dit kunnen dus ook mensen zijn van wie jij niet weet dat zij je telefoonnummer hebben. Pas jij jouw privacy-instellingen op WhatsApp niet aan? Dan ziet iedereen met jouw telefoonnummer je profielfoto, wanneer je de app voor het laatst had geopend en je status.

Goed nieuws: in het instellingenmenu van WhatsApp scherm je dit gemakkelijk af. Zo doe je dat:

 • Open WhatsApp.
 • Druk op ‘Instellingen’.
 • Druk op ‘Account’.
 • Druk op ‘Privacy’.
 • Je kunt hier nu een aantal persoonlijke gegevens afschermen:
  • Laatst gezien
  • Profielfoto
  • Info
  • Groepen
  • Status
 • Je kunt hiervoor de volgende voorkeuren instellen:
  • Iedereen mag het zien.
  • Je contacten mogen het zien. Dit zijn de telefoonnummers die in de contacten-app van je telefoon staan opgeslagen.
  • Je contacten behalve door jou geselecteerde contacten.

Leesbewijzen uitschakelen

whatsapp privacy leesbewijzen blauwe vinkjes uitzettenKen je de blauwe vinkjes in WhatsApp? Dit zijn leesbewijzen. Hiermee zie je dat iemand jouw bericht heeft gelezen. Omgekeerd kunnen anderen dit ook van jou zien. Wil je dat niet? Je kunt leesbewijzen uitzetten. Daarmee heb je geen blauwe vinkjes meer. Anderen zien dan niet meer of je een bericht hebt gelezen. Jij kunt de functie dan zelf ook niet meer gebruiken. Wel zo eerlijk!

Zo zet je leesbewijzen uit in WhatsApp:

 • Open WhatsApp.
 • Druk op ‘Instellingen’.
 • Druk op ‘Account’.
 • Druk op ‘Privacy’.
 • Schuif de slider naast ‘Leesbewijzen’ naar links.

WhatsApp beveiligen met vingerafdrukvergrendeling

whatsapp privacy whatsapp afschermen vingerafdrukJe WhatsApp-gesprekken zijn alleen voor jouw ogen bedoeld. Ook als iemand anders je telefoon heeft om erin rond te neuzen. Daarom is het slim je WhatsApp-privacy extra te beveiligen door een vergrendeling in te stellen voor de app. Op die manier kan de app bijvoorbeeld alleen worden geopend na een succesvolle scan van je vingerafdruk.

Zo stel je vingerafdrukvergrendeling in voor WhatsApp:

 • Open WhatsApp.
 • Druk op ‘Instellingen’.
 • Druk op ‘Account’.
 • Druk op ‘Privacy’.
 • Druk op ‘Schermvergrendeling’ (iOS) of ‘Vingerafdrukvergrendeling’ (Android).
  • Voor iOS: schuif de slider naast ‘Vraag om Touch ID’ naar rechts en selecteer ‘Onmiddellijk’.
  • Voor Android: schakel ‘Ontgrendelen met vingerafdruk in’ en bevestig dit door je vinger op de vingerafdruksensor te houden. Je kunt net als met iOS zelf bepalen wanneer je WhatsApp moet ontgrendelen met een vingerafdruk.

Tweestapsverificatie inschakelen voor WhatsApp

whatsapp tweestapsverificatie instellenEen andere, belangrijke instelling om je WhatsApp-privacy beter op orde te hebben? Het inschakelen van tweestapsverificatie! Hiermee voorkom je dat mensen jouw WhatsApp-account kapen. Dit doen ze door op een andere telefoon bij het opstarten van WhatsApp jouw nummer in te voeren.

In principe is er dan nog geen man overboord, want jij ontvangt dan het sms’je met de verificatiecode. Ben je echter slachtoffer geworden van simswapping? Dan heeft een internetcrimineel je provider wijsgemaakt dat hij de eigenaar is van jouw telefoonnummer. Zo krijgt hij jouw telefoonnummer in handen en ontvangt hij wél de verificatiecode die WhatsApp toestuurt om een account te activeren.

Tweestapsverificatie voorkomt dat de internetcrimineel toegang krijgt tot je WhatsApp-account. Dit is een tweede beveiligingslaag. Nadat je de per sms toegestuurde code invoert, moet je een tweede zescijferige code invoeren. Die heb je vooraf bepaald. Zolang anderen deze code niet weten, kunnen ze jouw WhatsApp-account ook niet kapen. Je hebt dit beveiligingsvoordeel alleen als je vooraf tweestapsverificatie voor WhatsApp instelt. Zo doe je dat:

 • Open WhatsApp.
 • Druk op ‘Instellingen’.
 • Druk op ‘Account’.
 • Druk op ‘Beveiliging’.
 • Druk op ‘Verificatie in twee stappen’.
 • Druk op ‘Schakel in’.
 • Bepaal nu een zescijferige code en voer deze twee keer in.
  • Je kunt eventueel een e-mailadres invoeren als back-up, mocht je jouw verificatiecode vergeten. Let wel: door dit te doen hebben hackers misschien een kans om alsnog je WhatsApp-account te kapen. Als ze toegang hebben tot je mailaccount kunnen ze via deze manier de zescijferige code opnieuw instellen.
 • Je kunt nu het e-mailadres intoetsen of kiezen voor ‘Overslaan’.

Alles uit WhatsApp halen

Met de bovenstaande instellingen zet je jouw privacy op WhatsApp meer naar je hand. Qua beveiliging zit het sowieso goed, dankzij end-to-end versleuteling. Wil je nóg meer uit de populaire chat-app halen? Deze WhatsApp-trucjes helpen je daarbij. Onder andere om data te besparen voor je Sim Only abonnement. Succes!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.