.

Smartphone Simyo Euro
Terug naar overzicht
15,424x gelezen

Twijfel je tussen een abonnement met telefoon en een Sim Only abonnement met losse telefoon? In dit artikel bespreken we het verschil tussen een abonnement met telefoon en Sim Only en leggen we uit wat de voordelen van Sim Only kunnen zijn.

Wat is een abonnement met telefoon en hoe werkt het?

Simyo prepaid sim onlyBij een abonnement met telefoon ‘krijg’ je van de provider een telefoon. Deze betaal je tijdens de abonnementsperiode af. Met zo’n abonnement heb je vaak hogere maandlasten dan bij een Sim Only abonnement. Een abonnement met telefoon heeft de duur van één of twee jaar. Tijdens deze abonnementsperiode kun je het aantal belminuten en MB’s vaak wel verhogen, maar niet verlagen. De overheid ziet deze abonnementsvorm tegenwoordig als lening. Je betaalt namelijk meer voor de telefoon dan de oorspronkelijke verkoopprijs.

Wat is een Sim Only abonnement en hoe werkt het?

Bij een Sim Only abonnement krijg je van de provider alleen een simkaart. Je moet zelf zorgen dat je een telefoon hebt die simlockvrij is. Dit betekent dat de telefoon een simkaart van elke provider accepteert. Met Sim Only kun je een telefoon gebruiken die je al hebt, maar je kunt natuurlijk ook een nieuwe bestellen in de winkel of via internet. Je betaalt je telefoon dus in één keer. Dit doe je niet tijdens de abonnementsperiode. Tips over het kopen van een goede telefoon lees je hier.

Sim Only is voordeliger dan een telefoon met abonnement

Simyo telefoonrekeningUit onderzoek is gebleken dat een abonnement waarbij je zelf een losse telefoon koopt, voordeliger is dan een abonnement met telefoon. Het verschil kan per jaar oplopen tot meer dan honderd euro. Sim Only heeft, naast het feit het voordeliger is, nog een aantal voordelen.

Elke maand je bundels aanpassen

Simyo smartphoneMet een abonnement zonder telefoon zit je niet altijd één of twee jaar vast aan dezelfde bundels. Bij een abonnement met telefoon kun je vaak de hoogte van je bundels wél naar boven aanpassen, maar niet naar beneden. Bij Simyo kun je elke maand de hoogte van je bel- en internetbundels aanpassen via Mijn Simyo en de Mijn Simyo app. Dit is gratis. Zo bepaal je zelf je eigen genoeg. Elke maand weer.

Nergens aan vast

Sommige providers, waaronder Simyo, bieden je de mogelijkheid om een abonnement te nemen dat Sim Only maandelijks opzegbaar is. Je gaat dan dus niet voor één of twee jaar een verbintenis aan met een provider. Zo blijf je baas over je eigen kosten.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.