.

Terug naar overzicht
2,448x gelezen

Hoor je de laatste tijd ook zoveel over Clubhouse? En weet je eigenlijk nog steeds niet wat het precies inhoudt? Dan ben je op de juiste plek! We vertellen je graag meer over de app waarin de leukste en boeiendste gesprekken worden gehouden. Clubhouse is momenteel dé online plek om bekenden te spreken, maar ook om nieuwe mensen te ontmoeten. Na het lezen van dit blog kan ook jij een praatje maken in de populaire app.

Wat is Clubhouse?

Stel je eens voor; een plek waar je gesprekken kunt bijwonen van je vrienden, beroemdheden en onbekenden. Een beetje als een chatroom en Twitter, maar dan nét ietsjes anders. Op Clubhouse kun je namelijk live luisteren en meepraten in groepen met wie en waar dan ook. Je kunt het zien als een digitaal clubhuis met allemaal verschillende kamers, die verschillende onderwerpen behandelen. De meeste kamers zijn voor iedereen toegankelijk, maar er is ook de mogelijkheid om een besloten groep aan te maken.

Het platform dat sinds 2020 bestaat richt zich volledig op live-audio. Het enige wat je van jezelf kunt laten zien is een profielfoto en biografie. En dat is misschien wel wat de app zo bijzonder maakt. Je moet jezelf laten horen, en om het leuk te maken moet je het gesprek gezamenlijk aanhouden. Interessant om te doen met bekenden, maar gebruikers vinden de app vooral leuk omdat je zo in contact komt met personen die je nog niet ! Binnen en buiten je eigen interesses.

Klinkt gezellig, maar hoe werkt Clubhouse precies?

De app werkt doormiddel van een wachtrij en uitnodigingen. Heb je je aangemeld, dan ontvangen de contactpersonen op je telefoon een melding dat je binnen wil komen. Zij kunnen je vervolgens toelaten. Ook kunnen ze je een uitnodiging versturen waardoor je direct in de app terechtkomt. Je komt er dus niet zomaar in. Deze exclusiviteit is misschien wel wat ervoor heeft gezorgd dat de app in een korte tijd groot is geworden. Zit je er niet in, dan krijg je het gevoel dat je iets mist!

Eenmaal binnen kun je de gesprekken bijwonen die worden gehouden in verschillende ‘rooms’. Deze kamers zijn opgesplitst in twee delen: het bovenste stuk voor de sprekers, het onderste stuk voor het publiek. Start je niet zelf het gesprek, dan kom je automatisch in het publiek terecht. Druk je op de knop met het handje omhoog, dan zien de sprekers dat je op het podium wilt staan en dus wilt spreken. Zij kunnen er zo voor kiezen om je te laten meepraten. Ook goed om te weten: zelf krijg je ook een aantal uitnodigingen om weer uit te geven. Hoe langer je actief bent op het platform, hoe meer mensen je mag toevoegen.

Het leukste aan nieuw binnenkomen in de app is dat je in de eerste instantie juist een beetje verdwaalt en het zelf moet verkennen. Download dus de app en ontdek!

Als een podcast, maar dan live

De gesprekken in de app worden door de gebruikers omschreven als een live podcast, een serieus praatprogramma tot een nonchalant kroeggesprekje. De toon, het gevoel en de onderwerpen zijn in alle ‘rooms’ compleet anders. Wil je iets bijleren over crypto-coins, de politiek of misschien wel meditatie, niets is te gek. Het is allemaal te vinden in de app. Luister je graag naar levensverhalen, praat je graag mee over gebeurtenissen in het nieuws of heb je het toch liever over koetjes en kalfjes? Zoek, en je zult er een kamer over vinden!

Clubhouse voor Android en iOS

De app was in de eerste instantie alleen te downloaden voor iOS. Sinds mei 2021 is het ook mogelijk om Clubhouse te downloaden op Android-toestellen. Dé oplossing van een langvoorkomend probleem binnen de community van de app! Android-gebruikers konden namelijk Clubhouse niet in! Dat was ontzettend jammer als je als iOS gebruiker een gesprek wou aangaan met een vriend(in) die een Android telefoon heeft. Dit is nu dus gelukkig verleden tijd!

Download Clubhouse voor iOS en Android hier:

Download in de App StoreOntdek het op Google Play

Concurrentie op de loer

Het grote succes van Clubhouse verklaart de behoefte om in contact te komen met elkaar onder mensen. Vanwege de pandemie zien we elkaar natuurlijk een stuk minder. Dat hebben grotere social media platformen nu ook opgemerkt. Zo geeft Facebook aan dat ook zij bezig zijn met een audiochat functie genaamd ‘Live Audio Rooms’. De optie is te vergelijken met Clubhouse, maar zal ook andere opties krijgen die hier niet mogelijk zijn. Zo geeft de social media-gigant aan dat je straks korte audiofragmenten kunt maken en delen. Hieraan zijn zelfs muziek en effecten aan toe te voegen. De verwachting is dat deze update van de Facebook app in de aankomende maanden live zal gaan.

Naast Facebook werken ook Spotify, LinkedIn en zelfs Twitter aan een alternatief voor Clubhouse!

 

Wacht jij op deze versies, of ga je toch direct Clubhouse downloaden?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.