.

4g bellen volte simyo
Terug naar overzicht
15,417x gelezen
Terug naar overzicht
Sim only | Simyo | Telefoons & Tech |

Simyo introduceert VoLTE en VoWiFi: bellen via 4G en wifi!

Bellen met de geluidskwaliteit alsof iemand naast je staat? En veel minder lang wachten tot de telefoon overgaat? Dat zijn de grote voordelen van VoLTE 4G bellen! Dit is nu beschikbaar voor Sim Only en vanaf eind mei 2019 ook voor Prepaid klanten van Simyo, net als wifi bellen (VoWiFi). Lees hier wat het is, of jouw telefoon ervoor geschikt is en hoe je het aanzet!

Wat is VoLTE?

wat is volte 4g bellenVoLTE is mobiel bellen via 4G. Het is de afkorting van Voice over LTE en LTE is een andere term voor 4G. Daarom wordt het ook wel 4G bellen genoemd. Met 4G bellen gebruik je niet het oude 2G- of 3G-netwerk van je provider, maar het moderne 4G-netwerk. Je belt via internet, maar gebruikt gewoon de minuten uit je Sim Only belbundel of je Prepaid beltegoed. Daar verandert dus niets aan! Goed om te weten: 4G bellen heeft altijd voorrang op het 4G-netwerk ten opzichte van ‘gewoon’ mobiel internet. Daardoor is 4G bellen heel stabiel en betrouwbaar.

Wat zijn de voordelen van 4G bellen?

volte 4g bellen voordelen4G bellen heeft een paar voordelen ten opzichte van bellen via 2G of 3G. Allereerst is de geluidskwaliteit van een telefoongesprek veel beter als jij en je gesprekspartner bellen via 4G. Er is minder ruis en omdat de geluidskwaliteit zo goed is lijkt het net alsof je iemand face-to-face spreekt. 4G bellen wordt daarom ook wel HD-bellen genoemd.

Een ander voordeel is dat je iemand sneller aan de lijn hebt. Dit komt omdat de telefoon met VoLTE vier keer zo snel over gaat, want met 4G bellen maak je sneller contact met het mobiele netwerk. Ook kun je tijdens een gesprek via 4G gewoon blijven internetten. Dit kan niet als je belt via 2G of 3G.

Waarom introduceert Simyo 4G bellen?

volte 4g bellen simyoSimyo is de eerste Sim Only provider van Nederland die 4G bellen beschikbaar maakt. Ons motto is ‘Jij blij, Wij blij’ en precies daarom introduceren we VoLTE 4G bellen. We denken altijd na over hoe we onze diensten voor jou kunnen verbeteren door middel van nieuwe technologieën. De introductie van 4G internet is daar ook een goed voorbeeld van. Eerst was dit optioneel, nu heb je het standaard met Sim Only en Prepaid van Simyo. 4G bellen bij Simyo is optioneel: het gebruik ervan is gratis, maar je hoeft het dus niet te gebruiken.

Is mijn telefoon geschikt voor 4G bellen?

telefoon geschikt voor volte 4g bellenHet verschilt per telefoon of ‘ie geschikt is voor VoLTE. Je kunt dit zelf achterhalen bij de volgende stap, want daar lees je hoe je VoLTE inschakelt op je iPhone of Android-telefoon. Is het niet mogelijk om de beschreven handelingen uit te voeren? Dan ondersteunt je mobiele telefoon 4G bellen waarschijnlijk niet.

VoLTE inschakelen op je telefoon, zo doe je dat!

Je moet VoLTE inschakelen op je telefoon om te bellen via 4G en dat is binnen een minuut gedaan.

VoLTE 4G bellen inschakelen op een iPhone

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘Mobiel netwerk’.
 • Druk op ‘Opties mobiele data’.
 • Druk op ‘Schakel 4G in’.
 • Druk op ‘Gesprekken en data’.

VoLTE 4G bellen inschakelen op een Android-telefoon

 • Open het instellingenmenu.
 • Druk op ‘Verbindingen.
 • Druk op ‘Mobiele netwerken’.
 • Schuif de slider naast ‘Bellen via 4G’ naar rechts.

Belangrijk: start je telefoon opnieuw op na het inschakelen van 4G-bellen.

VoLTE: alleen als je gesprekspartner het óók gebruikt

volte 4g bellen twee telefoonsHeb je VoLTE ingeschakeld op je telefoon? Mooi! Dan kun je nu met een betere geluidskwaliteit bellen. Goed om te weten: je belt alleen via 4G als je gesprekspartner VoLTE ook heeft geactiveerd. Op dit moment is VoLTE alleen beschikbaar als je in Nederland bent. Ook kun je alleen 4G bellen over de telefoonnetwerken van KPN en Vodafone. Bel je iemand die een ander netwerk gebruikt? Dan bel je op de ‘ouderwetse’ manier en is de geluidskwaliteit minder goed.

Wat is: wifi bellen (VoWiFi)?

wat is vowifi wifi bellenNaast VoLTE is er nog een andere, nieuwe manier om bij Simyo te bellen, namelijk via wifi. Dit heet wifi bellen en de officiële term daarvoor is VoWiFi. Deze afkorting staat voor Voice over WiFi. Met VoWiFi bel je via een wifi-netwerk, zoals die bij je thuis, op kantoor of op het station.

Het voordeel van wifi bellen is dat je hiermee kunt bellen op plekken waar het mobiele netwerk minder goed bereikbaar is. In niet alle huizen en kantoren is het nog niet altijd mogelijk om voor een sterk genoeg mobiel signaal te zorgen. VoWiFi lost dat probleem op. Net als bij VoLTE bel je met VoWifi met de minuten uit je belbundel of Prepaid beltegoed. Het kost dus geen data van je internetbundel!

Wifi bellen (VoWiFi) instellen

Om bij Simyo te bellen via wifi heb je een smartphone nodig die daarvoor geschikt is. In dat geval kun je in het instellingenmenu de mogelijkheid activeren. Momenteel worden alleen iPhones en Samsungs ondersteund, maar dit zal snel worden uitgebreid.

Wifi bellen (VoWiFi) instellen op een iPhone

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘Mobiel netwerk’.
 • Druk op ‘Bellen via wifi’.
 • Schuif de slider naast ‘Bel via wifi op deze iPhone’ naar rechts.

Wifi bellen (VoWiFi) instellen op een Samsung-telefoon

 • Open de ‘Bellen’-app
 • Druk op ‘bel-instellingen’.
 • Scroll naar beneden.
 • Activeer ‘Wifi bellen’

Start nu je telefoon opnieuw op om te bellen via wifi!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.