Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

4g bellen volte simyo
Terug naar overzicht
2,504x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Sim only | Simyo | Telefoons & Tech |

Simyo introduceert VoLTE en VoWiFi: bellen via 4G en wifi!

Bellen met de geluidskwaliteit alsof iemand naast je staat? En veel minder lang wachten tot de telefoon overgaat? Dat zijn de grote voordelen van VoLTE 4G bellen! Dit is nu beschikbaar voor Sim Only en vanaf eind mei 2019 ook voor Prepaid klanten van Simyo, net als wifi bellen (VoWiFi). Lees hier wat het is, of jouw telefoon ervoor geschikt is en hoe je het aanzet!

Wat is VoLTE?

wat is volte 4g bellenVoLTE is mobiel bellen via 4G. Het is de afkorting van Voice over LTE en LTE is een andere term voor 4G. Daarom wordt het ook wel 4G bellen genoemd. Met 4G bellen gebruik je niet het oude 2G- of 3G-netwerk van je provider, maar het moderne 4G-netwerk. Je belt via internet, maar gebruikt gewoon de minuten uit je Sim Only belbundel of je Prepaid beltegoed. Daar verandert dus niets aan! Goed om te weten: 4G bellen heeft altijd voorrang op het 4G-netwerk ten opzichte van ‘gewoon’ mobiel internet. Daardoor is 4G bellen heel stabiel en betrouwbaar.

Wat zijn de voordelen van 4G bellen?

volte 4g bellen voordelen4G bellen heeft een paar voordelen ten opzichte van bellen via 2G of 3G. Allereerst is de geluidskwaliteit van een telefoongesprek veel beter als jij en je gesprekspartner bellen via 4G. Er is minder ruis en omdat de geluidskwaliteit zo goed is lijkt het net alsof je iemand face-to-face spreekt. 4G bellen wordt daarom ook wel HD-bellen genoemd.

Een ander voordeel is dat je iemand sneller aan de lijn hebt. Dit komt omdat de telefoon met VoLTE vier keer zo snel over gaat, want met 4G bellen maak je sneller contact met het mobiele netwerk. Ook kun je tijdens een gesprek via 4G gewoon blijven internetten. Dit kan niet als je belt via 2G of 3G.

Waarom introduceert Simyo 4G bellen?

volte 4g bellen simyoSimyo is de eerste Sim Only provider van Nederland die 4G bellen beschikbaar maakt. Ons motto is ‘Jij blij, Wij blij’ en precies daarom introduceren we VoLTE 4G bellen. We denken altijd na over hoe we onze diensten voor jou kunnen verbeteren door middel van nieuwe technologieën. De introductie van 4G internet is daar ook een goed voorbeeld van. Eerst was dit optioneel, nu heb je het standaard met Sim Only en Prepaid van Simyo. 4G bellen bij Simyo is optioneel: het gebruik ervan is gratis, maar je hoeft het dus niet te gebruiken.

Is mijn telefoon geschikt voor 4G bellen?

telefoon geschikt voor volte 4g bellenHet verschilt per telefoon of ‘ie geschikt is voor VoLTE. Je kunt dit zelf achterhalen bij de volgende stap, want daar lees je hoe je VoLTE inschakelt op je iPhone of Android-telefoon. Is het niet mogelijk om de beschreven handelingen uit te voeren? Dan ondersteunt je mobiele telefoon 4G bellen waarschijnlijk niet.

VoLTE inschakelen op je telefoon, zo doe je dat!

Je moet VoLTE inschakelen op je telefoon om te bellen via 4G en dat is binnen een minuut gedaan.

VoLTE 4G bellen inschakelen op een iPhone

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘Mobiel netwerk’.
 • Druk op ‘Opties mobiele data’.
 • Druk op ‘Schakel 4G in’.
 • Druk op ‘Gesprekken en data’.

VoLTE 4G bellen inschakelen op een Android-telefoon

 • Open het instellingenmenu.
 • Druk op ‘Verbindingen.
 • Druk op ‘Mobiele netwerken’.
 • Schuif de slider naast ‘Bellen via 4G’ naar rechts.

Belangrijk: start je telefoon opnieuw op na het inschakelen van 4G-bellen.

VoLTE: alleen als je gesprekspartner het óók gebruikt

volte 4g bellen twee telefoonsHeb je VoLTE ingeschakeld op je telefoon? Mooi! Dan kun je nu met een betere geluidskwaliteit bellen. Goed om te weten: je belt alleen via 4G als je gesprekspartner VoLTE ook heeft geactiveerd. Op dit moment is VoLTE alleen beschikbaar als je in Nederland bent. Ook kun je alleen 4G bellen over de telefoonnetwerken van KPN en Vodafone. Bel je iemand die een ander netwerk gebruikt? Dan bel je op de ‘ouderwetse’ manier en is de geluidskwaliteit minder goed.

Wat is: wifi bellen (VoWiFi)?

wat is vowifi wifi bellenNaast VoLTE is er nog een andere, nieuwe manier om bij Simyo te bellen, namelijk via wifi. Dit heet wifi bellen en de officiële term daarvoor is VoWiFi. Deze afkorting staat voor Voice over WiFi. Met VoWiFi bel je via een wifi-netwerk, zoals die bij je thuis, op kantoor of op het station.

Het voordeel van wifi bellen is dat je hiermee kunt bellen op plekken waar het mobiele netwerk minder goed bereikbaar is. In niet alle huizen en kantoren is het nog niet altijd mogelijk om voor een sterk genoeg mobiel signaal te zorgen. VoWiFi lost dat probleem op. Net als bij VoLTE bel je met VoWifi met de minuten uit je belbundel of Prepaid beltegoed. Het kost dus geen data van je internetbundel!

Wifi bellen (VoWiFi) instellen

Om bij Simyo te bellen via wifi heb je een smartphone nodig die daarvoor geschikt is. In dat geval kun je in het instellingenmenu de mogelijkheid activeren. Momenteel worden alleen iPhones en Samsungs ondersteund, maar dit zal snel worden uitgebreid.

Wifi bellen (VoWiFi) instellen op een iPhone

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘Mobiel netwerk’.
 • Druk op ‘Bellen via wifi’.
 • Schuif de slider naast ‘Bel via wifi op deze iPhone’ naar rechts.

Wifi bellen (VoWiFi) instellen op een Samsung-telefoon

 • Open de ‘Bellen’-app
 • Druk op ‘bel-instellingen’.
 • Scroll naar beneden.
 • Activeer ‘Wifi bellen’

Start nu je telefoon opnieuw op om te bellen via wifi!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.