Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
66,839x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Verborgen functies van je iPhone en Android-toestel

Er bestaan veel functies op je telefoon die je waarschijnlijk nog niet gebruikt, of weet te vinden. Toch blijken deze verborgen opties heel handig te zijn! Wij leggen je precies uit welke geheime instellingen jij hebt gemist en waar je ze kunt vinden op je iOS of Android toestel.

iPhone instellingen

Schud erop losoneplus 7 en oneplus 7 pro

Het overkomt je wel eens dat je een tekst aan het schrijven bent en toch niet helemaal tevreden bent met het bericht. Wil je helemaal opnieuw beginnen? Dan doe je dat in één handomdraai door met je telefoon te schudden. Je telefoon vraagt dan of je de tekst wilt herstellen. Heb je toch per ongeluk je bericht verwijderd? Dan draai je het gemakkelijk terug door je telefoon opnieuw te schudden.Voor jou een handige functie om te activeren? Dit doe je via Instellingen > Toegankelijkheid > Aanraken.

Van iPhone naar waterpas

Hangt dat ene fotolijstje nu recht of toch een beetje scheef? Een andere verborgen functie van de iPhone is de ingebouwde waterpas. Deze vind je bij de kompas-app. Als je in de kompas-app naar links swiped, kom je terecht bij de waterpas.

Geen bril op?

Ben je je bril vergeten en kun je het allemaal niet zo goed zien? Je iPhone helpt je een handje met de optie ‘vergrootglas’. Zo kun je teksten en voorwerpen in je omgeving beter inzoomen. Open Instellingen > Toegankelijkheid > Vergrootglas en zet de schakelaar op groen. Eenmaal geactiveerd kun je het vergrootglas toevoegen aan je home screen of Accessibility Shortcut. Zo heb je hem nog sneller bij de hand!

Het laatst gebelde nummer terugbellen

Je kan je contacten die je voor het laatst hebt gebeld natuurlijk terugvinden onder het tabje ‘Recent’. Maar het kan wel eens voorkomen dat je net iemand ophangt en toch die persoon nog even wil spreken. Wil je dat snel doen?  Dan is er een handige shortcut voor. Druk op de groene belknop en het laatste nummer wordt direct voor je ingevuld. Om het nummer te bellen, druk je nog een keer op de belknop.

telefoon geschikt 4g prepaidMaak snel veel foto’s

Ben je bang dat je niet meteen het perfecte shot hebt? Houd de opnameknop ingedrukt en maak een hele serie aan foto’s. Zo weet je zeker dat er altijd een goede foto tussen zit. Twijfel je of je iets wilt filmen of toch liever een foto wilt maken? Wat heel handig is, is dat je tijdens het filmen ook foto’s kunt maken. Zo hoef je je opname niet te stoppen en heb je toch een foto gemaakt van het moment. Tik hiervoor op het wit cirkeltje linksonder in het beeld.

Meten is weten

Tijdens het klussen op zoek naar een meetlint op zolder? Zoek niet langer en gebruik gewoon je iPhone. Open de Meten-app > volg de instructies > tik op het plusje om een startpunt te geven > beweeg je iPhone over het object dat je gaat meten > tik op het plusje om een eindpunt te creëren. Zo, nu weet je precies hoe lang hetgeen is wat je hebt gemeten!

Tikje op de achterkant

Vanaf IOS 14 kun je de functie ‘Tik op achterkant’ activeren. Hiermee zijn verschillende acties sneller uit te voeren met slechts een tikje op de achterkant van je iPhone. Denk hierbij aan opties als je zaklamp activeren, schermafbeeldingen maken of je telefoon vergrendelen. Activeer de optie via Instellingen> Toegankelijkheid> Aanraken> Tik op de achterkant.

Android instellingen

Swipe naar rechts in notificaties

Soms heb je het heel druk en word je afgeleid door notificaties die je eigenlijk op dat moment niet wilt zien. Deze notificaties stel je gemakkelijk een paar uur uit. Hoe je dat doet? Ga naar de notificatiebalk en swipe naar rechts, maar niet helemaal door. Vervolgens zet je een timer waarbij je aangeeft dat je een melding bijvoorbeeld over twee uur nog een keer wilt zien. Zo kan je in alle rust de notificatie opnieuw bekijken.

Schermvergrendeling tekst

Niemand wil natuurlijk zijn telefoon kwijtraken. Maar wil je de kans vergroten dat je hem weer terugkrijgt, mocht dit toch gebeuren? Zorg er dan voor dat je een tekst in je schermvergrendeling aanmaakt. Hier zet je bijvoorbeeld het nummer van een familielid of vriend in. Zo kan de eerlijke vinder van jouw telefoon sneller je telefoon teruggeven. Een schermvergrendeling tekst maak je aan in Instellingen > Beveiliging & Locatie > Schermvergrendeling > Bericht schermvergrendeling.

Foto of video?notch selfiecamera

Die vraag hoef je jezelf nooit meer te stellen. Met je telefoon kun je dit namelijk gewoon allebei, tegelijkertijd. Of eigenlijk: je kunt foto’s maken terwijl je aan het filmen bent. Handig toch? Zo mis je nooit meer een belangrijk moment terwijl je aan het filmen bent. Op de meeste Android toestellen kun je deze optie linksonder in het beeld vinden.

De LED-flitser als melder

Als je je telefoon op stille modus zet, is het soms nog steeds handig te zien of je een melding binnenkrijgt. De notificatie-melder zie je niet alleen van de voorkant, maar kan ook voor de achterkant van je telefoon ingesteld worden. Dit is voor Android echter alleen mogelijk bij Samsungtoestellen. Hoe je dit doet? Ga naar Instellingen > Toegankelijkheid > Gehoor en Flitsmelding.

Gastenmodus voor bezoekers

Geef je je telefoon tijdelijk uit handen en heb je liever niet dat deze persoon hierin kan rondsnuffelen? Met de gastenmodus kun je de inhoud afschermen van je smartphone. Handig als je het apparaat wegbrengt om deze te laten repareren. Om de modus aan te zetten hoef je alleen maar via het instellingenmenu te klikken op je eigen gebruikers-icoon. Kies hier voor de optie een gast toe te voegen waarmee je direct in de afgeschermde modus belandt.

Weet jij nog andere verborgen functies van je iPhone of Android-toestel op te noemen?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.