Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

vegan recepten wereld veganisme dag
Terug naar overzicht
206x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Algemeen |

Vegan recepten apps voor Wereld Veganisme Dag

1 november is Wereld Veganisme Dag. Wil je vandaag even geen vlees? Met de lekkerste vegan recepten apps en vleesvervangers tover je iets heerlijks op tafel. Eet smakelijk!

Wat is vegan?

wat is veganVegan betekent dat je geen dierlijke producten gebruikt. Net als een vegetariër eet je geen vlees, maar je gebruikt ook geen andere producten waarvoor dieren zijn gebruikt. Denk aan eieren en zuivel, maar ook aan leer of bont. Veganisten gebruiken daarnaast geen producten die eerst op dieren zijn getest, zoals sommige cosmetica.

Wereld Veganisme Dag: bewustwording voor veganistisch leven

wereld veganisme dag 11 november1 november is Wereld Veganisme Dag. Deze dag bestaat sinds 1994 en is bedoeld om aandacht te vragen voor de veganistische levensstijl. En om voor bewustwording te zorgen over de impact van de bio-industrie en het gebruik van dierlijke producten in voedsel.

Hoewel het consumeren van veganistisch voedsel niet automatisch betekent dat het ook milieuvriendelijk is, heeft het gebruik van dieren bij het maken van voedsel veel invloed op het milieu. Zo komt er volgens Milieu Centraal veel bij kijken als je een stukje vlees eet.

waterverbruik dierlijk voedselVoor het eten van een hamburger, met vlees van de koe, moet bijvoorbeeld soja uit Zuid-Amerika naar Nederland komen. Dit is namelijk voor een deel het voedsel van de koe. In Zuid-Amerika worden veel oerwouden omgekapt om als bouwland voor soja te dienen. Ook grasland moet hiervoor wijken. Bij het ontbossen komen veel broeikasgassen vrij.

Voor de productie van vlees is daarnaast veel water nodig. Dieren moeten drinken, maar het vlees moet ook worden schoongemaakt. Voor een kilo rundvlees is bijvoorbeeld 15.500 liter water nodig, aldus Nudge.nl. Ter vergelijking: voor 1300 calorieën graan is 500 liter water nodig.

Je kunt dus om verschillende redenen proberen vaker veganistisch te eten. Bijvoorbeeld omdat je tegen dierenleed bent, of omdat je op het milieu wilt letten. Of gewoon allebei natuurlijk!

De beste apps en sites voor vegan recepten

Steeds meer mensen eten weleens veganistisch. Ook het aantal fulltime veganisten blijft stijgen. Had de Nederlandse Vereniging voor Veganisten in 1996 ongeveer 16 duizend leden, in 2019 waren dat er 121 duizend. Goed nieuws: met de groei van het aantal veganisten, stijgt ook het aantal lekkere vegan recepten. Met deze apps vind je ze!

AH-app: handige filterfunctie voor vegan recepten

ah-app vegan receptenDe app van Albert Heijn is een handige alles-in-een-app rondom eten. Je kunt er makkelijk boodschappen mee laten bezorgen, maar de app barst ook van de recepten. Handig: de filterfunctie voor vegan recepten. Die stel je als volgt in:

 • Open de AH-app.
 • Druk op ‘Recepten’.
 • Druk rechtsboven op het zoek-icoontje.
 • Druk nu op ‘Filteren’.
 • Druk op ‘Speciale wensen’.
 • Selecteer ‘Veganistisch’ en druk op ‘Toepassen’.
 • Je kunt nu eventueel andere filters toepassen, zoals:
  • ‘Keuken’: wordt het de Hollandse pot met een lekkere vleesvervanger of ga je voor de Aziatische keuken?
  • ‘Seizoen’: zo eet je iets dat past bij het jaargetij.
  • ‘Soort gerecht’: ga je voor een lekkere salade, rijstgerecht of een pasta?
 • Alle filters ingesteld? Druk op ‘Toepassen’.
 • Tijd om iets lekkers uit te kiezen. Succes en eet smakelijk!

Je kunt de AH-app gratis downloaden voor Android en iOS. Tip: vergeet niet om ‘m te downloaden via wifi. Op die manier bespaar je MB's van je Sim Only abonnement.

Veggie Alternatives: handig om je recept vegan te maken

veggie alternatives vegan receptenHeb je een goed recept gevonden om te maken, maar zitten er dierlijke producten in? Met deze app check je of je deze kunt vervangen door vegetarische of veganistische alternatieven. Er zijn namelijk steeds meer (goede) vleesvervangers te koop. Zo maak je een heerlijk recept tóch vegan en heb je de bite waar veel vleesliefhebbers lastig zonder kunnen. Ideaal om minder vlees te eten zonder je eetpatroon rigoureus aan te passen.

Veggie Alternatives is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Lekker en simpele vegan recepten

Lekker en Simpel is een van de fijnere receptensites. Ideaal als je geen keukenprins(es) bent, maar toch wat culinairs op tafel wilt toveren. Bijvoorbeeld omdat je visite krijgt of omdat je jezelf als kok wilt ontwikkelen. Ook voor vegan recepten zit je goed bij deze site, want het heeft hiervoor een apart gedeelte. Wil je de lekkerste veganistische tosti’s maken? Of experimenteren met soepen, rijstgerechten, linzengerechten en andere vegan recepten? Op Lekker en Simpel zit je goed.

Vegan Challenge: handige site met vegan recepten

vegan challengeGa je vanaf Wereld Veganisme Dag de uitdaging aan om te kijken of je (een tijdje) vegan kunt leven? De site Vegan Challenge helpt je daarbij. Zo ook met veel vegan recepten. Handig, want op de site kun je zoeken op ingrediënt of trefwoord om een lekker recept te vinden. Eventueel kun je ook filteren op bereidingstijd of type gerecht, zoals voorgerecht, hoofdgerecht of dessert om het juiste vegan recept te vinden. Succes en eet smakelijk!

Nóg meer vegan recepten en lekker veganistisch eten

Ook de site Leuke Recepten heeft een apart gedeelte voor de beste vegan recepten. Hier vind je meer dan honderd gerechten. Daarmee is ook deze site een aanrader om een volwaardig veganistisch driegangenmenu op tafel te zetten. Aanraders? De vegetarische sushi voor een heerlijke verrassing als diner. Of de spiesjes van tempeh met pindasaus als borrelbite. De vegan pizza is ook het uitproberen waard. Mmm!

Vegan thuisbezorgen: soms ook een mogelijkheid

vegan thuisbezorgdGeen zin om te koken, maar wel om lekker iets veganistisch te laten bezorgen? In sommige steden kan dat. Via ThuisBezorgd kun je voor jouw provincie een overzicht zien van restaurants die veganistisch eten thuisbezorgen. Alternatief als er geen veganistische gerechten thuis te bezorgen zijn: vegetarisch eten bestellen! Voor welk veganistische gerecht ga jij?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.