Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

van telefoon naar tv
Terug naar overzicht
4,176x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Favoriete apps |

Haal meer uit je tv dankzij je smartphone

Weet je nog, dat je vroeger alleen tv-zenders en DVD’s keek op je tv? Dankzij apps zoals Netflix, YouTube, NPO Start en NLZIET kun je nu meer video streamen van telefoon naar tv dan je ooit in je leven kunt zien. Met dank aan een Chromecast, oftewel een klein apparaatje dat je aansluit op je tv. Heb je een Chromecast en een smartphone? Dan kun je met deze tips en apps meer uit je tv halen!

Wat is een Chromecast?

Voor wie ‘m nog niet kent: de Chromecast is een klein apparaatje van Google, dat je in een HDMI-poort van je tv plugt. Daarna kun je beelden en audio van apps als YouTube, Netflix en Spotify van je smartphone, tablet of laptop streamen naar je televisie. Inmiddels is het apparaatje een vertrouwd beeld in de Nederlandse huiskamers. Niet gek, want een Chromecast is betaalbaar (ongeveer 40 euro), supermakkelijk te installeren én te gebruiken met tal van apps!

van telefoon naar tv

Welke kant(en) kies jij in de video on demand-oorlog?

De meeste mensen gebruiken hun Chromecast voor video on demand. De tijd dat je alleen bij Netflix kon aankloppen voor het streamen van films, series en documentaires, is al lang voorbij. Met lanceringen van Apple TV+ én Disney+ is 2019 het jaar waarin de video on demand-oorlog volop is losgebarsten. Voor zo’n 5 tot 10 euro per maand kun je álles kijken wat je hartje begeert, onder andere bij de platforms die we hierna bespreken.

Leuk voor jou als consument dat er zoveel streaming-platforms zijn, aangezien ze elkaar scherp houden. Het nadeel is alleen dat veel content exclusief bij één platform beschikbaar is. Zo kaapt HBO Max – dat in 2020 van start gaat in Nederland – Friends weg bij Netflix. Volgens enquêtes gaan Nederlanders gemiddeld een abonnement op twee à drie platforms nemen. Handig: om de kosten in de hand te houden, kun je een abonnement met meerdere gebruikers delen.

Netflix

Met een eigen werkwoord (‘netflixen’), 150 miljoen abonnees wereldwijd en 3 miljoen abonnees in Nederland is Netflix (8 euro per maand) een begrip. Dankzij externe series en films, eigen series (Narcos, Undercover, House of Cards, The Crown), eigen documentaires (Wild Wild Country, Making A Murderer) en veel filmklassiekers van beroemde regisseurs als Quentin Tarantino en Martin Scorsese tover je op je smartphone genoeg gave content tevoorschijn om al je vrije avondjes mee te vullen.

van telefoon naar tv

NLZIET

Met NLZIET kijk je live naar 21 tv-zenders van NPO, RTL, SBS, Veronica en NET5, met de mogelijkheid om programma’s 7 dagen terug te zien. Maandelijks betaal je 7,95 euro. En dat kan een slimme investering zijn, aangezien je geen tv-abonnement meer nodig hebt!

van telefoon naar tv

Videoland

Ooit was het een videotheekketen, nu is Videoland een on demand-videoplatform. Voor 9 euro per maand kijk je – net zoals 700.000 andere Nederlanders – onbeperkt naar series, films en tv-programma’s uit binnen- en buitenland. Denk aan The Handmaid’s Tale, Judas, Soof, Baantjer, Spongebob Squarepants, Expeditie Robinson en Temptation Island VIPs.

van telefoon naar tv

Disney+

Een abonnement op Disney+ kost 7 euro per maand. Momenteel is het aanbod nog wat beperkt, maar als je houdt van Disney-klassiekers, Pixar-avonturen, Marvel-blockbusters, Star Wars-saga's en National Geographic-ontdekkingsreizen dan zit je hier goed. Disney investeert 27 miljard dollar (!) extra in het platform, dus er valt nog veel meer kijkmateriaal te verwachten.

van telefoon naar tv

NPO Start

Het videoplatform van de publieke omroep, eigenlijk Uitzending Gemist in een nieuw jasje, is gratis. Je kunt uitzendingen terugkijken,live naar publieke tv-zenders kijken en naar radiozenders luisteren. Met NPO Start Plus (2,95 euro per maand) krijg je onder meer geen reclame voorgeschoteld en kun je de uitzendingen langer terugzien.

van telefoon naar tv

Prime Video

Prime Video van Amazon kost je 6 euro per maand. In Nederland is het platform niet zo populair, toch hebben de films, series, documentaires, tv-programma’s, concertregistraties en kindertitels wereldwijd al zo’n 100 miljoen abonnees aangetrokken. Naast het aankopen van externe titels maakt Prime Video nu steeds meer eigen content.

van telefoon naar tv

Apple TV+

Vanaf 1 november 2019 gaat Apple TV+ (5 euro per maand) in Nederland van start. Op het platform vind je titels als The Morning Show, See en For All Mankinds. Oprah Winfrey heeft een exclusief contract getekend bij Apple TV+. Door een recente investering van 6 miljard dollar zal de hoeveelheid content snel groeien.

van telefoon naar tv

HBO Max

Band of Brothers, Big Little Lies, Chernobyl, Game of Thrones, Six Feet Under, The Sopranos, Westworld, The Wire: HBO is de koningin van de series. Met HBO Max kun je alle films en series van HBO kijken, plus talloze andere titels van WarnerMedia-merken zoals CNN, TNT, TBS en Cartoon Network. Bovendien gaat HBO Max ook eigen tv-shows en films produceren. Het platform wordt in het voorjaar van 2020 in Nederland geïntroduceerd, de prijs is nog niet bekend.

van telefoon naar tv

YouTube

Als het over video gaat, mag YouTube natuurlijk niet ontbreken. Iedere minuut wordt er 500 uur aan video geüpload op YouTube, dus zou het jou geen moeite moeten kosten om bergen toffe vlogs, videoclips, documentaires, tutorials of wat voor video’s dan ook via je Chromecast op je tv te streamen!

van telefoon naar tv

Alternatieven voor Chromecast

Misschien vraag je je nu af: moet ik per se een Chromecast hebben? Er zijn weliswaar wat alternatieven om content van telefoon naar tv te streamen. Maar qua gebruiksgemak en hoeveelheid apps en apparaten die ervoor geschikt zijn, leggen ze het allemaal af tegen de Chromecast. Samsung heeft bijvoorbeeld de Samsung Allshare Cast ontwikkeld, maar die werkt alleen voor Samsung-apparaten.

Apple TV is het enige echte alternatief voor Chromecast. Naast het feit dat dit systeem een stuk duurder is dan een Chromecast (160 tot 200 euro versus 40 euro), is Apple TV met de bijbehorende streaming-software AirPlay (2) uitsluitend te bedienen vanaf een Apple-apparaat. Een Chromecast werkt daarentegen met Android-smartphones en -tablets, iPhones en iPads én Chrome-browsers, ongeacht of die op een pc of Mac draaien.

Heb ik een Chromecast nodig als ik een smart tv heb?

Dat ligt eraan. Smart tv’s hebben een besturingssysteem waarop apps kunnen draaien. Zo maken Sony en Philips gebruik van Android TV, LG van WebOS en Samsung van Tizen. In de app-stores vind je populaire apps zoals Netflix, YouTube en Spotify, dus kun je alle content op deze platforms streamen op je smart tv zonder Chromecast. Het nadeel is alleen dat niet alle apps beschikbaar zijn én dat ze weer kunnen verdwijnen. Zo is de NPO-app niet meer beschikbaar voor smart tv’s van vóór 2014.

Trouwens, wil je volop streamen zonder over je Sim Only internetbundel heen te gaan? Lees dan in dit artikel hoe je dat voor elkaar krijgt!

Wat is jouw gouden Chromecast-tip?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.