.

vacatures zoeken apps
Terug naar overzicht
22,022x gelezen

Een lange zomervakantie voor de boeg en wil je wat bijverdienen? Je diploma net op zak en opzoek naar een nieuwe baan? Of niet meer blij met je huidige baan en daarom toe aan een nieuwe uitdaging? Vacatures zoeken is een fluitje van een cent met deze apps. Check ze snel!

Handige apps om snel een leuke baan te vinden

vacatures zoeken appsVoor alles is tegenwoordig wel een app, dus ook als je vacatures zoekt. Handig, want deze vacature apps hebben allerlei handige filters om interessante banen te vinden. Zo scheid je het kaf van het koren. Heb je bijvoorbeeld net je diploma op zak en zoek je een eerste baan? Met goede vacature zoeken apps kun je aangeven dat je een starter bent. Zo krijg je alleen banen te zien waar je ook echt een goede kans maakt.

Monsterboard: Tinder voor banen

baan zoeken monsterboardMonsterboard is één van de grootste online vacatureplatforms. Natúúrlijk heeft het daarom ook een app voor vacatures zoeken. De manier waarop je zoekt? Die is best origineel. Net als bij dating-app Tinder kun je naar links en rechts vegen. Niet om toekomstige geliefds te ‘liken’, maar om aan te geven of je de vacature interessant of niet vindt. Van tevoren geef je voorkeuren aan, zoals je maximale reistijd, industrie waarin je wilt werken: noem maar op. Het is slim om daar even de tijd voor te nemen om in te stellen, want zo krijg je extra passende matches. Veeg je naar links of naar rechts?

Monsterboard is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Indeed: kijkt ook over de grens

vacatures zoeken indeedWoon je in een grensgebied of sta je ervoor open om in het buitenland te werken? Indeed heeft een gigantisch aanbod aan banen in niet alleen Nederland, maar ook het buitenland. Ideaal om je kansen te vergroten, want hier vind je vacatures in meer dan 60 landen. Handig als het je niet uitmaakt waar je werkt, maar je bijvoorbeeld graag voor een specifieke werkgever wilt werken. Je kunt hiervoor een melding instellen om het meteen te weten als er nieuwe vacatures bij dit bedrijf zijn.

Indeed is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Young Capital: perfect voor prille zoektocht

Ben je net klaar met je opleiding? Dan is Young Capital ideaal om een passende baan te vinden. Deze app specialiseert zich in startersfuncties in uiteenlopende branches en vakgebieden. Ook is de app ideaal voor het vinden van een mooie stage of leuk vakantiewerk.

Young Capital is gratis te downloaden voor Android en iOS.

LinkedIn: musthave voor de carrièretijger

vacatures zoeken linkedinLinkedIn is meer dan een app om vacatures te zoeken. Het is een zakelijk sociaal netwerk. Je kunt je hier verbinden met collega’s en andere mensen die je kent via je werk. Handig om een (digitaal) netwerk op te bouwen. Daarnaast is de app handig om vacatures te zoeken, omdat veel bedrijven ook op LinkedIn vacatures neerzetten. Je kansen vergroten? Daarvoor is LinkedIn ook geschikt. Op je profiel kun je namelijk veel meer neerzetten dan alleen je CV. Je kunt berichten plaatsen om je visie op jouw beroep te delen, bijvoorbeeld. Of je succesverhalen delen.

LinkedIn is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Glassdoor: vacature zoeken en salaris checken

vacatures zoeken salaris checkenGlassdoor is bij het zoeken naar vacatures slim om bij de hand te houden. Met deze app krijg je namelijk alvast een inkijkje in het bedrijf dat de vacature plaatst. Zo krijg je een salarisindicatie en delen mensen die het bedrijf goed kennen hun ervaringen. Ideaal om een gevoel te krijgen bij het bedrijf waarvan je een interessante vacature zag. Dan weet je of de baan bij je past en ben je extra goed voorbereid voor een eventueel sollicitatiegesprek.

Glassdoor is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Vacature gevonden? Solliciteren maar!

vacatures zoeken gevondenEen nieuwe baan vinden: je zoektocht hiervoor begint bij het zoeken naar vacatures. Met veel vacature apps kun je instellen dat je meldingen wilt ontvangen. Zo krijg je bijvoorbeeld elke week per mail een lijst met voor jou interessante vacatures. Handig, want zo ben je niet zelf urenlang aan het speuren naar de perfecte baan en het kost je ook bijna geen MB’s van je Sim Only internetbundel.

Een vacature gevonden waarop je wilt reageren? Dan is het tijd om in de pen te klimmen. Bij het schrijven van een sollicitatiebrief is het altijd goed om eerlijk te zijn, maar probeer je pluspunten natuurlijk zo goed mogelijk te verwoorden en onderbouwen. Een net CV hoort daar natuurlijk ook bij! Tip: daar helpt de CV Maken-app (gratis voor Android en iOS) je mee. Succes met het vacatures zoeken!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.