.

Terug naar overzicht
36,983x gelezen

Vanaf je zeventiende mag je ermee aan je slag: je rijbewijs halen! Een mooie stap. Noem het gerust een mijlpaal. Maar eerst moet je er wél wat voor doen. Lessen volgen, slagen voor je theorie rijbewijs, examen doen… Best spannend en niet altijd gemakkelijk. Deze apps en tips helpen je erbij!

Rijbewijs halen? Zo vind je een goede rijschool

rijbewijs halen rijschool vindenHet halen van je rijbewijs begint natuurlijk met het volgen van rijlessen. Dit doe je bij een rijschool en daar zijn er een heleboel van. Misschien krijg je van vrienden en familie wel goede tips, maar hoe vind je de beste rijschool bij jou in de buurt? Het CBR, waar je examen doet, heeft een handige online rijschoolzoeker waarbij je kunt sorteren op slagingspercentage. Natuurlijk is dit geen garantie dat jij ook je rijbewijs haalt, maar het geeft je wel een beeld van welke rijscholen goede keuzes zijn.

Handige rijbewijs apps

Er zijn een aantal apps die in de periode van rijlessen en afrijden heel erg goed van pas kunnen komen. De handigste staan hieronder!

Theorie rijbewijs halen

theorie rijbewijs halenVoordat je kunt afrijden, moet je eerst je ‘theorie’ halen. Dit is een toets waarbij je vragen moet beantwoorden. 25 vragen gaan over gevaarherkenning en daarvan moet je er minimaal 13 goed hebben. 40 vragen gaan over verkeersregels en verkeersinzicht. Daarvan moet je er 35 goed hebben. Ben je geslaagd? Dan is de uitslag anderhalf jaar geldig. Binnen die tijd moet je je praktijkexamen halen. Anders moet je opnieuw je theorie voor je rijbewijs halen.

Het theoretisch examen voor je rijbewijs is best moeilijk, want veel fouten maken mag je niet. Je kunt natuurlijk de vragen via een leerboek oefenen. Maar ook je theorie oefenen kan tegenwoordig een stuk moderner. Zo is er ter aanvulling de Rijbewijs CBR Nederland-app. Hiermee kun je oefenen door oefenvragen te beantwoorden. Zo weet je welk type vragen je tijdens het theorie-examen kunt verwachten en raak je bekend met de geschetste situaties. De app herinnert je af en toe met een melding om weer te gaan leren. Het handige? Dit kun je overal doen. Zowel thuis als onderweg via mobiel internet. De app verbruikt weinig MB’s van je Sim Only abonnement, dus daar hoef je je tijdens het leren geen zorgen om te maken.

De Rijbewijs CBR Nederland-app is gratis te downloaden voor Android en iOS. Voor 49 cent heb je de versie voor Android en iOS die geen advertenties toont.

RijbewijsApp

rijbewijs halen rijbewijsappDit is een echte alles-in-1 rijbewijs-app. Met RijbewijsApp zie je precies wanneer je volgende rijles is. Extra handig is de herinneringsfunctie waardoor je nooit vergeet dat je lesauto straks voor de deur staat. Ook hou je met deze app de kosten van rijlessen voor je bij. Zo weet je hoeveel geld je apart moet houden.

RijbewijsApp is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Rijbewijs Trainer

rijbewijs halen rijbewijs trainerMet de bovenste twee apps ben je al ontzettend goed bezig. Stuk voor stuk handige hulpjes om je rijbewijs te halen. Wil je nét dat beetje extra geven? De Rijbewijs Trainer-app is dan een mooie aanvulling. Deze app schetst net weer wat andere verkeerssituaties dan de Theorie-app van het CBR. Zo kom je straks écht goed voorbereid opdagen voor je theorie examen.

Rijbewijs Trainer is gratis te downloaden voor iOS.

Rijbewijs halen? Tips voor het afrijden

Ga je afrijden? Dat betekent dat je rijschool vindt dat je er klaar voor bent. Wij hebben nog een paar tips om extra goed voorbereid te beginnen aan je rijexamen.

Je telefoon thuislaten

rijbewijs halen tips telefoon thuislatenWe snappen het: waarschijnlijk neem je je telefoon overal mee naartoe. Overweeg ‘m bij je rijexamen een keer thuis te laten. Je hebt ‘m toch niet nodig. Op die manier kun je je volledig focussen op je examen en word je ook niet afgeleid door een melding in je broekzak. Al kun je natuurlijk ook je telefoon uit of op stil zetten. Ook een handige examen tip voor de schoolexamens.

Visualiseer mogelijke verkeerssituaties

rijgewijs halen situaties visualiseren tipsOok vooraf zorgt het thuislaten van je telefoon voor minder afleiding. Op die manier kun je tijdens het wachten bepaalde verkeerssituaties alvast visualiseren, zodat je straks extra scherp achter het stuur zit. Bijvoorbeeld: ‘ik moet bij dat lastige kruispunt waar ik mogelijk langsrijd niet vergeten achterom te kijken of er geen fietsers rijden.’ Lastige situaties visualiseren, zoals drukke kruispunten en fileparkeren, kunnen nét dat beetje helpen tijdens het maken van een keuze op je examen. Een handig hulpmiddel hierbij: Street View van Google Maps!

Rijbewijs gehaald? Rijbewijs aanvragen!

rijbewijs gehaald rijbewijs aanvragenBen je geslaagd voor je rijexamen? Van harte gefeliciteerd! Next step: je rijbewijs aanvragen bij je gemeente. Hou er rekening mee dat dit geld kost. Vaak kost het aanvragen van je rijbewijs ongeveer 35 euro en na een paar dagen kun je dan je rijbewijs ophalen. De eerste paar jaar heb je een beginnersrijbewijs en gelden er strengere regels. Dit wordt ook wel een puntenrijbewijs genoemd en is onder andere bedoeld om alcoholgebruik in het verkeer tegen te gaan.

Heel veel succes en alvast veel rijplezier!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.