Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
1,289x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips | Telefoons & Tech |

Je rijbewijs halen met handige apps en tips

Vanaf je zeventiende mag je ermee aan je slag: je rijbewijs halen! Een mooie stap. Noem het gerust een mijlpaal. Maar eerst moet je er wél wat voor doen. Lessen volgen, slagen voor je theorie rijbewijs, examen doen… Best spannend en niet altijd gemakkelijk. Deze apps en tips helpen je erbij!

Rijbewijs halen? Zo vind je een goede rijschool

rijbewijs halen rijschool vindenHet halen van je rijbewijs begint natuurlijk met het volgen van rijlessen. Dit doe je bij een rijschool en daar zijn er een heleboel van. Misschien krijg je van vrienden en familie wel goede tips, maar hoe vind je de beste rijschool bij jou in de buurt? Het CBR, waar je examen doet, heeft een handige online rijschoolzoeker waarbij je kunt sorteren op slagingspercentage. Natuurlijk is dit geen garantie dat jij ook je rijbewijs haalt, maar het geeft je wel een beeld van welke rijscholen goede keuzes zijn.

Handige rijbewijs apps

Er zijn een aantal apps die in de periode van rijlessen en afrijden heel erg goed van pas kunnen komen. De handigste staan hieronder!

Theorie rijbewijs halen

theorie rijbewijs halenVoordat je kunt afrijden, moet je eerst je ‘theorie’ halen. Dit is een toets waarbij je vragen moet beantwoorden. 25 vragen gaan over gevaarherkenning en daarvan moet je er minimaal 13 goed hebben. 40 vragen gaan over verkeersregels en verkeersinzicht. Daarvan moet je er 35 goed hebben. Ben je geslaagd? Dan is de uitslag anderhalf jaar geldig. Binnen die tijd moet je je praktijkexamen halen. Anders moet je opnieuw je theorie voor je rijbewijs halen.

Het theoretisch examen voor je rijbewijs is best moeilijk, want veel fouten maken mag je niet. Je kunt natuurlijk de vragen via een leerboek oefenen. Maar ook je theorie oefenen kan tegenwoordig een stuk moderner. Zo is er ter aanvulling de Rijbewijs CBR Nederland-app. Hiermee kun je oefenen door oefenvragen te beantwoorden. Zo weet je welk type vragen je tijdens het theorie-examen kunt verwachten en raak je bekend met de geschetste situaties. De app herinnert je af en toe met een melding om weer te gaan leren. Het handige? Dit kun je overal doen. Zowel thuis als onderweg via mobiel internet. De app verbruikt weinig MB’s van je Sim Only abonnement, dus daar hoef je je tijdens het leren geen zorgen om te maken.

De Rijbewijs CBR Nederland-app is gratis te downloaden voor Android en iOS. Voor 49 cent heb je de versie voor Android en iOS die geen advertenties toont.

RijbewijsApp

rijbewijs halen rijbewijsappDit is een echte alles-in-1 rijbewijs-app. Met RijbewijsApp zie je precies wanneer je volgende rijles is. Extra handig is de herinneringsfunctie waardoor je nooit vergeet dat je lesauto straks voor de deur staat. Ook hou je met deze app de kosten van rijlessen voor je bij. Zo weet je hoeveel geld je apart moet houden.

RijbewijsApp is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Rijbewijs Trainer

rijbewijs halen rijbewijs trainerMet de bovenste twee apps ben je al ontzettend goed bezig. Stuk voor stuk handige hulpjes om je rijbewijs te halen. Wil je nét dat beetje extra geven? De Rijbewijs Trainer-app is dan een mooie aanvulling. Deze app schetst net weer wat andere verkeerssituaties dan de Theorie-app van het CBR. Zo kom je straks écht goed voorbereid opdagen voor je theorie examen.

Rijbewijs Trainer is gratis te downloaden voor iOS.

Rijbewijs halen? Tips voor het afrijden

Ga je afrijden? Dat betekent dat je rijschool vindt dat je er klaar voor bent. Wij hebben nog een paar tips om extra goed voorbereid te beginnen aan je rijexamen.

Je telefoon thuislaten

rijbewijs halen tips telefoon thuislatenWe snappen het: waarschijnlijk neem je je telefoon overal mee naartoe. Overweeg ‘m bij je rijexamen een keer thuis te laten. Je hebt ‘m toch niet nodig. Op die manier kun je je volledig focussen op je examen en word je ook niet afgeleid door een melding in je broekzak. Al kun je natuurlijk ook je telefoon uit of op stil zetten. Ook een handige examen tip voor de schoolexamens.

Visualiseer mogelijke verkeerssituaties

rijgewijs halen situaties visualiseren tipsOok vooraf zorgt het thuislaten van je telefoon voor minder afleiding. Op die manier kun je tijdens het wachten bepaalde verkeerssituaties alvast visualiseren, zodat je straks extra scherp achter het stuur zit. Bijvoorbeeld: ‘ik moet bij dat lastige kruispunt waar ik mogelijk langsrijd niet vergeten achterom te kijken of er geen fietsers rijden.’ Lastige situaties visualiseren, zoals drukke kruispunten en fileparkeren, kunnen nét dat beetje helpen tijdens het maken van een keuze op je examen. Een handig hulpmiddel hierbij: Street View van Google Maps!

Rijbewijs gehaald? Rijbewijs aanvragen!

rijbewijs gehaald rijbewijs aanvragenBen je geslaagd voor je rijexamen? Van harte gefeliciteerd! Next step: je rijbewijs aanvragen bij je gemeente. Hou er rekening mee dat dit geld kost. Vaak kost het aanvragen van je rijbewijs ongeveer 35 euro en na een paar dagen kun je dan je rijbewijs ophalen. De eerste paar jaar heb je een beginnersrijbewijs en gelden er strengere regels. Dit wordt ook wel een puntenrijbewijs genoemd en is onder andere bedoeld om alcoholgebruik in het verkeer tegen te gaan.

Heel veel succes en alvast veel rijplezier!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.