.

Dit zijn de leukste tech podcasts en YouTube-vloggers
Terug naar overzicht
2,657x gelezen

Ben jij helemaal into tech? Luister je graag naar podcasts over tech en kijk je graag YouTube om de nieuwste ontwikkelingen in gadgetland op de voet te volgen? Dan zit je hier goed. Want in dit blog lees je alles over de leukste tech podcasts en tech talks op YouTube.

Techtastisch: tech podcast en tech YouTube-talks

Voor de diehard (of minder diehard) techfanaat is het natuurlijk hartstikke leuk om nóg meer vloggers en podcasts te ontdekken die in jouw straatje passen. Zo zijn er tal van leuke YouTube-vloggers die toffe filmpjes maken waarin ze nieuwe ontwikkelingen, trends of juist handige tutorials bespreken. Maar, veel tech talks die je normaal alleen op YouTube kon opduiken, vind je tegenwoordig steeds vaker op podcast apps, want podcasts zijn hartstikke hot. Dus grote kans dat jouw favoriet binnenkort ook onder de knop van Spotify, Soundcloud, Juke, Apple Podcasts en Google Podcasts te vinden is.

Op een rij

Elke dag komen er podcasts bij, en op YouTube wemelt het van de bloedfanatieke vloggers op het gebied van tech. Waar moet je beginnen? Wij hebben vast het voorwerk gedaan en serveren je hierbij, hapklaar, de leukste tech podcasts en tech talks op YouTube.

Tech podcasts

Of het nou uitblinkers zijn op het gebied van reviews of van diehard tech-kennis, deze podcastmakers zijn helemaal thuis in de wereld van tech en lepelen moeiteloos de leukste weetjes en kennis voor je op. Ze nemen je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks mee in de wondere wereld van hun podcast waarbij allerlei onderwerpen en experts aan bod komen. Press play!

Wat de Hack?!

Men neemt drie studenten cybersecurity en een microfoon, en daar heb je de podcast What de Hack?!. In de podcast van de bijna-afgestudeerde studenten Diederik, Jasper en Olaf draait alles om cybersecurity. Elke aflevering lepelt het trio een ander onderwerp uit de bodemloze put van deze ‘beveiligde’ wereld op. Van hackers tot Open Source Intelligence, spoofing en phishing en smart home-gadgets. Regelmatig schuift er een expert aan om te praten over een specifiek onderwerp. Verwacht geen taaie stof, maar luchtige gesprekken over wat hen dwars zit en wat ze belangrijk vinden om te bespreken.

De podcast luisteren? Je kunt hem onder andere op Spotify vinden.

Waveform

Pak ‘m beet tien jaar lang is de Amerikaanse YouTuber Marques Brownlee al bezig om zijn tech-reviews met de wereld te delen. Op zijn YouTube-kanaal MKBHD heeft hij zo’n 14 miljoen fanatieke fans bemachtigd, en hij is dan ook één van de grootste is in de tech-sector. Op zijn kanaal recenseert hij telefoons tot aan elektrische auto’s. Maar er is meer van Marques, want hij is ook te beluisteren op Spotify onder de podcastnaam Waveform. Elke week gooit Marques een nieuwe podcast aflevering online waarin hij eigenlijk precies hetzelfde doet als op zijn YouTube-kanaal. Verwacht een flinke dosis trends, releases van de nieuwste producten en eerlijke reviews van de podcastmaker zelf.

De podcast luisteren? Je kunt hem onder andere op Juke vinden.

Met Nerds om Tafel

De naam van de podcast doet het al een beetje vermoeden, maar wanneer je Met Nerds om Tafel luistert, zul je een stap in de wereld van de supernerds zetten. Zelfbenoemde oppernerds Floris, Jurian en Randal bespreken elke week boeiende, nerdy onderwerpen. Van tech startups tot aan gameverslaving en bitcoin-berichten. Elke week schuift er een gast aan die, jawel, ook een nerd is en veel van het onderwerp van die week afweet. En o ja, elke week drinken de boys een ander ‘nerdbiertje’, dus ook je bierkennis krijgt een upgrade.

De podcast luisteren? Je kunt hem onder andere op Spotify vinden.

NOS op 3 Tech Podcast

Zoals het een nieuwszender als NOS betaamt, staat ook de podcast volledig in het teken van nieuws en actualiteiten, maar dan op het gebied van tech. Waar is een trend opgedoken? Het wordt besproken in de NOS op 3 Tech Podcast. Van Facebook-blokkades in Australië tot aan CEO’s van grote techbedrijven die vertrekken, en het opduiken van nieuwe trends in techland. Elke week kruipt host Casper Meijer achter de microfoon voor de nieuwste nieuwtjes.

De podcast luisteren? Je kunt hem onder andere op Soundcloud vinden.

Tweakers Podcast

Elke fanatieke tech-liefhebber kent ‘m vast: de Nederlandse website Tweakers. Dé hotspot voor het allerlaatste nieuws op het gebied van tech. Lees: hardware, software en games. Maar je vindt er ook beoordelingen van mede-liefhebbers, een prijsvergelijker en een forum waar een trouwe fanbase fanatiek tipt en deelt. Redacteuren Wout, Jurian en Arnoud van Tweakers hebben hun krachten gebundeld voor een eigen podcast, Tweakers Podcast, waarbij ze elke week diep induiken op een nieuwsbericht, review of specifieke expertise. Naast de drie hosts schuiven regelmatig andere gasten aan die nog meer kennis hebben over dat specifieke onderwerp.

De podcast luisteren? Je kunt hem onder andere op Spotify vinden.

Tech talk op Youtube

Op YouTube wemelt het van de vloggers en tech talks. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een vlogger die er ooit een vlog over heeft gemaakt. Van het maken van Japanse soufflé pancakes tot aan het demonteren van je toilet. Maar ook op het gebied van tech zijn er een aantal toppers die een ereplaatsje verdienen in deze lijst. Opdat jij zo tussen de bomen het tech-bos weer kunt zien.

MKBHD

Daar is-ie weer: Marques Brownlee. In de podcastlijst prijkt hij onder zijn podcastnaam Waveform, maar op YouTube vlogt Marques onder de naam MKBHD (een mix van zijn initialen). Inmiddels is de Amerikaanse Marques al tien jaar aan de weg aan het timmeren op YouTube. Wat begon (zoals bijna bij elke grote YouTuber) met simpele, bijna knullige video’s vanuit een slaapkamer is uitgegroeid tot een YouTube-kanaal met 14 miljoen abonnees en giga inkomsten. Waar hij zo bekend mee is geworden? Reviews! Je wilt immers weten, voordat je flink wat geld betaalt voor een gadget, of hij het waard is. Marques vertelt het je in zijn vlogs. Daarnaast neemt hij je aan hand mee, en bespreekt hij de laatste nieuwtjes die hij voorbij heeft zien komen.

Je kunt de vlogs van MKBHD hier bekijken.

iJustine

De Amerikaanse tech- en games-YouTuber Justine Ezarik, timmert al sinds 2006 aan de weg op YouTube. Toen in 2007 de iPhone werd geboren, maakte Justine furore met haar vlogs over dit paradepaardje van Apple. Ze werd bekender en bekender en is inmiddels uitgegroeid tot een waar tech-fenomeen. Inmiddels staan er zo’n 6,8 miljoen YouTube-abonnees op de teller, en die teller blijft oplopen. Wat je kunt verwachten op het YouTube-kanaal van iJustine? Reviews, unboxings en de allernieuwste showpony’s van grote techmerken. Kortom: wil jij een gadget aanschaffen? Wees een slimme shopper en kijk eerst een steengoede review van Justine.

Je kunt de vlogs van iJustine hier bekijken.

JerryRigEverything

De Amerikaanse Zack Nelson is de koning van de telefoon-experimenten. Hij staat erom bekend om op zijn kanaal JerryRigEverything allerlei soorten telefoons uit elkaar te halen en ze te testen op duurzaamheid en dus kwaliteit. Grote kans dat je met samengeknepen billen zit te kijken wanneer hij een inklapbare Huawei telefoon van € 3000 gaat testen, door met een mes op het scherm en de achterkant te krassen, of aarde over het scherm gooit om te kijken of de telefoon stofbestendig is. O, en vergeet de waterproof-test niet. Misschien wil je weten of je potentiële nieuwe smartphone aan al jouw eisen voldoet? Dan kun je samen met de 6,7 miljoen abonnees van Zack meekijken naar zijn testvideo’s. Aan zijn rustgevende stem zal het in ieder geval niet liggen.

Je kunt de video's van JerryRigEverything hier bekijken.

Lekker snel streamen?

Je wilt natuurlijk dat je podcast en YouTube-filmpje lekker snel gestreamd worden. Met je Sim Only abonnement van Simyo is dat zo gepiept. Kies de internetbundel die het beste bij jou past en pas maandelijks je GB’s aan in Mijn Simyo.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.