Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Dit zijn de leukste tech podcasts en YouTube-vloggers
Terug naar overzicht
0x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Podcasts | Slimme tips | Telefoons & Tech |

Dit zijn de leukste tech podcasts en YouTube-vloggers

Ben jij helemaal into tech? Luister je graag naar podcasts over tech en kijk je graag YouTube om de nieuwste ontwikkelingen in gadgetland op de voet te volgen? Dan zit je hier goed. Want in dit blog lees je alles over de leukste tech podcasts en tech talks op YouTube.

Techtastisch: tech podcast en tech YouTube-talks

Voor de diehard (of minder diehard) techfanaat is het natuurlijk hartstikke leuk om nóg meer vloggers en podcasts te ontdekken die in jouw straatje passen. Zo zijn er tal van leuke YouTube-vloggers die toffe filmpjes maken waarin ze nieuwe ontwikkelingen, trends of juist handige tutorials bespreken. Maar, veel tech talks die je normaal alleen op YouTube kon opduiken, vind je tegenwoordig steeds vaker op podcast apps, want podcasts zijn hartstikke hot. Dus grote kans dat jouw favoriet binnenkort ook onder de knop van Spotify, Soundcloud, Juke, Apple Podcasts en Google Podcasts te vinden is.

Op een rij

Elke dag komen er podcasts bij, en op YouTube wemelt het van de bloedfanatieke vloggers op het gebied van tech. Waar moet je beginnen? Wij hebben vast het voorwerk gedaan en serveren je hierbij, hapklaar, de leukste tech podcasts en tech talks op YouTube.

Tech podcasts

Of het nou uitblinkers zijn op het gebied van reviews of van diehard tech-kennis, deze podcastmakers zijn helemaal thuis in de wereld van tech en lepelen moeiteloos de leukste weetjes en kennis voor je op. Ze nemen je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks mee in de wondere wereld van hun podcast waarbij allerlei onderwerpen en experts aan bod komen. Press play!

Wat de Hack?!

Men neemt drie studenten cybersecurity en een microfoon, en daar heb je de podcast What de Hack?!. In de podcast van de bijna-afgestudeerde studenten Diederik, Jasper en Olaf draait alles om cybersecurity. Elke aflevering lepelt het trio een ander onderwerp uit de bodemloze put van deze ‘beveiligde’ wereld op. Van hackers tot Open Source Intelligence, spoofing en phishing en smart home-gadgets. Regelmatig schuift er een expert aan om te praten over een specifiek onderwerp. Verwacht geen taaie stof, maar luchtige gesprekken over wat hen dwars zit en wat ze belangrijk vinden om te bespreken.

De podcast luisteren? Je kunt hem onder andere op Spotify vinden.

Waveform

Pak ‘m beet tien jaar lang is de Amerikaanse YouTuber Marques Brownlee al bezig om zijn tech-reviews met de wereld te delen. Op zijn YouTube-kanaal MKBHD heeft hij zo’n 14 miljoen fanatieke fans bemachtigd, en hij is dan ook één van de grootste is in de tech-sector. Op zijn kanaal recenseert hij telefoons tot aan elektrische auto’s. Maar er is meer van Marques, want hij is ook te beluisteren op Spotify onder de podcastnaam Waveform. Elke week gooit Marques een nieuwe podcast aflevering online waarin hij eigenlijk precies hetzelfde doet als op zijn YouTube-kanaal. Verwacht een flinke dosis trends, releases van de nieuwste producten en eerlijke reviews van de podcastmaker zelf.

De podcast luisteren? Je kunt hem onder andere op Juke vinden.

Met Nerds om Tafel

De naam van de podcast doet het al een beetje vermoeden, maar wanneer je Met Nerds om Tafel luistert, zul je een stap in de wereld van de supernerds zetten. Zelfbenoemde oppernerds Floris, Jurian en Randal bespreken elke week boeiende, nerdy onderwerpen. Van tech startups tot aan gameverslaving en bitcoin-berichten. Elke week schuift er een gast aan die, jawel, ook een nerd is en veel van het onderwerp van die week afweet. En o ja, elke week drinken de boys een ander ‘nerdbiertje’, dus ook je bierkennis krijgt een upgrade.

De podcast luisteren? Je kunt hem onder andere op Spotify vinden.

NOS op 3 Tech Podcast

Zoals het een nieuwszender als NOS betaamt, staat ook de podcast volledig in het teken van nieuws en actualiteiten, maar dan op het gebied van tech. Waar is een trend opgedoken? Het wordt besproken in de NOS op 3 Tech Podcast. Van Facebook-blokkades in Australië tot aan CEO’s van grote techbedrijven die vertrekken, en het opduiken van nieuwe trends in techland. Elke week kruipt host Casper Meijer achter de microfoon voor de nieuwste nieuwtjes.

De podcast luisteren? Je kunt hem onder andere op Soundcloud vinden.

Tweakers Podcast

Elke fanatieke tech-liefhebber kent ‘m vast: de Nederlandse website Tweakers. Dé hotspot voor het allerlaatste nieuws op het gebied van tech. Lees: hardware, software en games. Maar je vindt er ook beoordelingen van mede-liefhebbers, een prijsvergelijker en een forum waar een trouwe fanbase fanatiek tipt en deelt. Redacteuren Wout, Jurian en Arnoud van Tweakers hebben hun krachten gebundeld voor een eigen podcast, Tweakers Podcast, waarbij ze elke week diep induiken op een nieuwsbericht, review of specifieke expertise. Naast de drie hosts schuiven regelmatig andere gasten aan die nog meer kennis hebben over dat specifieke onderwerp.

De podcast luisteren? Je kunt hem onder andere op Spotify vinden.

Tech talk op Youtube

Op YouTube wemelt het van de vloggers en tech talks. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een vlogger die er ooit een vlog over heeft gemaakt. Van het maken van Japanse soufflé pancakes tot aan het demonteren van je toilet. Maar ook op het gebied van tech zijn er een aantal toppers die een ereplaatsje verdienen in deze lijst. Opdat jij zo tussen de bomen het tech-bos weer kunt zien.

MKBHD

Daar is-ie weer: Marques Brownlee. In de podcastlijst prijkt hij onder zijn podcastnaam Waveform, maar op YouTube vlogt Marques onder de naam MKBHD (een mix van zijn initialen). Inmiddels is de Amerikaanse Marques al tien jaar aan de weg aan het timmeren op YouTube. Wat begon (zoals bijna bij elke grote YouTuber) met simpele, bijna knullige video’s vanuit een slaapkamer is uitgegroeid tot een YouTube-kanaal met 14 miljoen abonnees en giga inkomsten. Waar hij zo bekend mee is geworden? Reviews! Je wilt immers weten, voordat je flink wat geld betaalt voor een gadget, of hij het waard is. Marques vertelt het je in zijn vlogs. Daarnaast neemt hij je aan hand mee, en bespreekt hij de laatste nieuwtjes die hij voorbij heeft zien komen.

Je kunt de vlogs van MKBHD hier bekijken.

iJustine

De Amerikaanse tech- en games-YouTuber Justine Ezarik, timmert al sinds 2006 aan de weg op YouTube. Toen in 2007 de iPhone werd geboren, maakte Justine furore met haar vlogs over dit paradepaardje van Apple. Ze werd bekender en bekender en is inmiddels uitgegroeid tot een waar tech-fenomeen. Inmiddels staan er zo’n 6,8 miljoen YouTube-abonnees op de teller, en die teller blijft oplopen. Wat je kunt verwachten op het YouTube-kanaal van iJustine? Reviews, unboxings en de allernieuwste showpony’s van grote techmerken. Kortom: wil jij een gadget aanschaffen? Wees een slimme shopper en kijk eerst een steengoede review van Justine.

Je kunt de vlogs van iJustine hier bekijken.

JerryRigEverything

De Amerikaanse Zack Nelson is de koning van de telefoon-experimenten. Hij staat erom bekend om op zijn kanaal JerryRigEverything allerlei soorten telefoons uit elkaar te halen en ze te testen op duurzaamheid en dus kwaliteit. Grote kans dat je met samengeknepen billen zit te kijken wanneer hij een inklapbare Huawei telefoon van € 3000 gaat testen, door met een mes op het scherm en de achterkant te krassen, of aarde over het scherm gooit om te kijken of de telefoon stofbestendig is. O, en vergeet de waterproof-test niet. Misschien wil je weten of je potentiële nieuwe smartphone aan al jouw eisen voldoet? Dan kun je samen met de 6,7 miljoen abonnees van Zack meekijken naar zijn testvideo’s. Aan zijn rustgevende stem zal het in ieder geval niet liggen.

Je kunt de video's van JerryRigEverything hier bekijken.

Lekker snel streamen?

Je wilt natuurlijk dat je podcast en YouTube-filmpje lekker snel gestreamd worden. Met je Sim Only abonnement van Simyo is dat zo gepiept. Kies de internetbundel die het beste bij jou past en pas maandelijks je GB’s aan in Mijn Simyo.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.