Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
4,384x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Tabletnek? Swipe-duim? 5 tips van een fysiotherapeut tegen moderne kwaaltjes

Handig hoor, apparaten zoals tablets, laptops en smartphones, maar écht goed voor ons lijf zijn ze niet. Ons lichaam is namelijk niet gebouwd op urenlang gebogen over een tablet hangen, of om de hele dag door ons fotoalbum te swipen. Gevolg: een tabletnek of swipe-duim. Wij ‘bogen’ ons over de klachten en vroegen een fysiotherapeut om 5 tips.

Strijden tegen de tabletnek

Volgens fysiotherapiewetenschapper Drs. Marlous Kelderman - de Haan van Arnhem Noord Fysiotherapie hebben we tegenwoordig vooral last van een tabletnek. Dit komt doordat we onze nek naar voren klappen terwijl we een tablet of smartphone vasthouden. Symptomen? Nekpijn, hoofdpijn of zelfs last van je ogen. Ook peesklachten in de duimen door het vele swipen, of een tabletarm door het omhooghouden van een apparaat, komen veel voor.

Marlous: “Tel maar eens op hoelang je per dag voorovergebogen over een apparaatje zit. Meestal zonder armsteunen, met gebogen nek en in hang-houding. Inmiddels is een gezonde werkplek voor het gebruik van een computer wel ingeburgerd. Maar tablets en smartphones brengen nieuwe problemen met zich mee, waar we iets aan moeten doen.”

Fysiotherapeuten slaan alarm

Marlous is naast fysiotherapiewetenschapper ook medeoprichter van de stichting Houding Netwerk Nederland: een nieuwe stichting die onder andere ouders en scholen voorlichting geeft over het lichamelijk gebruik van smartphones en tablet. “Alle kinderen geboren na 1995 groeien op met moderne apparaten. Wat blijkt? Jongeren tussen de 12 en 18 jaar zitten veel meer dan alle generaties daarvoor, namelijk gemiddeld 10,4 uur per dag. Tijdens een test uitgevoerd op scholen, kon 60% van de jongeren niet met hun vingers bij de grond als ze vooroverbogen met gestrekte knieën. Dat duidt op een te korte kuitspier en hamstrings, en een verstijfde rug door het vele zitten. En doordat kinderen in de groei steeds meer voorovergebogen over een telefoon of tablet zitten, ontstaan er vergroeiingen in de rug. Bij volwassenen – die al volgroeid zijn - zien we vooral overbelasting van de nekspieren en pezen.”

tabletnek

Voorbeeld van een slechte houding. Bron: Houding Netwerk Nederland

Gezond gebruik van je smartphone of tablet: 5 tips

Ook Marlous concludeert dat deze apparaten niet meer weg te denken zijn uit ons dagelijks leven. De vraag is dus: hoe ga je er goed mee om? 5 tips van Marlous:

Tips 1: Word bewust

“Je bewust zijn van je houding en hoeveel tijd je in een bepaalde houding doorbrengt is een goed begin. Er zijn confronterende apps, zoals Checky, die bijhouden hoeveel tijd je per dag met een bepaalde app doorbrengt of hoe vaak je je telefoon checkt.”

Tip 2: Breng het apparaat naar je toe         

“Breng je apparaat altijd ter hoogte van je gezicht, in plaats van dat je naar beneden kijkt. Hierdoor voorkom je een voorover geklapte nek. Zorg er ook voor dat je nek zo recht mogelijk blijft, dan hang je niet aan je nekwervels.”

Tip 3: Wissel af

“Of je nou achter je laptop zit of over je smartphone gebogen bent: sta elke 45 minuten even op en doe iets anders. Maakt niet uit wat, zolang je maar van houding verandert.”

Tip 4: Gebruik een standaard

“Gebruik een tablet- of smartphone standaard. Hierdoor ligt je telefoon of tablet niet plat op tafel, maar is deze meer gekanteld. En hoef je je hoofd dus minder te buigen.”

Tip 5: Zit rechtop

“Zoek dezelfde lichaamshouding als bij gewoon zitten: dus rechtop en niet hangend. Ondersteun eventueel armen door een kussen zodat de schouders niet ‘hangen’ en actief omhoog gehouden moeten worden. Hiermee voorkom je schouderklachten.”

tabletnek

Voorbeeld van een goede houding. Bron: Houding Netwerk Nederland

Ook aan je houding werken? Handige hulpmiddelen op een rij:

Checky (voor Apple en Android)
Simpele app die snel laat zien hoe vaak jij je telefoon checkt op een dag.

QualityTime (alleen voor Android)
Deze app laat je zien hoeveel tijd je, per dag, aan een app besteedt. De apps waar jij een zwak voor hebt worden op een rij gezet, inclusief hoe vaak en hoe lang je met deze app in de weer was. Wil je dus je smartphone of tablet minder gebruiken, dan kún je overwegen deze apps minder te gebruiken of zelfs te verwijderen.

Forward Head Posture (voor Apple en Android)
Vooruit, niet de meest moderne app, maar via deze app kun je een foto maken om de houding van je nek te analyseren. Daarnaast geeft de app ook oefeningen om je houding te verbeteren.

Upright
Zit jij vaak onderuitgezakt? En wil je serieus aan je houding werken? Met de Upright Pose word je hier de hele dag op gewezen. Je plakt dit kleine apparaatje op je rug en zodra je houding verslapt… bzzzt! krijg je een seintje. Het apparaatje kun je koppelen aan een app die vol staat met houdingtips, je persoonlijke statistieken bijhoudt en een trainingsprogramma voor je ontwikkelt. Aanbevolen door Marlous! Let op: de Upright is nu nog alleen te koop in de VS en kost omgerekend zo’n 121 euro. Dit is exclusief verzendkosten.

Wat zijn jouw tips om je houding te verbeteren? Deel ze hier onder!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.