.

Macrofotografie
Terug naar overzicht
60,112x gelezen

Een spinnenweb van dichtbij, dauwdruppels op een boomblad: in de natuur zijn een hoop mooie details te vinden. Hoe leg je ze vast met je smartphone? Instagramfotograaf Joost Bastmeijer – met 47.000 volgers – deelt in bovenstaande video zijn macrofotografie tips voor mooie close-ups.

Joost heeft nog meer praktische tips om een betere smartphone-fotograaf te worden. Bekijk onderstaande video’s en leer meer over slim gebruik van licht, portretfotografie én hoe je zorgt voor een goede compositie.

Goed gebruik van licht: de basis

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van een goede foto: het licht. Als je naar buiten gaat om te fotograferen, hoe maak je dan op een slimme manier gebruik van licht? Neem bijvoorbeeld weerspiegelend licht van gebouwen om je onderwerp beter uit te lichten. Hoe je dat precies doet? Dat legt Joost uit in deze video, samen met nog wat slimme trucs:

De juiste beeldverhouding: compositiefotografie

Misschien staat het onderwerp er wel goed op, maar ben je toch nog niet tevreden. Wáár op de foto het onderwerp zich bevindt is ook van belang. Joost deelt in deze video zijn tips als het om een goede compositie gaat. Pas bijvoorbeeld ‘de regel van derden’ toe: verdeel je beeld in negen vlakken en zorg dat het onderwerp altijd op een ‘snijpunt’ staat. Klinkt ingewikkeld? Valt reuze mee, want Joost legt het duidelijk uit in deze video over compositie:

Wat een portret… portretfotografie

Een portret van iemand maken is niet makkelijk. Degene die je op de foto zet is waarschijnlijk behoorlijk kritisch, dus hoe zorg je voor een mooi eindresultaat? Eén van de tips van Joost: fotografeer nooit met tegenlicht. Dan komt degene die je fotografeert niet goed uit. Hij heeft nog meer slimme tips in deze video over portretfotografie:

Nabewerking voor een nog betere foto

Zoals je in de video’s ziet, weet Joost als geen ander met welke app je jouw foto’s nét dat beetje extra geeft. Zo laat je bijvoorbeeld de kleuren van je scherm knallen met de app VSCO-cam, of versterk je het lichteffect van een ondergaande zon met Snapseed. Kortom: met handige apps maak je van een ‘oké kiekje’ een prachtige foto.

Waarvan maak jij het liefst foto’s met je smartphone? En wat zijn jouw favoriete bewerkings-apps? Deel je tips!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.