.

Terug naar overzicht
11,351x gelezen

De ‘Fire Phone’ is een telefoon die je bedient met je ogen. Zo scroll je met oogbewegingen door webpagina’s. De eerste smartphones maakten nog gebruik van knoppen, daarna volgden touchscreens en nu is er zelfs een telefoon die bediend kan worden zonder handen. Zie jij jezelf al op deze manier een smartphone besturen?

Amazons Fire Phone

De Fire Phone is de eerste smartphone van Amazon. De telefoon werkt op een speciaal aangepaste versie van Android. Dit betekent dat Android apps te gebruiken zijn op de smartphone, maar dat deze wel uit de Amazon app-store komen (niet uit de gebruikelijke Google Play Store). De telefoon heeft een 4,7 inch scherm en beschikt over een 13 megapixel camera. Tot zover geen schokkende innovaties. De smartphone onderscheid zich pas echt door zijn manier van bedienen!

Naast de gebruikelijke camera voor foto’s, beschikt de Fire Phone over vier extra camera’s aan de voorkant van de telefoon. Deze camera’s volgen je oogbewegingen, waardoor je de smartphone kan bedienen met je ogen! Kijk naar de onderkant van een webpagina, en de telefoon scrollt automatisch naar beneden! Deze unieke manier van bedienen maakt het, volgens de makers, makkelijker om webpagina’s te lezen en te bekijken. Daarnaast kan je menu’s en andere elementen laten verschijnen en verdwijnen met je ogen.

De software geeft het beeld diepte, waardoor een 3D effect ontstaat (Dynamic Perspective). Zo is het mogelijk om het beeld van je smartphone te vergroten zonder de smartphone aan te raken. Tijdens het spelen van een game kan je net om een hoekje kijken, waardoor je het gevoel krijgt dat je helemaal de game in gezogen wordt.

Nog meer inzicht in de consument

Andere innovatieve software op de smartphone is Firefly. Firefly herkent met de hulp van de camera boeken, DVD’s en muzieknummers (cd's). Ook luistert de microfoon naar gesproken tekst en muziek. Firefly maakt het mogelijk om producten direct te bestellen nadat je telefoon deze heeft herkend. Handig voor de gebruiker, maar Amazon gebruikt deze nieuwe technologie ook om gebruikersinteresses in kaart te brengen. Ze kijken en luisteren als het ware altijd mee.

De vier camera’s meten welke specifieke onderdelen van een website of artikel het meest worden bekeken. Dat betekent dat data over je volledige telefoongebruik beschikbaar wordt (voor Amazon) om sites te optimaliseren, en om je relevantere advertenties, producten en diensten aan te bieden.

De nieuwe besturingsmogelijkheden van deze smartphone bieden dus niet alleen voordelen voor de gebruikers, maar misschien nog wel meer voordelen voor Amazon!

Conclusie

De komst van de Fire Phone introduceert een nieuwe besturingsmogelijkheid voor de smartphone: bedienen met je ogen. Hierdoor kan ook je telefoon 3D animeren. Of deze nieuwe manier van besturen de toekomst heeft, zal nog moeten blijken. Tot nu toe valt de verkoop van de Fire Phone in Amerika tegen, maar dit hoeft nog niet te betekenen dat de nieuwe technologie geen toekomst heeft. Andere smartphone producenten kunnen een soortgelijke technologie introduceren en toepassen op hun eigen smartphones. Misschien zien we deze technologie wel terug op jouw nieuwe smartphone!

Wat denk jij? Zien we deze technologie meer terug in toekomstige toestellen? Reageer hieronder.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.