.

Hoe maak je een schermopname op je telefoon?
Terug naar overzicht
136,620x gelezen

Het is je vast wel eens overkomen dat je iets wilde delen met vrienden, maar een screenshot niet genoeg was om het verhaal te kunnen vertellen. Veel telefoons hebben daar gelukkig al een tijdje een oplossing voor, namelijk: schermopnames. Dit is een video van wat jij op dat moment op je telefoon ziet. Weet jij hoe je een schermopname maakt? Wij leggen het je uit.

Schermopname op iPhone

Voordat je de optie überhaupt kunt gebruiken, moet je ervoor zorgen dat de schermopname-functie in het bedieningspaneel van je iPhone staat. Dit doe je als volgt:

  1. Ga naar ‘Instellingen’
  2. Kies ‘Bedieningspaneel’ en tik op ‘Pas regelaars aan’
  3. Klik hier op het plusje bij ‘Schermopname’.

Vervolgens kun je altijd vanuit het bedieningspaneel de schermopname-functie starten. Zodra je opneemt zie je een rode balk verschijnen. Hierdoor weet je dat je opneemt. Om de schermopname te stoppen, klik je of op de rode balk, of je doet dit weer via het bedieningspaneel. Heb je het geluid op je telefoon aanstaan? Dan neemt de schermopname dit ook automatisch op.

 Schermopname maken met Huawei

Huawei is een van de weinigen merken die een eigen screenrecorder heeft op haar telefoons. Deze activeer je via het notificatiescherm. Nog spectaculairder: gebruik gewoon je knokkels om een schermopname te starten. Tik daarvoor met twee knokkels tegelijk op het scherm en de optie verschijnt automatisch.

Android schermopname met app

Helaas is de schermopname-functie niet op iedere Android-telefoon aanwezig. Het ligt dus aan het type telefoon of dit er zit ingebouwd, of dat je een app hiervoor moet gebruiken. Zo is AZ Screenrecorder een app die perfect is voor schermopnames. Met deze app kun je je scherm Full-HD en verticaal en horizontaal opnemen. Daarnaast kun je er ook nog eens voor kiezen om het geluid van je microfoon op te nemen of van je telefoon zelf. Hoelang je filmt maakt ook niet uit, want er is geen tijdslimiet.

Nieuw in Android Q

De aankomende versie van Android, Android Q, heeft voor het eerst een eigen ingebouwde functie voor schermopnames. Android Q is echter op dit moment alleen beschikbaar als bèta versie, maar zodra het is er, kun jij ook gewoon zonder app een schermopname maken!

Welke manier gebruik jij het liefst om schermopnames te maken?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.