Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

beste prepaid 4g simyo
Terug naar overzicht
7,777x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Nieuws | Simyo | Telefoons & Tech |

Simyo Prepaid krijgt 4G internet: dit moet je weten!

Gebruik je Prepaid van Simyo? Goed nieuws! Vanaf 7 mei zetten we iedereen met een Simyo Prepaid simkaart over op 4G. Dit is nóg sneller mobiel internet met beter bereik. Graag vertellen we je er alles over!

Inhoudsopgave

1. Wat is 4G?
2. Het voordeel van Prepaid met 4G
3. Check of jouw telefoon geschikt is voor 4G
4. Tips voor Prepaid met 4G
5. Mijn telefoon ondersteunt geen 4G, is dat een probleem?

Wat is 4G?

wat is 4g prepaid4G is het nieuwste en snelste type mobiel internet in Nederland. De term 4G staat voor de 4e generatie mobiel internet en is de opvolger van 3G. Dit type mobiel internet was tot 7 mei 2019 de standaard voor Prepaid van Simyo, vanaf die dag gaan we over op 4G. Simyo gebruikt het mobiele netwerk van KPN, dus met Prepaid gebruik je 4G internet van KPN.

Wat is het voordeel van Prepaid met 4G?

wat is het voordeel van prepaid 4gDankzij de overstap krijg je met Prepaid van Simyo veel sneller mobiel internet. 3G heeft een snelheid van 7 Mbit per seconde, bij 4G liggen de snelheden veel hoger. Downloaden gaat bij 4G met maximaal 256 Mbit per seconde en uploaden met maximaal 150 Mbit per seconde. Dit is wel afhankelijk van je locatie, de drukte op het netwerk en het type toestel dat je gebruikt.

4G is dus veel sneller dan 3G. Het voordeel daarvan? Websites laden sneller, je verstuurt sneller appjes en het delen van foto’s gaat ook sneller. Een ander voordeel van 4G: je hebt beter internetbereik. Het 4G netwerk heeft landelijke dekking en daardoor heb je beter bereik. Dit betekent dat je met 4G vrijwel in heel Nederland mobiel kunt internetten.

Zo check je of jouw telefoon geschikt is voor 4G

telefoon geschikt 4g prepaidJe kunt alleen internetten via 4G als je telefoon geschikt is voor 4G. Lees hier meer over 4G instellen op je smartphone. In het instellingenmenu van je telefoon zie je of jouw toestel 4G ondersteunt.

Zo schakel je 4G in op een iPhone:

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘Mobiel netwerk’.
 • Druk op ‘Opties mobiele data’.
 • Druk op ‘Schakel 4G in’.
 • Selecteer ‘Alleen data’.

Zo schakel je 4G in op een Android-telefoon. Hoe dit werkt verschilt per telefoon, maar in grote lijnen werkt het als volgt:

 • Open het instellingenmenu.
 • Druk op ‘Verbindingen’.
 • Druk op ‘Mobiele netwerken’.
 • Druk op ‘Netwerkmodus’
 • Selecteer ‘4G’.

Daarna kun je met Prepaid internetten via 4G. Herstart je telefoon als je nog geen verbinding hebt met het 4G netwerk. Ondersteunt je telefoon geen 4G? Geen probleem, je blijft dan gewoon bellen en internetten via 3G.

Tips voor Prepaid met 4G

Vanaf 7 mei 2019 worden alle klanten stapsgewijs overgezet en profiteer je met Prepaid van Simyo gratis van de extra voordelen die 4G je biedt. Met deze tips ben je er helemaal klaar voor.

Regelmatig je tegoed en verbruik checken

prepaid 4g tegoed checkenMet Prepaid doe je er altijd goed aan regelmatig je verbruik te checken via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app. Zo zie je direct hoeveel tegoed je nog hebt. Nu je via 4G kunt internetten is dat niet anders. 4G is sneller dan 3G en daarom ben je goed bezig als je extra op je verbruik let om niet voor verrassingen te staan.

Data besparende instellingen toepassen

data besparende instellingen prepaid 4gWil je elke cent tegoed met Prepaid en 4G van Simyo zo effectief mogelijk gebruiken? Dat kan met data besparende tips. Wist je bijvoorbeeld dat je met 4G video’s automatisch streamt in hogere kwaliteit? De beeldkwaliteit is dan beter, maar streamen kost dan ook meer data. Data besparende tip: via YouTube kun je de standaard beeldkwaliteit naar beneden aanpassen om minder MB’s te verbruiken. Op die manier ga je extra zuinig met je tegoed om. Slim bezig!

4G uitzetten? Ook een mogelijkheid

Wil je toch liever via 3G internetten? Dat blijft de komende jaren gewoon mogelijk, tot KPN in 2022 het 3G netwerk uitschakelt. In de instellingen van je smartphone kun je 4G uitzetten, in hetzelfde menu waar 4G wordt ingeschakeld, zoals hierboven al wordt omschreven.

Ondersteunt je telefoon 4G, maar heb je geen verbinding met het 4G netwerk? Of kom je er op een andere manier niet helemaal uit? Onze toestelhulp helpt je uit de brand.

Mijn telefoon ondersteunt geen 4G, is dat een probleem?

4g telefoon niet ondersteunen prepaidAlle Prepaid klanten van Simyo worden gratis overgezet op 4G. Hier hoef je niets voor te doen en de tarieven blijven hetzelfde. Blijkt op 7 mei dat je nog geen 4G verbinding hebt? We zetten Prepaid klanten geleidelijk over op 4G. Het kan dus zijn dat je iets later aan de beurt bent. De oplossing? Start je telefoon in de komende twee weken een keer opnieuw op om te zien of je al bent overgezet.

Heb je ook daarna nog geen 4G verbinding? Dit kan verschillende oorzaken hebben:

 • Je hebt 4G internet uitgeschakeld in het instellingenmenu
 • Je mobiele telefoon is niet geschikt voor 4G. In dit geval verandert er voor jou niets en blijf je bellen, sms’en en internetten via 3G.

Is je telefoon niet geschikt voor 4G, maar wil je wel graag over op 4G? Bekijk dan ons artikel over goedkope smartphones die allemaal 4G ondersteunen. Zo heb jij straks ook dit snellere, betrouwbaardere netwerk.

Kan ik met Simyo Prepaid ook bellen via 4G of Wifi? (VoLTE/VoWiFi)

Ja, dat kan! Zodra je Simyo simkaart verbonden is met 4G, kun je bellen via 4G. Ook wel VoLTE genoemd. Hiermee heb je een hogere geluidskwaliteit en gaat de telefoon tot vier keer sneller over, omdat je sneller verbinding maakt met het mobiele netwerk. Verder verandert er niets, maar om gebruik te maken van 4G bellen moet wel je internetverbinding aanstaan op Mijn Simyo en op je telefoon.

Extra handig: tegelijk met 4G bellen maken we het voor Prepaid klanten mogelijk om te bellen via wifi. Dit komt van pas op plekken waar het mobiele netwerk minder bereik heeft, bijvoorbeeld in goed geïsoleerde gebouwen. Je telefoon schakelt bij telefoongesprekken automatisch over op het netwerk dat het beste bereik biedt, zoals je eigen wifi-netwerk in huis. Voor VoWiFi worden momenteel Samsung telefoons en iPhones ondersteund en dit wordt in de toekomst uitgebreid.

Zowel met bellen via 4G als via wifi maak je gewoon gebruik van je beltegoed. Het kost geen MB's. Voor meer informatie, bijvoorbeeld over hoe je het instelt, kun je terecht op onze pagina over 4G bellen.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.