.

beste prepaid 4g simyo
Terug naar overzicht
37,798x gelezen

Gebruik je Prepaid van Simyo? Goed nieuws! Vanaf 7 mei zetten we iedereen met een Simyo Prepaid simkaart over op 4G. Dit is nóg sneller mobiel internet met beter bereik. Graag vertellen we je er alles over!

Inhoudsopgave

1. Wat is 4G?
2. Het voordeel van Prepaid met 4G
3. Check of jouw telefoon geschikt is voor 4G
4. Tips voor Prepaid met 4G
5. Mijn telefoon ondersteunt geen 4G, is dat een probleem?

Wat is 4G?

wat is 4g prepaid4G is het nieuwste en snelste type mobiel internet in Nederland. De term 4G staat voor de 4e generatie mobiel internet en is de opvolger van 3G. Dit type mobiel internet was tot 7 mei 2019 de standaard voor Prepaid van Simyo, vanaf die dag gaan we over op 4G. Simyo gebruikt het mobiele netwerk van KPN, dus met Prepaid gebruik je 4G internet van KPN.

Wat is het voordeel van Prepaid met 4G?

wat is het voordeel van prepaid 4gDankzij de overstap krijg je met Prepaid van Simyo veel sneller mobiel internet. 3G heeft een snelheid van 7 Mbit per seconde, bij 4G liggen de snelheden veel hoger. Downloaden gaat bij 4G met maximaal 256 Mbit per seconde en uploaden met maximaal 150 Mbit per seconde. Dit is wel afhankelijk van je locatie, de drukte op het netwerk en het type toestel dat je gebruikt.

4G is dus veel sneller dan 3G. Het voordeel daarvan? Websites laden sneller, je verstuurt sneller appjes en het delen van foto’s gaat ook sneller. Een ander voordeel van 4G: je hebt beter internetbereik. Het 4G netwerk heeft landelijke dekking en daardoor heb je beter bereik. Dit betekent dat je met 4G vrijwel in heel Nederland mobiel kunt internetten.

Zo check je of jouw telefoon geschikt is voor 4G

telefoon geschikt 4g prepaidJe kunt alleen internetten via 4G als je telefoon geschikt is voor 4G. Lees hier meer over 4G instellen op je smartphone. In het instellingenmenu van je telefoon zie je of jouw toestel 4G ondersteunt.

Zo schakel je 4G in op een iPhone:

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘Mobiel netwerk’.
 • Druk op ‘Opties mobiele data’.
 • Druk op ‘Schakel 4G in’.
 • Selecteer ‘Alleen data’.

Zo schakel je 4G in op een Android-telefoon. Hoe dit werkt verschilt per telefoon, maar in grote lijnen werkt het als volgt:

 • Open het instellingenmenu.
 • Druk op ‘Verbindingen’.
 • Druk op ‘Mobiele netwerken’.
 • Druk op ‘Netwerkmodus’
 • Selecteer ‘4G’.

Daarna kun je met Prepaid internetten via 4G. Herstart je telefoon als je nog geen verbinding hebt met het 4G netwerk. Ondersteunt je telefoon geen 4G? Geen probleem, je blijft dan gewoon bellen en internetten via 3G.

Tips voor Prepaid met 4G

Vanaf 7 mei 2019 worden alle klanten stapsgewijs overgezet en profiteer je met Prepaid van Simyo gratis van de extra voordelen die 4G je biedt. Met deze tips ben je er helemaal klaar voor.

Regelmatig je tegoed en verbruik checken

prepaid 4g tegoed checkenMet Prepaid doe je er altijd goed aan regelmatig je verbruik te checken via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app. Zo zie je direct hoeveel tegoed je nog hebt. Nu je via 4G kunt internetten is dat niet anders. 4G is sneller dan 3G en daarom ben je goed bezig als je extra op je verbruik let om niet voor verrassingen te staan.

Data besparende instellingen toepassen

data besparende instellingen prepaid 4gWil je elke cent tegoed met Prepaid en 4G van Simyo zo effectief mogelijk gebruiken? Dat kan met data besparende tips. Wist je bijvoorbeeld dat je met 4G video’s automatisch streamt in hogere kwaliteit? De beeldkwaliteit is dan beter, maar streamen kost dan ook meer data. Data besparende tip: via YouTube kun je de standaard beeldkwaliteit naar beneden aanpassen om minder MB’s te verbruiken. Op die manier ga je extra zuinig met je tegoed om. Slim bezig!

4G uitzetten? Ook een mogelijkheid

Wil je toch liever via 3G internetten? Dat blijft de komende jaren gewoon mogelijk, tot KPN in 2022 het 3G netwerk uitschakelt. In de instellingen van je smartphone kun je 4G uitzetten, in hetzelfde menu waar 4G wordt ingeschakeld, zoals hierboven al wordt omschreven.

Ondersteunt je telefoon 4G, maar heb je geen verbinding met het 4G netwerk? Of kom je er op een andere manier niet helemaal uit? Onze toestelhulp helpt je uit de brand.

Mijn telefoon ondersteunt geen 4G, is dat een probleem?

4g telefoon niet ondersteunen prepaidAlle Prepaid klanten van Simyo worden gratis overgezet op 4G. Hier hoef je niets voor te doen en de tarieven blijven hetzelfde. Blijkt op 7 mei dat je nog geen 4G verbinding hebt? We zetten Prepaid klanten geleidelijk over op 4G. Het kan dus zijn dat je iets later aan de beurt bent. De oplossing? Start je telefoon in de komende twee weken een keer opnieuw op om te zien of je al bent overgezet.

Heb je ook daarna nog geen 4G verbinding? Dit kan verschillende oorzaken hebben:

 • Je hebt 4G internet uitgeschakeld in het instellingenmenu
 • Je mobiele telefoon is niet geschikt voor 4G. In dit geval verandert er voor jou niets en blijf je bellen, sms’en en internetten via 3G.

Is je telefoon niet geschikt voor 4G, maar wil je wel graag over op 4G? Bekijk dan ons artikel over goedkope smartphones die allemaal 4G ondersteunen. Zo heb jij straks ook dit snellere, betrouwbaardere netwerk.

Kan ik met Simyo Prepaid ook bellen via 4G of Wifi? (VoLTE/VoWiFi)

Ja, dat kan! Zodra je Simyo simkaart verbonden is met 4G, kun je bellen via 4G. Ook wel VoLTE genoemd. Hiermee heb je een hogere geluidskwaliteit en gaat de telefoon tot vier keer sneller over, omdat je sneller verbinding maakt met het mobiele netwerk. Verder verandert er niets, maar om gebruik te maken van 4G bellen moet wel je internetverbinding aanstaan op Mijn Simyo en op je telefoon.

Extra handig: tegelijk met 4G bellen maken we het voor Prepaid klanten mogelijk om te bellen via wifi. Dit komt van pas op plekken waar het mobiele netwerk minder bereik heeft, bijvoorbeeld in goed geïsoleerde gebouwen. Je telefoon schakelt bij telefoongesprekken automatisch over op het netwerk dat het beste bereik biedt, zoals je eigen wifi-netwerk in huis. Voor VoWiFi worden momenteel Samsung telefoons en iPhones ondersteund en dit wordt in de toekomst uitgebreid.

Zowel met bellen via 4G als via wifi maak je gewoon gebruik van je beltegoed. Het kost geen MB's. Voor meer informatie, bijvoorbeeld over hoe je het instelt, kun je terecht op onze pagina over 4G bellen.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.