Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Red je relatie, stop phubbing
Terug naar overzicht
7,651x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Zo voorkom je dat je smartphone de doodsteek van je relatie wordt

Seks, geld, kinderen en … telefoons. Uit onderzoeken blijkt dat naast de usual suspects ook de smartphone onze relatie om zeep kan helpen. Phubbing, oftewel aandacht hebben voor je telefoon in plaats van je partner, zorgt er namelijk voor dat je geen écht contact meer met elkaar hebt. Wees gerust, want met deze zeven tips wordt je relatie smartphoneproof! Plus: we zetten de interessantste feiten en cijfers over smartphones en relaties op een rijtje.

Red je relatie, waak voor phubbing

Uit onderzoek van Simyo naar ons smartphonegebruik – waarover dadelijk meer – blijkt dat bijna een derde van de Nederlanders zijn smartphone minder wil gebruiken in het bijzijn van zijn of haar partner. Een goed voornemen, want phubbing is slecht voor je relatie. Phubbing, dat is afgeleid van de Engelse woorden phone en snubbing (afsnauwen, terechtwijzen), is het fenomeen dat we in gezelschap meer bezig zijn met onze smartphone dan met de ander.

Van telefoonverslaving naar verslaafd aan je partner

Natúúrlijk is phubbing slecht voor je relatie. Ben je met je smartphone bezig, dan wordt het contact met je partner immers oppervlakkiger. Echte connectie kan uitsluitend ontstaan als je oprecht geïnteresseerd bent in – en aandachtig luistert naar – je partner. Je denkt misschien wel dat je echt naar je partner luistert met je telefoon in je hand, maar feitelijk slurpt dat apparaatje aandacht op die beter naar je geliefde kan gaan.

Met de volgende zeven tips zorg je ervoor dat je weer verslaafd wordt aan je partner in plaats van aan je smartphone!

Tip 1: maak je slaapkamer smartphonevrij

Met een smartphonevrije slaapkamer kom je niet in de verleiding tot phubbing, waardoor de kans groter is dat jullie elkaar weer verleiden. Tip: koop wel even een oldschool wekker om te voorkomen dat je die belangrijke maandagochtendmeeting mist. Vind je dit te ver gaan? Probeer dan in ieder geval samen een vast avondlijk tijdstip te vinden waarop jullie allebei offline gaan.

Tip 2: eerst kletsen, dan telefoon aan

Ook verstandig: spreek af dat je eerst wat kletst voordat je telefoon ’s ochtends weer aangaat.

Tip 3: uitjes en etentjes zonder smartphone

Ga af en toe eens samen op pad terwijl je telefoon lekker thuisblijft. Begin met een korte activiteit, zoals een blokje om, en trek er steeds langer op uit. Zorg er op den duur voor dat je telefoon uitstaat tijdens al jullie avondjes uit en maaltijden thuis.

Tip 4: luister écht naar elkaar

Het klinkt een beetje als een constatering van een relatietherapeut, maar door het phubben zijn jullie het misschien wel verleerd om écht naar elkaar te luisteren. Leg daarom voortaan je telefoon weg als je met elkaar praat en probeer zo actief mogelijk te luisteren.

Tip 5: zet notificaties uit

Natuurlijk hoef je niet alle notificaties uit te zetten, maar kijk wel kritisch naar de meldingen die binnenkomen. Minder notificaties betekent namelijk ook minder aanleidingen om je telefoon te pakken. Quick win voor je relatie: zet e-mailnotificaties van je werk uit zodra je thuiskomt.

Tip 6: telefoon uit in het weekend

Het hele weekend je telefoon uit? Goed voor je relatie, maar wel een drastische maatregel. Een bepaalde ochtend of dag allebei je telefoon uitzetten is waarschijnlijk ook al een stimulans voor je relatie, aangezien je nader tot elkaar komt.

Tip 7: doe leuke dingen met je partner én je telefoon

Laten we wel wezen: niet je smartphone is het probleem, maar het phubben. Je smartphone kun je juist inzetten als instrument om je relatie te verbeteren. Met de volgende apps geef je je relatie een boost:

LokLok: schrijf of teken op het vergrendelscherm

Hoe leuk: met de app LokLok (Android) verras je je geliefde met een tekstje, tekening of foto op zijn of haar vergrendelscherm. In plaats van de eigen vergrendelschermafbeelding ziet je partner jouw creatie. Helaas staan iPhones deze functionaliteit niet toe, dus is de app alleen verkrijgbaar voor Android.

phubbing

LokLok

Meer heppiedepeppie met Happy Couple

Staat jullie relatie onder druk door al dat gephub, dan kunnen jullie zo nu en dan wel een relatiequizje gebruiken. Met Happy Couple (Android en iPhone) kom je er quizgewijs achter wat de gedachten en gevoelens van je partner zijn over bepaalde zaken. Je ziet van elkaar hoe je hebt gereageerd en kunt daarover in gesprek gaan.

phubbing

Happy Couple

Ontdek stiekeme verlangens met Kindu

De app Kindu (Android en iPhone) laat jullie meer dan duizend sensuele en romantische ideeën beoordelen (en uitproberen!). Zoals ‘the royal treatment’: behandel je partner één dag als koning of koning. Of ‘bodywash’: verras je partner een keer onder de douche.

phubbing

Kindu

Onderzoek: de smartphone als relatiekiller?

Blijkt uit onderzoek nou dat smartphones echt een deuk in je relatie kunnen slaan? Nou en of. Uit onderzoek van de Baylor University in Texas kwam bijvoorbeeld naar voren dat mensen die vaak met phubbing van hun partner te maken hadden, hun relatie een laag cijfer geven én vaker ruzie met hun partner hebben. Ook blijkt dat de smartphone in het rijtje geld, seks en kinderen staat als relatiekiller, aangezien er door phubbing geen waardevolle interactie met partners meer mogelijk is.

Smartphones an sich zullen geen relaties kapot maken, maar mogelijk wel in combinatie met andere problemen. Uit een onderzoek van PanelWizard onder 1.110 Nederlanders bleek dat de smartphone bij 23 procent van de mensen een negatieve invloed heeft op de relatie.

Nationale telefoonverslaving?

Hoe is het gesteld met ons smartphonegebruik? Dat was de grote vraag binnen een onderzoek onder ruim 1000 Nederlanders, dat Simyo in 2019 heeft laten houden. Daaruit kwamen de volgende interessante cijfers naar voren:

phubbing

 • 50 procent van de Nederlanders pakt zijn telefoon meteen na het wakker worden.
 • 41 procent gebruikt zijn telefoon nog vlak voor het slapengaan.
 • 88 procent vindt het niet prettig als tafelgenoten hun smartphone vast hebben tijdens het eten.
 • 28 procent wil zijn smartphone minder gebruiken als hij bij zijn of haar partner is.
 • 34 dagen zitten we gemiddeld per jaar op onze smartphone, oftewel 2 uur en 15 minuten per dag.

phubbing

Vrouwen versus mannen

Opvallend: vrouwen ergeren zich in een relatie meer aan smartphonegebruik dan mannen. Gemiddeld genomen investeren ze ook meer tijd en emotie in een relatie dan mannen, dus zijn ze er bewuster mee bezig. Zijn hun partners aan het phubben? Dan zijn vrouwen niet jaloers op de persoon met wie hun partner contact heeft, maar ze zien het wel als een bedreiging voor de kwaliteit van de relatie.

Heb jij het idee dat jouw relatie lijdt onder je smartphonegebruik? Waarom wel of niet?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.