.

online magazines lezen
Terug naar overzicht
9,331x gelezen

Ah, vakantie! Hét moment om eens rustig een blaadje te lezen. Heb je alleen geen ruimte in je koffer meer om magazines mee te nemen? Goed nieuws! Je kunt ook online magazines lezen. En met een Sim Only abonnement van Simyo kun je hiervoor in de hele EU je internetbundel gebruiken. Wij praten je bij over online lezen.

Online magazines lezen, hoe werkt dat?

hoe werkt online magazines lezenOp je telefoon of tablet kun je op verschillende manieren online magazines lezen. Bijvoorbeeld door het tijdschrift te downloaden van de website. Of via een app: nóg handiger, omdat het magazine dan vaak is geoptimaliseerd voor het schermformaat van je apparaat. Zo lees je gemakkelijk de mooiste verhalen en bekijk je ook op een kleiner scherm mooie foto’s. Vooral een tablet is - met z’n grotere scherm - ideaal om online magazines te lezen. Een mooie reden om je tablet er weer eens bij te pakken.

Op welke apparaten kun je online magazines lezen?

op welke apparaten kun je online magazines lezenMet een app lees je online magazines op je smartphone of tablet. Wist je dat je ook op sommige e-readers tijdschriften kunt downloaden? Deze apparaten kun je vaak verbinden met wifi. Op die manier kun je via de digitale kiosk bladen en kranten kopen en downloaden. Nadeeltje: de meeste e-readers hebben geen kleurenscherm. Tot slot kun je ook op je computer online magazines lezen, maar geef toe: dat is net wat minder handig dan op je tablet of telefoon, toch?

Betalen voor een online abonnement, hoe werkt dat?

hoe werkt betalen voor online magazines lezenDe meeste magazines kun je online lezen met een abonnement. Net als bij Spotify en Netflix. Dit abonnement betaal je bijvoorbeeld via iDeal of Apple Pay en wordt maandelijks afgeschreven. Vaak zijn deze abonnementen ook maandelijks opzegbaar. Handig, want dan kun je na jouw vakantie de dienst weer opzeggen. Dat scheelt weer mooi op het vakantiebudget!

Apps om online te lezen

Je kunt magazines het handigste online lezen via een app. In deze apps zijn de formaten van het blad op je scherm aangepast en hoef je dus niet telkens in en uit te zoomen. Wij zochten de beste online magazine apps voor je uit!

Blendle

online magazines lezen apps blendleZeg je online lezen, dan zeg je Blendle. Deze oer-Hollandse app begon als dienst waarbij je losse artikelen tegen betaling kon lezen. Nu is het een abonnementsdienst voor 9,99 euro per maand. Hierbij kun je elke dag een nieuwe selectie lezen uit titels die aansluiten op jouw interesses. Van een longread in de Harper’s Bazaar tot een interessant tech-artikel in Kijk. En van een opiniestuk in Vrij Nederland tot de laatste transfernieuwtjes in Voetbal International.

Blendle is te downloaden voor Android en iOS.

Readly

online magazines lezen apps readlyReadly noemt zichzelf de Spotify voor magazines. Waarom? Vanwege het enorme aanbod van 4000 magazines waar je onbeperkt toegang tot krijgt. Hier zitten ook veel internationale, Engelstalige tijdschriften tussen. Een abonnement is de eerste twee maanden 99 cent, daarna 9,99 euro per maand. Bekende titels? Quest, Rolling Stone, Vogue, National Geographic en Quote. Oftewel: voor ieder wat wils.

Readly is te downloaden voor Android en iOS. Heb je een Amazon Kindle Fire? Ook daar is een app voor.

Tijdschrift.nl

Met de Tijdschrift.nl heb je keuze uit meer dan 75 Nederlandse tijdschriften van de uitgever Sanoma. Met titels als Panorama, Linda, Nieuwe Revu en Donald Duck lijkt deze app het ideale vakantie-aanbod aan magazines voor het hele gezin te hebben. Handige extra? De mogelijkheid om tijdschriften eerst te downloaden en deze later te lezen. Mooie databespaartip! De eerste maand is gratis, daarna kost het 9,99 euro per maand.

Tijdschrift.nl is te downloaden voor Android en iOS.

MagZine

online magazines lezen apps magzineTot 40 procent goedkoper dan in de winkel en geen abonnementsdienst. Ja, MagZine werkt écht anders dan Blendle, Readly en Tijdschrift.nl. Je betaalt dus per los tijdschrift. Net als in de winkel. En omdat je deze alleen als e-magazine koopt, krijg je korting. Je zit dus niet vast aan een abonnementsdienst. Wel zo fijn als je een specifiek blad zoekt. Bekendere titels uit het MagZine-aanbod: Party, Men’s Health, iCreate, TopGear Magazine, Elle en VTBL.

MagZine is te downloaden voor Android en iOS.

Hoeveel MB’s verbruik je met online magazines lezen?

hoeveel dataverbruik online magazines lezenHet verschilt per type magazine en artikel hoeveel MB’s je van je Sim Only abonnement verbruikt. Het ene blad heeft meer afbeeldingen dan het ander en is daardoor waarschijnlijk groter qua bestandsformaat. Het downloaden van artikels met alleen tekst kost nauwelijks data. Longreads met mooie beelden kosten je meer MB’s. Tip: download deze verhalen als je met wifi bent verbonden. Zo weet je zeker dat je geen data verbruikt!

Welk magazine ga jij deze vakantie online lezen?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.