.

Niet storen Samsung
Terug naar overzicht
233x gelezen

Een appje hier, een notificatie daar, een mailtje dat binnenkomt en toch wel iets héél aantrekkelijks aanbiedt. Voor je het weet ben je eventjes afgeleid en toch wat langer bezig dan gehoopt. Gelukkig kun je dit soort meldingen ook tijdelijk uitzetten met ‘niet storen’. In dit blog leggen we je uit hoe je ‘niet storen’ op je toestel inschakelt en personaliseert. Is het weer tijd om meldingen te ontvangen? Natuurlijk leggen we je ook uit hoe je ‘niet storen’ weer uitschakelt op je Samsung of Android toestel.

Wat is ‘niet storen’?

Het was al een beetje te raden, maar ‘niet storen’ is op Android-telefoons een instelling die ervoor zorgt dat je niet of minder gestoord wordt. Je kunt er apps, wekkers en onderbrekingen als herinneringen of afspraken mee blokkeren, maar ook toestaan. Daarnaast kun je ook personen ‘blokkeren’ of toestaan met ‘niet storen’. Het mooie aan de ‘niet storen’-modus, is dat je zelf kunt kiezen wat je blokkeert. Dat betekent óók dat je bepaalde meldingen altijd kunt toestaan, ook als je ‘niet storen’ aanzet.

Hoe zet ik ‘niet storen’ aan?

Wil je ‘niet storen’ aanzetten op je Samsung of Android? Er zijn meerdere manieren, maar je kunt ‘t snelst doen door via het instellingen-paneel, wat je vindt door de bovenkant van je scherm naar beneden te vegen. Daar kun je op ‘Niet storen’ tikken. Je kunt ‘niet storen’ ook in de instellingen van je toestel aanzetten. Dat doe je als volgt:

 • Ga naar je instellingen
 • Open ‘Meldingen’.
 • Kies ‘Niet storen’.
 • Zet ‘Niet storen’ aan.

In je ‘Instellingen’ kun je uitgebreid ‘niet storen’ personaliseren en samenstellen. Daar lees je iets verder in dit artikel meer over.

Hoe zet ik ‘niet storen’ weer uit?

Niet storen’ uitschakelen op je Samsung of Android toestel doe je op dezelfde manier als inschakelen: veeg aan de bovenkant van je scherm naar beneden om het instellingen-paneel te openen. Daar kun je – door nog een keer naar beneden te vegen of direct – op ‘Niet storen’ tikken om het weer uit te schakelen.

Hoe kan ik ‘niet storen’ automatisch inschakelen?

Naast ‘niet storen’ aanzetten op de momenten dat je niet gestoord wilt worden, kun je ‘niet storen’ ook op vaste momenten automatisch inschakelen. Bijvoorbeeld ‘s avonds, ‘s ochtends vroeg of tijdens je vaste sportmoment. ‘Niet storen’ automatisch inschakelen doe je als volgt:

 • Ga naar ‘Instellingen’.
 • Open ‘Meldingen’.
 • Klik op ‘Niet storen’ en kies ‘Afspraak toevoegen’.
 • Geef je planning een naam.
 • Kies dagen waarop je niet gestoord wilt worden.
 • Kies bij ‘Begintijd’ het startmoment en tik op ‘Gereed’.
 • Kies bij ‘Eindtijd’ het eindmoment en tik op ‘Gereed’.
 • Klik op ‘Opslaan’ om het ‘niet storen’-moment in te stellen.

Let op: de precieze instellingen kunnen per toestel verschillen.

3 tips: zo kun je ‘niet storen’ personaliseren

Je kunt specifieke instellingen maken voor ‘niet storen’ op je Samsung of Android. Je kunt sommige meldingen, apps en personen wel doorlaten als je ‘niet storen’ aan hebt staan. Zo kun je jouw ‘niet storen’-instellingen ook personaliseren. Hieronder vind je een aantal tips die je kunt gebruiken om het ‘Niet storen’ wat coulanter te maken – of juist extremer.

Tip 1: Bepaal wie of wat jou wel mag storen

Wil je over het algemeen niet gestoord worden, maar vind je helemaal geen meldingen iets te rigoureus? Dan kan het handig zijn om bepaalde personen, apps of meldingen gewoon door te laten komen, ook als je ‘niet storen’ op je Samsung aan hebt staan. De stappen daarvoor zijn als volgt:

 • Ga naar je instellingen.
 • Open ‘Meldingen’.
 • Klik op ‘Niet storen’ en kies ‘Uitzonderingen’.
 • Kies ‘Oproepen, berichten en gesprekken’.

Hier kun je bijvoorbeeld contacten toevoegen die jou altijd moeten kunnen bereiken of belangrijke meldingen doorlaten die je altijd moet kunnen zien. Dat is het mooie: je kunt zelf invullen welke meldingen dat zijn.

Tip 2: Bepaal welke meldingen getoond mogen worden

Waardoor je je laat storen, verschilt van persoon tot persoon. Misschien vind je het prima dat je een melding ziet, maar wil je niet dat je geluid hoort. Dit kun je ook aanpassen in het ‘Niet storen’-menu. Onder ‘Algemeen’ vind je ‘Weergaveopties voor verborgen meldingen’. Daar kun je zelf aanpassen welke meldingen en notificaties je wél te zien krijgt wanneer je toestel in ‘niet storen’ staat.

Tip 3: Complete stilte

Vind je geen meldingen ontvangen niet genoeg en wil je je even compleet afsluiten en van je rust genieten? Zet de vliegtuigmodus aan om al je verbindingen uit te zetten – en zo ook geen meldingen, telefoontjes of andere afleidende berichten binnen te krijgen.

Tijd voor een nieuw toestel?

Simyo staat voor je klaar met smartphones van Samsung en andere Android-modellen. Voorlopig nog gelukkig met je toestel? Check dan of je Sim Only bundel nog past bij je gebruik. Je past je bundel simpel en snel aan in de Mijn Simyo app of op Mijn Simyo.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.