.

Terug naar overzicht
15,588x gelezen

Op dit blog staan tips en weetjes die ervoor zorgen dat je mobiele telefoon langer meegaat. En hoe langer je telefoon meegaat, hoe meer geld je bespaart. Wie immers na twee jaar zijn abonnement opzegt, overstapt op Prepaid of Sim Only en de oude telefoon blijft gebruiken, kan in veel gevallen ruim € 25,- per maand besparen.

Voor alle tips geldt dat je ze alleen uit moet voeren als je snapt wat je doet. Het is de bedoeling dat je telefoon er op vooruit gaat. Bij twijfel kun je het beste iemand om hulp vragen die er meer verstand van heeft.

Bescherm je telefoon

Je telefoon kun je beschermen met een hoesje of een schermbeschermer. Als je dit wil gebruiken, waar moet je dan op letten?

Hoe voorkom je dat je telefoon beschadigd raakt?

Koop een hoesje. Voor de iPhone zijn er de meeste cases, maar ook voor Androidtelefoons, Windows Phones en Blackberry's zijn er genoeg beschermhoezen verkrijgbaar. Kijk bijvoorbeeld op:

Hoe behoed ik het scherm voor krassen?

Koop een screenprotector. Dat is een dun laagje beschermend plastic dat je op het scherm van je telefoon plakt, waarna je het touchscreen gewoon kan blijven gebruiken. Kwalitatief goede screenprotectors zijn die van Xtreme Guard, Spigen Steinheil en Switcheasy.

Screenprotect

Hoe breng je zo'n schermbeschermer het beste aan?

Benodigdheden: bankpas (of een ander pasje), een microfiberdoekje, plakband, schoonmaakvloeistof. Leg je telefoon op een ondergrond waarop hij niet makkelijk schuift. Maak het scherm schoon met de vloeistof en veeg met het microfiberdoekje elk stofdeeltje van het oppervlak. Raak daarbij het scherm zo min mogelijk aan. Verwijder de achterkant van de screenprotector en houd hem vast aan de randen. Breng hem nauwkeurig aan op de telefoon. Gebruik de bankpas om de belletjes onder het plastic glad te strijken. Gaat er eentje niet weg, plak dan een stukje plakband op de rand en de screenprotector. Trek het plakbandje omhoog om de protector op te liften. Haal het stukje vuil of stof weg en strijk het geheel weer glad met de bankpas.

Nog meer handige tips

Al je gegevens kwijtraken, dat is een ramp! Lees hier hoe je dat kunt voorkomen.

Hoe maak ik een backup van alle gegevens op mijn mobiel?

Een reservekopie maken kan in de cloud of op een computer. Apple biedt met iCloud een mogelijkheid om een reservekopie van belangrijke data als contactpersonen, agenda, apps en berichten op zijn servers te maken. Dat geldt ook voor Google bij telefoons die op Android draaien. Voor grotere hoeveelheden foto's, filmpjes en andere bestanden is de dienst Mediafire een aanrader. Hier krijg je maar liefst 50 GB gratis ruimte. Mediafire heeft apps voor Android en iPhone.

Andere opties met minder gratis ruimte zijn:

Een backup op je computer maken kan door de telefoon via usb-kabel aan te sluiten en de bestanden over zetten, of in het geval van de iPhone te synchroniseren via iTunes.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.