Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

jailbreak
Terug naar overzicht
4,459x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Jailbreak en rooten: de voor- en nadelen

Het is een veelbesproken onderwerp de afgelopen jaren: jailbreaken. En kende je de variant van Android al: rooten? Door velen wordt het omschreven als ‘iets waarmee je meer uit je telefoon haalt.’ Door je telefoon te jailbreaken of te rooten, kun je bepaalde instellingen aanpassen zodat je telefoon precies naar wens is. Bovendien hebben sommige functies uit een jailbreak Apple geïnspireerd om ze toe te voegen in een nieuwere versie van de iPhone of iOS. Dit fenomeen leeft vooral onder technisch begaafden, maar wat het precies is, is nog niet voor iedereen helemaal duidelijk. Wij hebben het voor je uitgezocht en de voor- en nadelen op een rijtje gezet.

Wat is een jailbreak?  

iOS en jailbreak

Bij jailbreaken kun je denken aan een iPad of een iPhone. Wie zijn apparaat wil jailbreaken, kan hier software voor downloaden. Met die software ontsnap je als het ware uit de ‘gevangenis’ van Apple, aangeduid als jailbreaking. Met andere woorden: een gejailbreakte telefoon kan niet alleen door Apple goedgekeurde apps downloaden maar ook de niet-goedgekeurde apps.

Voordelen van jailbreaken

 • Na het downloaden van de jailbreak-software kun je een speciale appstore downloaden voor gejailbreakte apparaten: Cydia. Dit programma is als het ware de poort naar een appstore met apps waarvan je niet wist dat ze bestonden. Dit zijn de apps die niet door de appstore zijn goedgekeurd. Dat klinkt duister maar het is niet illegaal. Jij mag doen met je apparaat wat je wil. Wel zitten daar een paar nadelen aan vast, die we later bespreken.
 • Er zijn alternatieve versies beschikbaar van de apps die je gebruikt, hiermee kan je dus vaak meer. Een voorbeeld van zo’n app is KeySwipe waarmee je naar een toetsenbord met een alternatief alfabet kunt springen. Ideaal voor de tweetalige gebruikers onder ons.
 • Wat handig is, is dat je zogenaamde tweaks kunt installeren. Dat zijn kleine aanpassingen van bestaande functies in je telefoon die het gebruik van je telefoon makkelijker maken. Zo kun je informatie op je lockscreen plaatsen en met verschillende veegbewegingen door je menu bewegen.
 • Behalve handige functies, kun je op een gejailbreakte telefoon allerlei thema’s installeren. Wat dacht je van een ander lettertype of andere icoontjes? Deze vind je niet in de appstore maar wel in Cydia.

Nadelen van jailbreaken

 • Het grootste nadeel van jailbreaken is het vervallen van de garantie op je apparaat.
 • Dat je na een jailbreak meer apps kunt downloaden, betekent ook dat je telefoon kwetsbaarder is voor virussen. Inmiddels is daar wel een trucje op gevonden: door je telefoon te resetten naar de fabrieksinstellingen vervalt je jailbreak.
 • Wat wel illegaal is, is het downloaden van gratis apps die normaal gesproken geld kosten. Gelukkig zijn apps niet zo makkelijk gratis beschikbaar gesteld in Cydia. Daarvoor heb je de tool AppCake nodig. Aan te raden is dus om dit soort apps niet te downloaden, om te voorkomen dat je verzeild raakt in illegale activiteiten.
 • Je apparaat kan trager worden.
 • De spellingscorrectie werkt niet meer. 

Wat is rooting?

Wat jailbreaken voor Apple is, is rooting voor Android. Door je Android-telefoon te “rooten” verkrijg je alle rechten en daarmee ben je eigen baas over je telefoon. Een handige app waarmee je je Android kunt rooten is Franco Kernel Updater. En wat rooten dan precies betekent? Dat betekent dat je niet alleen meer apps kunt downloaden, maar ook dat je bepaalde fabrieks geïnstalleerde functies op je telefoon kunt verwijderen. Handig voor de gevorderde gebruikers en ontwikkelaars onder ons!

Voordelen van rooten

 • Je kunt de snelheid van de processor verhogen. Hou er wel rekening mee dat dit meer accu kost.
 • Je kunt back-ups maken.
 • Het verwijderen van apps die bij de fabrieksinstellingen horen, maar die je niet interessant vindt. Niet iedereen gebruikt bijvoorbeeld de aandelen-app.
 • Je kunt verwijderde foto’s en video’s herstellen.
 • Je kunt AdBlock en AdFree downloaden om reclame te vermijden.
 • Je kunt het lettertype van je menu aanpassen.
 • Een luie batterij kun je kalibreren. Dat betekent dat het laadniveau van de batterij beter wordt weergegeven.
 • Je kunt je telefoon vergrendelen zonder YouTube stop te zetten.

Nadelen van rooten

 • De garantie kan vervallen.
 • Je telefoon is niet goed beschermd tegen onveilige software die je per ongeluk mee kunt downloaden.
 • Het is voorgekomen dat telefoons bij het rooten in zogenaamde bricks veranderden: oftewel een telefoon met een zwart scherm, waar je niets meer mee kunt doen.

Wil jij experimenteren met apps en tweaks? Dan is het tijd dat jij je telefoon gaat jailbreaken of rooten. Het jailbreaken van een iPhone brengt wel iets meer nadelen met zich mee dan het rooten van een Android telefoon. iPhone-gebruikers zullen dus nóg voorzichtiger te werk moeten gaan. Wie zijn telefoon gebruikt voor werk, afspraken, internetbankieren en andere belangrijke zaken kan maar beter voorzichtig zijn met het installeren van jailbreak-software.

Is jailbreaken of rooten iets voor jou of hou je het liever bij de fabrieksinstellingen?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.