Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Interieur apps om je te helpen bij het inrichten van je huis
Terug naar overzicht
6,841x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Favoriete apps | Slimme tips | Telefoons & Tech |

Laat de binnenhuisarchitect in je los met deze interieur apps!

De r van donker zit weer in de maand. Tijd om eens een lichtje te schijnen over je interieur! Een lekkere lik verf, een ingenieuze nieuwe indeling, wat extra meubels of een schilderij aan de muur: je huis – en dus jij! – kikkert er helemaal van op. Dankzij handige interieur apps en slimme smartphonetrucs én deze 5 stappen weet jij zeker dat je komende herfst en winter (plus de seizoenen daarna) gelukkig wordt van jouw gerestylede interieur!

Stap 1: laat je inspireren om te kunnen creëren

Goed, je wilt de boel anders. Maar wat wil je precies? En hoe denken jouw medebewoners daarover? First things first: je trapt het grote-restyle-mijn-huisproces af met het vinden en ordenen van ideeën.

Pinterest: ontelbare afbeeldingen voor eindeloze inspiratie

Pinterest (Android en iPhone) is een onmisbare app voor binnenhuisarchitecten in de dop. Je vindt er letterlijk ontelbaar veel foto’s, (3D-)visuals en filmpjes van interieurs. Met de app kun je meerdere prikborden maken met jouw – of als je er een groepsprikbord van maakt: jullie – afbeeldingen, bijvoorbeeld voor verschillende ruimtes of stijlen. En de écht toffe plaatjes deel je met het pijltje meteen met je medebewoners. Eindeloze inspiratie verzekerd!

interieur apps

Houzz: interieurontwerpbijbel in appvorm

Houzz (Android en iPhone) is een soort interieurontwerpbijbel in appvorm. Zo vind je er meer dan 19 miljoen foto’s van interieurs (en exterieurs), die je kunt zoeken op basis van stijl, locatie en soort ruimte. Met de schetsfunctie maak je meteen schetsen en aantekeningen op de foto’s. En in de adviessectie kun je feedback van de community krijgen op je ideeën én vragen stellen aan andere gebruikers. Handig: met augmented reality (AR) kun je een live voorproefje krijgen van je ideeën voor jouw interieur. Zo kun je bijvoorbeeld zien of die droomtegeltjes geen nachtmerrietegeltjes worden als ze bij jou op de vloer liggen. De Houzz-app was aanvankelijk vooral op de Amerikaanse markt gericht, maar richt zich steeds meer op Europa.

interieur apps

Stap 2: meten is weten

Ga je flink schuiven of aankopen? Dan moet je wel weten of alles past en wat precies waar kan staan. Met de Android-app Measure van Google of de iPhone-app Meten breng je de maten van de ruimtes en je meubels in kaart. Measure is geschikt voor deze (nieuwere, krachtigere en ARCore-geschikte) Android-toestellen en deze iPhones met iOS 11.0 of hoger. De app Meten werkt op de iPhone SE en iPhone 6s of nieuwer, iPads van de 5e generatie of nieuwer, de iPad Pro en iPod Touches van de 7e generatie en verder met (minimaal) iOS 12.

Kanttekening: deze apps zijn leuk voor een grove schatting als je geen meetlint bij de hand hebt, maar ga op basis van de resultaten niet meteen je hele huis inrichten. Meet het altijd even handmatig na, want uit de reviews blijkt dat de resultaten niet in alle gevallen nauwkeurig zijn.

interieur apps

Stap 3: huis inrichten met een 3D-model

Tijd voor het leukste deel: kiezen, schuiven, puzzelen en uitproberen om een 3D-model van jouw nieuwe interieur te maken! Voordat je meubels, verf of schilderijen koopt of de hele boel omgooit wil je namelijk precies weten hoe je huis eruit komt te zien.

Ontwerpen in 2D + ontwerpen in 3D = Planner 5D

Met de app Planner 5D (Android en iPhone) maak je ontwerpen in 2D of in 3D. De gratis versie is wat beperkt, maar met de betaalde variant kun je kiezen uit duizenden meubels, objecten, materialen, texturen en kleuren. Met de virtual reality-functie kun je ‘rondlopen’ door je nieuwe huis en zien hoe het uitpakt. Handig: er zijn ook Windows 10-, macOS- en webversies van Planner 5D, waarbij je met alle platformen aan hetzelfde ontwerp kunt werken.

interieur apps

IKEA Place plaatst de spullen virtueel in jouw huis

De app Planner 5D heeft een groot nadeel: helaas moet je zelf op zoek naar de producten uit je ontwerpen, want je kunt niet meteen doorklikken naar winkels die ze verkopen. Dat is het handige aan de app IKEA Place (Android en iPhone). Met deze AR-app kun je IKEA-producten virtueel plaatsen in jouw woonkamer, slaapkamer of keuken. En zo dus meteen zien of het wel past bij de rest van je interieur.

interieur apps

Flexa Visualizer visualiseert of die kleur wel uit de verf komt

Komt die kleur verf goed uit de verf in jouw huis? Met de app Flexa Visualizer (Android en iPhone) kies je gemakkelijk de kleur verf voor je muur, kozijnen of wat dan ook. Ook deze app gebruikt augmented reality. Scan met je camera de kamer die je wilt schilderen, kies in de livemodus een kleur en zie op het scherm meteen hoe het gaat worden. De beelden van de kamer kun je ook opslaan als foto of filmpje, zodat je de verfkleur op een later moment – bijvoorbeeld als je partner thuis is – uitkiest. De beste kleurideeën sla je op en deel je met je medebewoners.

interieur apps

Stap 4: handen uit de mouwen

Klaar met ontwerpen? Fijn! Het slechte nieuws: de uitvoerfase moet je toch vooral zelf doen. Toch hebben we nog een slimme app én een website voor je in de aanbieding.

Leentjebuur spelen met Peerby

Ga je een deur schuren of tafelblad inkorten maar mis je een schuurmachine, zaag of keukentrapje? Speel leentjebuur en leen gereedschap via de app van Peerby (Android en iPhone) bij iemand uit je buurt. In de app kun je invoeren welk gereedschap je zoekt en welke afstand je wilt reizen, waarna je een lijst krijgt met buurt- of stadsgenoten die het gereedschap – al dan niet voor een kleine vergoeding – uitlenen. Duurzaam én voordelig!

interieur apps

Werkspot werkt als jij twee linkerhanden hebt

Heb jij zelf niet de kennis, kunde, fysieke kracht of tijd om te verven, stuken of timmeren? Niet getreurd, want via de website Werkspot.nl schakel jij gemakkelijk iemand in die dit voor je doet. Plaats een klus, kies een vakman uit, maak een afspraak en klaar is Kees! Of Trees.

interieur apps

Stap 5: de finishing touch

Het heeft je bloed, zweet en tranen gekost, maar alles is nu klaar. Je gaat achterover in de bank zitten, kijkt rond en… Constateert dat er iets mist! Geen nood: tijd voor de finishing touch.

ArtSee: in jouw kamer, uit de kunst

Is die muur daar nog wat kaal? Dan maakt een kunstwerk het misschien wel af! Met de app ArtSee (Android en iPhone) kun je foto’s van zowel je kamer als het kunstwerk uploaden en vervolgens zien of het schilderij een mooie aanvulling is in de ruimte.

interieur apps

Je foto’s als diapresentatie op tv

Ontbreekt er in de ruimte iets persoonlijks en vind je fotolijstjes suf? Met een Chromecast, oftewel een apparaatje in de HDMI-aansluiting van je tv dat verbonden is met je telefoon of tablet, kun je makkelijk een diapresentatie afspelen op je tv van alle foto’s in de galerij van je mobiele apparaat.

Wat zou jij komende herfst of winter willen veranderen aan je interieur?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.