.

huisdieren apps
Terug naar overzicht
63,180x gelezen

Dierendag! Een goed moment om eens wat extra aandacht te schenken aan je huisdier(en). En dat doe je natuurlijk met je smartphone of tablet! Want er zijn een hoop beestachtige huisdieren apps. Met deze 7 apps wordt jouw hond, kat of konijn nóg blijer met jou als baasje!

1.    DoggyDating

De Nederlandse app DoggyDating is de gezelligste app voor honden én baasjes! Je kunt namelijk gemakkelijk meedoen met ‘doggydates’, oftewel gezamenlijke hondenwandelingen. Ook zie je welke hondenevenementen er in jouw buurt zijn. Handig: de app bevat tevens een overzicht met alle losloopgebieden. Geloof ons: dat DoggyDating, daar lusten de honden – en hun baasjes – wel brood van!

Android en iPhone, gratis

2.    Cat Alone 2

Met dit spelletje voor smartphones en tablets kunnen katten zich uren vermaken. Een veer, spin of muis beweegt over het scherm en je kat zal er steeds achteraan gaan. En dat is beslist (niet) voor de poes, zoals te zien is in deze video! Zorg dus dat je een tablet of smartphone gebruikt die krasvrij is en (al dan niet met behulp van een hoesje) tegen een stootje kan, of die zijn langste tijd al heeft gehad!

Android (gratis) en iPhone (1,09 euro)

3.    Pawbo iPuppy Go

Voor de serieuze huisdierenbezitter! Deze app is gemaakt door Pawbo, de tak van computer- en smartphonemaker Acer die zich bezighoudt met slimme producten voor huisdieren. Pawbo iPuppy Go is een tracker die de lichaamsbeweging, gezondheid én stemming van je huisdier monitort via een smart activity tracker, die je als halsband omdoet. In de app zit ook de game Treasure Hunting: als baasje word je aangemoedigd om met je hond naar buiten te gaan om een verborgen schat te zoeken. Gezond voor vier- én tweevoeters!

Android en iPhone, gratis

(de activity tracker is voor 26 euro te bestellen op Amazon)

4.    EHBO voor Kat en Hond

Een kat kan dan wel altijd op zijn pootjes terechtkomen, dat wil niet zeggen dat hij geen ongelukjes kan krijgen. Geen nood, met EHBO voor Kat en Hond bied je altijd eerste hulp bij noodgevallen. De app van deze bekende fabrikant van voedsel voor huisdieren behandelt ruim 100 onderwerpen, van bijtwond tot braken en van vergiftiging tot verslikking.

Daarnaast kun je de medische gegevens van je kat of hond invoeren, reminders instellen voor inenten, ontwormen en ontvlooien, direct contact opnemen met de hulpdiensten, voedingsadviezen raadplegen én zoeken naar de dichtstbijzijnde dierenarts.

Android en iPhone, gratis

5.    Doglogbook

Nog een gezondheidsapp, maar dan speciaal voor honden. En behoorlijk next level, want hij is ontwikkeld door wetenschappers van de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit van Sydney. En door gegevens in te voeren, help je deze wetenschappers weer verder in hun onderzoek. Let op: zij registreren dan wél bepaalde gegevens van je hond, dus bedenk eerst goed of je dit prettig vindt.

Met de app krijg je inzicht in de gezondheid en het welzijn van jouw hond. Je leert je hond te begrijpen en kan beter inspelen op zijn behoeften. De kern van de app is een logboek dat je moet bijhouden. Ga je naar de dierenarts of een hondentrainer? Dan kun je de gegevens in dit logboek laten zien zodat hij of zij jouw hond beter kan behandelen of begrijpen.

Android en iPhone, gratis

6.    Findster

Met deze gratis app kun je kosteloos je huisdier tracken. Het enige addertje onder het gras is wellicht dat je een GPS-halsband van ongeveer 120 euro moet kopen. Voortaan kun je dan wel real-time in de gaten houden waar Bello, Felix of Flappie is. Stel je een ‘geo fence’ in en verlaat je huisdier zo’n gebied (zoals je tuin of de straat)? Dan ontvang je een notificatie. De halsband is waterproof en er is geen simkaart voor nodig.

Android en iPhone, gratis

7.    My Boo

Tot slot een app met een virtueel huisdier. Zeuren jouw kinderen ieder jaar op 4 oktober over een huisdier? Goed nieuws voor ze: vandaag is de grote dag! Zij kunnen namelijk volle bak aan de slag met het virtuele huisdier Boo, terwijl jij (en de kids!) volledig vrij blijven van wat voor gedoe dan ook.

Boo is een schattig, kleurrijk bolletje dat verzorgd moet worden door je kinderen. Ze moeten hem bijvoorbeeld voeren, medicijnen geven, wassen en ermee spelen. Geinig: het poppetje begint als een bol, maar later zijn er lichaamsdelen toe te voegen.

Ennuh… als jouw kinderen heel goed voor Boo kunnen zorgen, krijgen ze volgend jaar op 4 oktober misschien wel een echt huisdier?!

Android en iPhone, gratis

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.