.

Simyo hotspots
Terug naar overzicht
65,098x gelezen

Een hotspot, is dat een plek om mooie mensen tegen het lijf te lopen? Of is het toch wat anders? Wij gingen de straat op om mensen te vragen wat zij weten van hotspots. We kunnen alvast verklappen dat er verrassende antwoorden tussen zitten! Ook legt Bouke, de expert van AllAboutPhones.nl, precies uit wat een hotspot is.

Wil je nog even rustig nalezen wat een hotspot precies is? Dat kan natuurlijk. Hieronder lees je alle ins en outs over hotspots.

Hotspot in het kort uitgelegd

hotspot in het kort uitgelegdEen hotspot is een openbaar wifi-netwerk. Je kunt hier met je smartphone, tablet of laptop verbinding maken met internet. Een hotspot is een plek waar iemand je toegang verleent tot zijn internetverbinding. Thuis heb je dus eigenlijk ook een hotspot. Dat is je router, waarmee je thuis je apparaten – of die van je visite - verbindt met het internet.

Je smartphone als hotspot

Wist je dat je smartphone ook een hotspot kan zijn? Andere apparaten, zoals je laptop, kunnen dan via het mobiele internet van je telefoonabonnement internetten. Handig als er geen ander internet beschikbaar is en je op je laptop bijvoorbeeld een mail wil versturen. We raden wel aan om hier voorzichtig mee om te gaan. De kans bestaat dat je hierdoor meer MB’s dan verwacht verbruikt.

Voor- en nadelen van hotspots

voordelen nadelen hotspotsHet grote voordeel van een hotspot is dat je er kunt internetten zonder dat het MB’s van je Sim Only internetbundel kost. Dit komt zeker op vakantie in het buitenland goed uit. Want hier kun je niet altijd je Nederlandse internetbundel gebruiken. Al is dit per 1 juni anders, want dan kun je je internetbundel ook binnen de EU gebruiken.

Kleven er dan ook nadelen aan hotspots? Ja. Zo is het internet via een hotspot lang niet altijd zo snel als via je 3G- of 4G-verbinding. Bovendien is het minder veilig dan mobiel internet. We raden het daarom af dat je mobiel bankiert via een hotspot.

Waar vind ik eigenlijk hotspots?

Waar vind ik hotspotsOpenbare gelegenheden willen je graag een extra service bieden met een hotspot. Hotspots vind je daarom overal en nergens. Zo hebben sommige treinen een hotspot, net als veel cafés en restaurants. Soms moet je even de Facebook-pagina van zo’n tentje ‘liken’ of de ober om het wifi-wachtwoord vragen. Ga je naar het buitenland en wil je graag weten waar er openbare hotspots zijn? Met de app WiFi Finder (voor Android en iOS) download je van tevoren de locatie van allerlei hotspots.

Dat scheelt dan weer een speurtocht! Heeft het restaurant waar jij zit een wachtwoord? De ober weet dit vast wel. Dan is het alleen nog de uitdaging hoe je in een vreemde taal dit vraagt. Schrijf maar op als notitie:

  • What is the wifi password? (Engels)
  • Was ist das WLAN-Passwort? (Duits)
  • Quel est le mot de pass wifi? (Frans)
  • Cuáles la contraseña de wifi? (Spaans)
  • Qual è la password wifi? (Italiaans)

Succes!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.