Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig van 23 november 2020 tot en met 31 maart 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 23 november tot en met 31 maart) kiest voor de internetbundel van 15 GB, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

nieuwe smartphone uitkiezen sim only
Terug naar overzicht
11,684x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Hoe kies je de juiste nieuwe smartphone?

Zoek je een nieuwe smartphone voor je Sim Only abonnement? De keuze is erg persoonlijk en het is de moeite waard om er zorgvuldig over na te denken. Als het goed is doe je lang met je nieuwe mobiel, dus jullie kunnen maar beter goede vrienden worden. Hier kun je allemaal op letten!

Appels met robots vergelijken

Het besturingssysteem is het meest zichtbare deel van je nieuwe telefoon, naast hoe de buitenkant er uitziet natuurlijk. Het heeft ook de meeste invloed op hoe je smartphone werkt en welke apps je kunt gebruiken. Om het kaf van het koren te scheiden doe je er goed aan om aan het begin van je zoektocht de volgende vraag te beantwoorden: ga je voor Android of voor iOS?

Simyo nieuwe telefoon visual

Android: makkelijk te personaliseren en beschikbaar voor elke prijs

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Het is ontzettend populair en er is een ruime keuze in telefoons die dit systeem gebruiken. Voor elk bedrag heb je daardoor wel een Android-telefoon: ideaal om een betaalbare topper voor je Sim Only abonnement te vinden. Ook is het besturingssysteem heel open en transparant opgezet. Als je een beetje technisch bent, kun je het gemakkelijk naar je eigen wens aanpassen.

iOS: gebruiksvriendelijk en veilig

iOS is het mobiele besturingssysteem van Apple. Het is alleen beschikbaar voor de (vaak dure) iPhone, maar daarmee niet minder populair. Je kunt iOS niet echt personaliseren, maar het systeem is wel erg stabiel en veilig. Daarnaast is iOS helemaal geoptimaliseerd voor de hardware van de iPhone. Hierdoor is het erg snel en zuinig. Tip: de iPhone SE is een kleinere, maar niet minder krachtige iPhone die een stuk goedkoper is dan andere nieuwe telefoons van Apple.

Hardware: de ingrediënten van je nieuwe smartphone

De keuze tussen Android en iOS gemaakt? Mooi! Dan kun je je nu richten op de hardware. Aan de hand hiervan weet je of een telefoon ook echt goed is. Daarom leggen we hieronder uit wat de belangrijkste onderdelen doen.

Processor: het brein van je smartphone

Nieuwe telefoon processor

De processor kun je zien als de hersenen van je nieuwe mobiel. Hoe beter de processor, hoe sneller een app op je smartphone opstart. Er zijn grofweg twee onderdelen waaraan je kunt inschatten of een processor beter of slechter is dan andere chipsets.

Kernen: de harde werkers

Een processor bevat kernen. Deze zorgen er met het uitvoeren van ontelbare berekeningen voor dat een app opstart en dat je een spelletje kunt spelen. Processoren hebben tegenwoordig meestal acht kernen – ook octacore genoemd. Meer kernen is beter, want dan zijn er meer kernen die berekeningen uitvoeren.

GHz: indicatie voor snelheid

De kloksnelheid, aangeduid met GHz, geeft een indicatie van hoe krachtig een processor is. Hierbij geldt: hoe hoger het aantal GHz, hoe sneller je processor werkt. De beste processors hebben acht kernen en een kloksnelheid van minimaal 2,5 GHz. Goedkopere modellen klokken vaak 2,2 GHz, wat al prima is om populaire apps als WhatsApp snel op te starten. Ben je een die-hard gamer of bewerk je graag foto’s en video’s op je telefoon? Hoe hoger de rekenkracht, hoe fijner dit gaat.

RAM (werk)-geheugen: het kortetermijngeheugen

RAM (random access memory) is het werkgeheugen van een smartphone. Dit kortetermijngeheugen onthoudt welke apps je opgestart hebt. Hoe meer je hiervan hebt, hoe sneller je kunt schakelen tussen verschillende apps. Een Android-smartphone heeft met 2 GB weinig werkgeheugen. Goede goedkope smartphones hebben tegenwoordig wel 4 GB werkgeheugen. Toptoestellen beschikken over minimaal 6 GB, maar het liefst nóg meer werkgeheugen dan dat. Bij iPhones is de hoeveelheid werkgeheugen minder belangrijk, omdat iOS optimaal op de iPhone is afgestemd.

Opslaggeheugen: veel GB’s voor als je verzamelwoede hebt

Schiet jij om de haverklap foto’s en heb je liever te veel apps dan te weinig? Dan doe je er goed aan een nieuwe telefoon uit te kiezen met veel opslagcapaciteit. Op dit langetermijngeheugen staat niet alleen het besturingssysteem van je smartphone geïnstalleerd, maar ook apps, muziek, foto’s en video’s. Net als bij werkgeheugen geldt: meer is beter.

Let op: het besturingssysteem neemt ruimte in beslag. In werkelijkheid heeft een smartphone met bijvoorbeeld 32 GB geheugen nooit die hoeveelheid aan vrije ruimte. Dit komt omdat het besturingssysteem al is geïnstalleerd op het opslaggeheugen. Met sommige smartphones gebruik je een Micro SD-kaart om opslagcapaciteit uit te breiden.

Simyo nieuwe telefoon opslaggeheugen

Batterij: ‘Ik heb nog 1%, dus als ik wegval…’

Nieuwe telefoon batterij

Vroeger gingen telefoons nog wel een paar dagen mee voor je ze op moest laden, maar met de grote schermen en vele mogelijkheden van moderne smartphones is dat helaas verleden tijd. Ben je non-stop met je telefoon in de weer maar wil je niet aan het eind van de dag zonder batterij zitten? Kijk dan goed hoeveel milliampère-uur (mAh) capaciteit de accu heeft.  Een hoger getal betekent dat de batterij meer capaciteit heeft. Tegenwoordig heeft een grote batterij al snel 3500 of 4000 mAh. Met 3000 mAh zit je ook zeker goed. Hoe lager het aantal mAh, hoe vaker je je smartphone moet opladen. Veel Android-telefoons hebben een grotere batterij dan iPhones. Dat betekent niet dat een nieuwe Android-telefoon langer op een lading meegaat dan een nieuwe iPhone. Omdat iPhone iOS en een zuinige processor heeft, is deze telefoon vaak zuiniger in gebruik.

Over smaak en voorkeur valt voor een nieuwe mobiel niet te twisten

Je kunt een nieuwe smartphone ook uitkiezen op zijn mooie ontwerp, grote scherm of goede camera. Deze onderdelen zeggen minder over hoe snel een smartphone is, maar bepalen voor een belangrijk deel de toestelprijs. Dit komt omdat ze voor een groot gedeelte bepalen hoe fijn je je nieuwe telefoon vindt.

Ontwerp: belangrijk om van je smartphone te houden

Net zoals je bij het kopen van schoenen niet alleen kijkt naar de maat, de prijs en de kwaliteit van het materiaal, wil je waarschijnlijk ook dat je smartphone gewoon mooi is en bij je past.  Waar zitten de verschillende knoppen? Hoe ligt de telefoon in je hand? Welke kleur past het beste bij je?

Over smaak valt niet te twisten, dus daar kunnen we je geen advies in geven. Staar je in ieder geval niet blind op technische specificaties. Net als een paar schoenen moet een smartphone je goed passen, dan ga je er vanzelf van houden! Bouwmaterialen bepalen een groot gedeelte van de telefoonprijs. Zo is een plastic exterieur goedkoper, maar minder luxueus dan metaal en glas.

Simyo nieuwe telefoon design

Scherm: hoge resolutie of lange batterijduur?

Ook het scherm bepaalt voor een deel de prijs van je telefoon. Het is het belangrijkste onderdeel waar je acties op uitvoert. Het grootste verschil in kwaliteit is de schermtechnologie. Je hebt OLED en IPS LCD. OLED heeft een hogere helderheid, fellere kleurweergave en groter contrast dan IPS LCD. Beelden zijn daarmee levendiger. Ook belangrijk is de resolutie. Het bepaalt namelijk hoe scherp de weergave van het beeld is. Hoe meer pixels, hoe meer details je ziet. De meeste telefoons hebben een Full HD-resolutie van 1920×1080 pixels of hoger.

Camera: meer megapixel is niet altijd beter

Op cameragebied zijn er genoeg keuzes te maken. Wordt het een enkele camera of een met dubbele lens? Ga je voor zoveel mogelijk megapixel of niet? Goed om te weten: een goede camera heeft niet alleen veel megapixel. Andere onderdelen hebben óók veel invloed op de kwaliteit van een camera. Dit zijn bijvoorbeeld de grootte van de sensor, het materiaal waarvan een lens is gemaakt en hoe laag het diafragma is. Eén ding is zeker: een goede smartphonecamera is meer dan alleen megapixel!

Review lezen: helpt je over de streep met je nieuwe smartphone!

Heb je een nieuwe telefoon op het oog, maar moet je nog over een drempel heen om ‘m écht te kopen? Het lezen van een review kan je over de streep trekken. Tegenwoordig wordt vrijwel elke smartphone gerecenseerd. Hierin test een smartphone-expert de telefoon en schrijft hij wat hij er van vindt. Weet je het zeker en wil je de telefoon kopen? Je kunt dan op Tweakers Pricewatch kijken bij welke webwinkel je toekomstige smartphone het goedkoopste verkrijgbaar is. Zo kun je flink wat euro’s besparen! Op deze website kun je ook nieuwe mobiel vergelijken.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.