Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Nieuwe telefoon kopen: zo kies je de beste
Terug naar overzicht
11,684x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Nieuwe telefoon kopen: zo kies je de beste

Sta je op het punt om een nieuwe telefoon te kopen? Spannend! Want er schieten vast duizenden gedachten door je hoofd. Want waar let je op bij het kopen van een nieuwe telefoon? Wat zoek je precies? Waar wil je rekening mee houden? Wij helpen je graag een handje op weg.

Eerst dit: waar begin je me?

Voordat je een duik op het internet doet op zoek naar een nieuwe telefoon, is het handig om in kaart te brengen wat je precies zoekt. Kortom: welke telefoon ga je kopen en welke telefoon matcht het beste bij jou? Dit hangt af van een aantal verschillende factoren. Zoals je budget: welke maandelijkse en/of eenmalige kosten wil je uitgeven? En wil je een telefoon met de nieuwste flitsende snufjes zoals de iPhone 12 of zoek je gewoon een goede goedkope telefoon? En weet je al of je een Android of een Apple telefoon wilt? Precies. Genoeg stof tot nadenken.

Android of iPhone?

Naast een flitsend jasje, moet je telefoon natuurlijk vooral goed werken. Dat heeft alles te maken met het besturingssysteem. Dus de hamvraag luidt: ga jij voor iOS (Apple) of Android?

Simyo nieuwe telefoon apple of android

Ga je voor een Android telefoon?

De A van Android! Android smartphones hebben allemaal één ding gemeen: ze worden bestuurd door het besturingssysteem van Google. Fijn voor je portemonnee: Android-toestellen staan erom bekend dat er voor bijna elk bedrag een knaller van een smartphone te vinden is. Uiteraard geldt wel: hoe meer snufjes je wilt, hoe duurder hij wordt. Daarnaast is het systeem heel praktisch en transparant. Je kunt moeiteloos alles naar je eigen voorkeuren aanpassen, van home-scherm tot widgets. Handig!

Of kies je een Apple telefoon?

Ga jij liever voor een splinternieuwe iPhone? Dat kan ook! Het mobiele besturingssysteem van Apple telefoons is iOS. Je kunt het systeem niet personaliseren en aanpassen zoals bij Android, maar het is wel een erg veilig en stabiel systeem. Daarnaast is iOS volledig aangepast op de hardware van iPhones. Wat dat betekent? Je telefoon is razendsnel en erg zuinig in batterijverbruik. Ook zijn alle Apple-producten onderling supermakkelijk te synchroniseren. Maar daar komt-ie: iPhones zijn over het algemeen wel een stuk duurder dan Android telefoons.

En dan: waar let je op?

Nu begint het grote vergelijken. Zoek een aantal favoriete modellen uit en houd rekening met de dingen die jij belangrijk vindt. Zoals de camera, het geheugen, de ontgrendeling, het formaat en het uiterlijk. Kortom: hoe ziet jouw perfecte nieuwe smartphone eruit? We zetten de verschillende smartphone specificaties op een rij.

De hardware: de processor

Simyo Nieuwe telefoon processor

We beginnen bij het begin. Bij het allerbelangrijkste van je nieuwe telefoon: het brein. Ook wel de processor. Hoe beter je processor, hoe sneller alles op je telefoon opstart. De kernen van je processor rekenen van alles uit voordat jij een app kunt opstarten. De meeste smartphones hebben acht kernen (octacore), maar de vuistregel is: hoe meer kernen hoe beter. Maar ook de GHz geeft aan hoe krachtig je processor is. Hoe hoger de GHz, hoe sneller je processor is. De meeste telefoons hebben een GHz van minimaal 2,5.

 

Het geheugen: werk- en opslaggeheugen

Je telefoon heeft twee type geheugens: het RAM-geheugen, ook wel werkgeheugen, en het opslaggeheugen. Het RAM-geheugen is het kortetermijngeheugen van je smartphone. Dit slimme geheugen onthoudt welke apps je hebt opgestart. Hoe meer RAM-geheugen, hoe sneller je kunt schakelen tussen apps. Een gemiddelde Android-smartphone heeft minimaal 4 GB aan werkgeheugen. Bij de iPhone is dit minder belangrijk, omdat het besturingssysteem van iOS helemaal is afgestemd op de iPhone.

Maar je hebt ook nog het opslaggeheugen. De naam verklapt het al: dit is het geheugen waarop je dingen opslaat. Spaar jij apps en foto’s? Dan is het handig om een telefoon te kiezen met veel opslagcapaciteit. Handig: veel Android telefoons hebben een uitbreidbaar opslaggeheugen. Op dit langetermijngeheugen is het besturingssysteem van je telefoon geïnstalleerd, maar ook je apps, foto’s, filmpjes en muziek. Het besturingssysteem van je telefoon neemt automatisch wat ruimte in beslag, omdat dit geïnstalleerd is op het opslaggeheugen.

Simyo nieuwe telefoon opslaggeheugen

Say cheese: de camera

Ben jij een fotograaf in de dop? Of maak je gewoon graag goede foto’s en filmpjes? Dan is ook het type camera van belang. Controleer welke selfiecamera en welke camera (aan de achterkant van de telefoon) erop zitten. Veel nieuwe smartphones hebben meerdere camera’s om jou te voorzien van de allerbeste kiekjes. En ga je voor zoveel mogelijk megapixel? Hoe meer megapixels, hoe scherper jouw foto’s en filmpjes. Een goede smartphone-camera heeft niet alleen veel megapixels. Want alle andere onderdelen van je telefoon hebben ook invloed op de kwaliteit van de camera. Denk aan de (grootte van de) sensor, het materiaal van de lens en het diafragma.

Op slot: de ontgrendeling

Sommige telefoons ontgrendel je met gezichtsherkenning, sommigen met een vingerafdrukscanner en een ander alleen met een toegangscode. Maar de meeste nieuwe telefoons hebben een vingerafdrukscanner én gezichtsherkenning. Welke beveiliging voor je smartphone vind jij fijn? En vooral: wat vind jij praktisch in gebruik?

Maatje meer of minder: het scherm

Wil jij een kleine, handzame smartphone die moeiteloos in je broekzak glijdt? Of wil je juist het liefst een zo groot mogelijke telefoon, omdat je altijd en overal wilt streamen? Dat is de praktische kant van het scherm. Want hoe groter het scherm, hoe groter jouw telefoon is. Maar een groter scherm betekent niet dat het scherm ook beter is. Het type scherm bepaalt uiteindelijk de prijs van je telefoon. Dat zit hem volledig in de flitsende schermtechnologie. Zo heb je onder andere OLED-, IPS- en LCD-schermen. Ze hebben elk hun eigen paradepaardje. Zo heeft OLED een hogere helderheid, fellere kleurweergave en een groter contrast dan IPS en LCD. Dat zie je terug in je beelden en foto’s. Die ogen een stuk ‘echter’ en levendiger, en spatten van je scherm af. Maar de resolutie van je scherm is misschien nog wel belangrijker. Hoe meer pixels jouw scherm heeft, hoe scherper het beeld en hoe gedetailleerder jij alles kunt zien. De meeste telefoons hebben een Full HD-resolutie van 1920x1080 pixels of hoger. Een lagere resolutie dan dat oogt al snel minder scherp, zeker op grotere schermen.

Simyo nieuwe telefoon design

Het oog wil ook wat: de look

Niet geheel onbelangrijk: het uiterlijk van je nieuwe telefoon. Want al die snufjes zijn leuk, maar een strakke look is ook mooi meegenomen. Waar zitten de knoppen? Hoeveel knoppen zitten erop? Wil jij een simpele zwarte telefoon zonder hoesje? Of maakt de kleur van de telefoon je niet uit, omdat je altijd een siliconen hoesje voor je telefoon koopt vanwege de grip? Of wil je juist een gekleurde telefoon omdat dat goed bij je stijl en smaak past? De keuze is reuze.

Last but not least: het gebruik

Je wilt je nieuwe telefoon natuurlijk het liefst direct gebruiken en profiteren van het razendsnelle systeem. Voordat je aan het appen, streamen en Instagrammen slaat is het wijsheid even te kijken of je huidige Sim Only abonnement nog past bij jouw supersonische nieuwe smartphone. Wellicht wil je meer GB’s? Je kunt je abonnement elke maand volledig naar jouw wensen instellen. Dit doe je in de Mijn Simyo app.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.