.

Simyo 3G vs 4G
Terug naar overzicht
38,338x gelezen

In dit artikel lees je alles over het verschil tussen 3G en 4G internet op je smartphone. Daarnaast bespreken we de voordelen van 4G internet.

Wat is 3G internet?

Simyo mogelaSimyo onderzoektijkheden voor slechtzienden en slechthorenden3G internet is de derde generatie mobiel internet. 3G internet is in heel Nederland beschikbaar en bij sommige providers is 3G het standaard type mobiel internet. De gemiddelde snelheid van 3G internet is 7 Mbps. Met deze snelheid laad je binnen een seconde een nieuwsbericht van ongeveer 1 MB.

Wat is 4G internet?

Simyo 3G 4G4G internet is de vierde generatie mobiel internet en de opvolger van 3G. In Nederland werd 4G in 2013 uitgerold. 4G internet is sneller dan 3G. De gemiddelde snelheid van 4G internet is 50 Mbps en de topsnelheid is 256 Mbps.Ter indicatie: de maximale snelheid van 3G internet is 14,4 Mbps. Met 4G kun je een Full HD-video zonder laadtijd afspelen. Dit kost gemiddeld 4,5 MB per seconde. 4G internet is bij veel providers, waaronder Simyo, het standaard type mobiel internet.

Wat kun je met 3G internet?

Simyo tipsMet 3G internet zijn nieuwsberichten en foto’s direct te zien. Het voordeel van 3G internet is dat het zuiniger is dan 4G internet. Met 3G internet spelen video’s op bijvoorbeeld YouTube standaard maximaal in de 480p-resolutie af. Dit kost ongeveer 1 MB per seconde. Deze video’s stream je alleen in HD of Full HD als je dat zelf instelt. Met 4G internet stream je video’s, als ze de resolutie ondersteunen, standaard in HD of Full HD. Dit kost ongeveer 2,5 en 4,5 MB per seconde.

Wat is het voordeel van 4G internet?

Simyo netwerk4G internet is sneller dan de gemiddelde wifi-verbinding van Nederlandse huishoudens. Simyo gebruikt het betrouwbare 4G netwerk van KPN, dat landelijk gedekt is. Dit betekent dat je met 4G bijna overal supersnel mobiel kunt internetten. Het signaal van 4G is krachtiger dan dat van 3G. Het gevolg is dat 3G internet soms niet beschikbaar is, waardoor je dan alleen kunt internetten met het langzamere 2G internet. Met 4G internet is de kans kleiner dat je geen of minder goed bereik hebt. Een ander voordeel van dit krachtigere signaal is dat 4G binnenshuis beter bereik heeft dan 3G internet.

3G en 4G internet bij Simyo

Bij Simyo is alleen 4G internet beschikbaar. Hieronder lees je wat de mogelijkheden zijn met mobiel internet bij Simyo.

3G internet bij Simyo

Simyo biedt geen standaard 3G internet voor Sim Only meer aan. Wil je toch blijven internetten via 3G? Dan kan dit via een omweg. Namelijk door in je telefoon in te stellen dat je niet via 4G wil internetten.

4G internet bij Simyo

Simyo smartphoneBij Simyo is 4G internet standaard beschikbaar voor Sim Only en Prepaid. Het is veel sneller dan 3G internet en ook het bereik is er beter mee.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.