Simyo 3G vs 4G

Het verschil tussen 3G en 4G internet uitgelegd

Sim only Slimme tips

In dit artikel lees je alles over het verschil tussen 3G en 4G internet op je smartphone. Daarnaast bespreken we de voordelen van 4G internet.

Wat is 3G internet?

Simyo mogelaSimyo onderzoektijkheden voor slechtzienden en slechthorenden3G internet is de derde generatie mobiel internet. Momenteel is het de standaard voor mobiel internet. 3G internet is in heel Nederland beschikbaar. De gemiddelde snelheid van 3G internet is 7 Mbps. Met deze snelheid laad je binnen een seconde een nieuwsbericht van ongeveer 1 MB.

Wat is 4G internet?

Simyo 3G 4G4G internet is de vierde generatie mobiel internet en de opvolger van 3G. In Nederland werd 4G in 2013 uitgerold. 4G internet is sneller dan 3G. De gemiddelde snelheid van 4G internet is 20 Mbps en de topsnelheid is 150 Mbps. Ter indicatie: de maximale snelheid van 3G internet is 14,4 Mbps. Met 4G kun je een Full HD-video zonder laadtijd afspelen. Dit kost gemiddeld 4,5 MB per seconde.

Wat kun je met 3G internet?

Simyo tipsMet 3G internet zijn nieuwsberichten en foto’s direct te zien. Het voordeel van 3G internet is dat het zuiniger is dan 4G internet. Met 3G internet spelen video’s op bijvoorbeeld YouTube standaard maximaal in de 480p-resolutie af. Dit kost ongeveer 1 MB per seconde. Deze video’s stream je alleen in HD of Full HD als je dat zelf instelt. Met 4G internet stream je video’s, als ze de resolutie ondersteunen, standaard in HD of Full HD. Dit kost ongeveer 2,5 en 4,5 MB per seconde.

Wat is het voordeel van 4G internet?

Simyo netwerk4G internet is sneller dan de gemiddelde wifi-verbinding van Nederlandse huishoudens. Simyo gebruikt het betrouwbare 4G netwerk van KPN, dat landelijk gedekt is. Dit betekent dat je met 4G bijna overal supersnel mobiel kunt internetten. Het signaal van 4G is krachtiger dan dat van 3G. Het gevolg is dat 3G internet soms niet beschikbaar is, waardoor je dan alleen kunt internetten met het langzamere 2G internet. Met 4G internet is de kans kleiner dat je geen of minder goed bereik hebt. Een ander voordeel van dit krachtigere signaal is dat 4G binnenshuis beter bereik heeft dan 3G internet.

3G en 4G internet bij Simyo

Bij Simyo is zowel 3G als 4G internet beschikbaar. Hieronder lees je wat de mogelijkheden zijn met mobiel internet bij Simyo.

3G internet bij Simyo

3G is bij Simyo het standaard type mobiel internet voor Sim Only en Prepaid. Alle internetbundels hebben 3G, van de kleinste bundel met 1000 MB tot de grootste bundel met 8000 MB.

4G internet bij Simyo

Simyo smartphoneBij Simyo bepaal je zelf of je wel of geen 4G internet wil. Dit internet is bij Simyo gratis. Door 4G aan te zetten, verhoog je de grootte van je internetbundel niet, maar heb je wél sneller internet. Wij raden voor het gebruik van 4G een internetbundel aan van 2000 MB of meer.