Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
13,971x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Genoeg ervan? Ontrommelen maar!

Spullen wegdoen levert niet alleen ruimte op in je huis, maar ook in je hoofd, ontdekten drie ont-rommelaars. ‘Hoe minder spullen, hoe meer rust.’

In samenwerking met Genoeg Magazine | Tekst: Eva Prins | Beeld: Dolph Cantrijn | Lente 2015 - Nr. 104

Uitmesten en doorschuiven

Eén à twee keer per jaar, meestal in de kerst- en/of zomer-vakantie, mest Bas Luiting (57) samen met zijn vrouw hun huis uit. Onderhoud, noemt de industrieel ontwerper dat. ‘Net als de jaarlijkse grote beurt van de auto.’

Bas

Eerst een krantje en een kop koffie en dan gewoon beginnen met een kast, een la of een hoek. Alles eruit, sopje erdoor en dan sorteren: wat weg kan, gaat apart. Wat moet blijven, gaat terug in de kast. Niks moeilijks aan, vindt Bas. Sterker: hij vindt het wel ontspannend. ‘Een muziekje erbij aan, heerlijk.’

Eén à twee keer per jaar gaan hij en zijn vrouw een paar dagen door het huis voor zo’n grote opruimactie. Afgelopen kerstvakantie nog namen ze de zolder, Bas’ atelier, de bijkeuken en de kamers van hun zoon (17) en uitwonende dochter (23) onder handen. Dat leverde een grote hoeveelheid spullen op die weg konden, waaronder twee bridgetafels, een espressoapparaat, een globe, heel veel boeken, kinderspellen, een oud bankstel, twee scheerapparaten van zijn overleden vader en een wekkerradio.

Verkopen doet Bas de spullen niet, en weggooien al helemaal niet. Dat laatste past niet bij zijn duurzame levensstijl waarbij hij onder andere streeft naar zo min mogelijk afval. ‘Het liefst geef ik die spullen aan mensen die ze leuk vinden en beter kunnen gebruiken dan wij’, zegt Bas. ‘Iemand anders blij maken met onze spullen − dat vind ik het allerleukste aan het uitmesten.’ ‘Doorschuiven’ noemt hij dit. En via zijn vrienden- en kennissenkring, social media of een site als gratisaftehalen.nl lukt dit vrijwel altijd. ‘Dat geeft een heel goed gevoel.’ Daarnaast levert het opruimen hem naar eigen zeggen ook een ‘opgeruimd hoofd’ op. ‘Ik ben een creatieveling en dat betekent dat het ook nog weleens een creatieve chaos is in mijn hoofd. Dan ben ik met tien dingen tegelijk bezig, maar ik maak niks af en vergeet van alles. Met zo’n uitmestsessie ruim ik letterlijk en figuurlijk op: mijn huis en mijn hoofd.’

Tweede natuur

Diana van Houten (47) besloot een jaar lang elke dag iets uit haar huis weg te doen. Inmiddels is ze bijna twee jaar bezig. ‘Het geeft elke dag opnieuw een goed gevoel.’

Tweede Natuur

Een kamer had je ermee kunnen vullen, zegt Diana over de honderden spullen die ze inmiddels het huis uit heeft gedaan, van haarspelden tot een compleet servies en van een oude typemachine tot een doos met honderd elpees. ‘En ik mis er niks van.’

Het begon, nu bijna twee jaar geleden, met de gedachte: ‘Ik moet toch eindelijk eens opruimen, maar waar in godsnaam te beginnen?’ Op internet stuitte Diana op de 365-projecten, waarbij mensen zichzelf uitdagen een jaar lang elke dag iets te doen of laten. ‘Ik dacht: als ik nou elke dag iets wegdoe?’
Als stok achter de deur begon ze een twitteraccount, @365dagenontrommelen, waarop ze elke dag een foto plaatst van het object dat ze wegdoet. ‘Ik dacht: na een jaar ben ik wel klaar. Maar dat is absoluut niet zo. Als je eenmaal in die flow zit, zie je overal overbodige spullen. Het wordt een tweede natuur. Ook in de winkels vraag ik me nu bij alles af: wat moet ik ermee, waardoor ik een stuk minder koop.’

Wat kapot is, brengt Diana naar de stort, wat nog goed is, naar de kringloop en als het nog wat waard is, gaat het op Marktplaats. De opbrengst gaat in een spaarpotje voor de zomervakantie – iets dat ook haar man en twee zoons van twaalf en vijftien motiveert mee te doen.
Diana vindt de ‘uitdaging’ heel makkelijk, en heel fijn. ‘Al die spullen maken onrustig: ze staan in het zicht of je moet er nog iets mee: lezen, of schoonhouden. Ik heb ontdekt: hoe minder spullen, hoe meer rust.’

Haar man heeft nog weleens moeite met dingen wegdoen, vooral boeken. ‘Ik heb ook wel spullen waaraan ik gehecht ben, maar dat worden er door mijn project steeds minder. Familie, met elkaar zijn, ervaringen opdoen die tot mooie herinneringen leiden – dat is belangrijk, veel belangrijker dan spullen.’

Alles moet weg

Vera Aarden (37) vertrekt in april 2015 met haar vriend Frank voor minstens een jaar naar Thailand. Daar gaan ze met een eigen vinding op verschillende plekken het koraal herstellen. Vóór vertrek moeten ze van vrijwel al hun spullen af.

Enkel wat kleding, laVeraptops, camera’s, duikspullen, studiemateriaal, een paar lampen en wat kookgerei gaan mee naar Thailand, waar Vera en Frank in een klein huurhuisje bij het strand gaan wonen. De huur van hun huis in Nederland zeggen ze op. Vera: ‘Het moet dus helemaal leeg, dat is wel een uitdaging.’

Naar eigen zeggen hebben ze altijd sober geleefd. ‘Luxe of nieuwe spullen vinden we nergens voor nodig. Ik heb één keer een auto gekocht, dertien jaar geleden, en die heb ik nog: een Peugeot 205 uit 1998.’ Toch besloeg de inventarislijst tot haar verrassing nog twee A4’tjes. Een verklaring heeft Vera er wel voor. ‘Ik ben zuinig op mijn spullen en als iets nog bruikbaar en goed is, dan gooi ik het niet weg. Het kan immers altijd nog van pas komen.’

Maar nu moet ze er toch aan geloven. Met name het wegdoen van persoonlijke spullen valt haar zwaar: poëzie-albums, tekeningen die ze als kind maakte, de collectie Suske en Wiske-albums die ze met haar zus heeft verzameld en erfstukken zoals meubels van haar overleden oma en sieraden van haar overleden moeder. ‘Ik hoop dat die spullen in de familie kunnen blijven.’

Ook sommige kledingstukken (‘die zitten zo lekker’), boeken en spullen ‘met een herinnering’ vindt Vera moeilijk om weg te doen, zoals een bloempot die een vriendin heeft gemaakt en het bureau dat haar vader maakte. ‘Daar ben ik toch aan gehecht.’ Ze is er nog niet uit wat ze daarmee gaat doen: opslaan bij een vriend of toch weggeven. Hun foto’s (‘ons dierbaarste bezit’) willen ze voor vertrek gedigitaliseerd hebben. De albums én digitale bestanden slaan ze op bij familie.

Het liefst maakt Vera iemand anders blij met haar spullen. Kort voor vertrek houden ze open huis waarbij alles ‘tegen elke aannemelijke donatie’ weggaat. Vera: ‘Zo levert het wegdoen van spullen ook nog extra aandacht én geld op voor ons project.’

Meer over het project: koraaltuinieren.nl.

Genoeg MagazineGenoeg is een onafhankelijk tijdschrift en internetplatform voor iedereen die meer wil doen met minder. Genoeg komt vier keer per jaar uit en bestaat uit vier delen: Gelukkig met Genoeg, Genoeg voor iedereen, Geld genoeg en Praktisch genoeg. Magazine Genoeg is te koop in o.a. boekhandel en kiosk. Losse nummers zijn ook online te koop. Je kunt Genoeg volgen op Twitter of via Facebook.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.