Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

eSIM simkaart
Terug naar overzicht
6x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

eSIM laat simkaart verdwijnen: ode aan een fenomeen

Sinds 1991 kun je er niet omheen. Wil je een mobiele telefoon gebruiken? Dan heb je een simkaart nodig. eSIM gaat het fysieke kaartje echter verdringen. Binnen tien jaar is ‘ie zelfs helemaal van het toneel verdwenen, zo is de verwachting. Daarmee gaat ook een hoop nostalgie verloren. We brengen een ode aan dit geliefde en gehate kaartje door zijn levensloop te beschrijven. Van de geboorte in 1991 tot de ondergang die nu is ingezet.

Simsalabim: de magie van eSIM

Sinds 1991 is het plastic simkaartje een vast onderdeel van ons mobiele leven. Tot nu, want eSIM is uitsluitend virtueel: het is een chip in je telefoon waar je provider op afstand gegevens op laadt. In 2016 was de Samsung Gear S2-smartwatch het allereerste apparaat met eSIM. Tegenwoordig zijn alle high-end telefoons ervan voorzien en binnen tien jaar zelfs álle apparaten.

Met het verdwijnen van de fysieke simkaart gaat ook een stuk nostalgie verloren. Herinner jij je bijvoorbeeld nog dat we vroeger al onze telefoonnummers moesten overschrijven als we een nieuwe simkaart kregen?

Simkaart: de opmars naar gsm

De simkaart is een vorm van een chipkaart, oftewel een plastic pasje met een microprocessorchip. Het geheugen op de chipkaart wordt gebruikt om gegevens in op te slaan. Dankzij die gegevens kun je met een chipkaart bijvoorbeeld een gebouw binnen, of in- en uitchecken in het openbaar vervoer (denk aan de OV-chipkaart). De eerste chipkaarten stammen al uit de jaren 70. In de jaren 80 ontstond het idee voor de simkaart vanwege de aanstaande introductie van de mobiele telefoniestandaard gsm.

eSIM simkaartEen van de eerste chipkaarten (1975). Bron: Wikipedia.

Sim staat voor subscriber identity module, oftewel: het is een module om de identiteit van een klant van een telecomprovider mee vast te stellen. Op een simkaart staan gegevens die nodig zijn om het toestel gebruik te kunnen laten maken van het netwerk. Daarnaast bevat het een pincode, een pukcode én kun je er telefoonnummers en sms’jes in opslaan – al wordt daar tegenwoordig een stuk minder gebruik van gemaakt in tijden van synchronisatie met iCloud en Google Cloud.

Eerste simkaart: zo groot als een pinpas

In 1991 was ‘ie er: de eerste simkaart. Gemaakt door de Duitse chipkaartmaker Giesecke & Devrient, die de eerste 300 kaarten verkocht aan de Finse provider Radiolinja. Van een simkaartje was bepaald geen sprake. Dit eerste model, dat bekendstaat als de ‘fullsize’ simkaart, was met 8,5 bij 5,5 centimeter zo groot als een pinpas. Je kon er vijf sms’jes en twintig contacten in opslaan, wat voor die tijd best spectaculair was.

eSIM simkaart

Fullsize simkaart. Bron: Newslibre.com.

Maar goed, ‘mobiele’ telefoons uit die tijd waren bakbeesten van zo’n twee kilo. Dus dat bood best ruimte voor een pinpasformaatje simkaart 😉.

Gsm uit 1991: Nokia Talkman 620. Bron: Nokiamuseum.info.

Minisim: de ‘reguliere’ simkaart

In 1996 kwam er een opvolger voor de fullsize simkaart. Met 2,5 bij 1,5 centimeter was hij zo’n 3,5 keer kleiner, waardoor hij de naam ‘minisim’ meekreeg. De minisim kennen we als de reguliere simkaart. Opmerkelijk in technologieland, waar veranderingen elkaar razendsnel opvolgen: deze simkaart ging maar liefst veertien jaar mee!

eSIM simkaart

Minisim

De opmars van de mobiele telefoon

In het tijdperk van de reguliere simkaart brak de mobiele telefoon door bij het grote publiek. In 1990 waren er nog maar 80.000 mobiele telefoons in Nederland, in 1997 was dat bijna één miljoen (tegenwoordig naar schatting zo’n 25 miljoen). Rond die tijd waren telefoons als de Motorola 8900, de Ericsson GA628, de Nokia 3110 en later ook de legendarische Nokia 3210 en 3310 populair.

Iedere dertigplusser herinnert het zich vast nog wel. Op een reguliere simkaart kon je maar enkele tientallen contacten (en sms’jes opslaan). Stapte je over naar een andere provider en kreeg je een nieuwe simkaart? Dan moest je handmatige alle nummers overzetten.

In de jaren 90 ontstonden dankzij de simkaart ook mobile virtual network operators (MVNO’s), zoals Simyo. Deze telecomproviders hebben geen eigen netwerk, maar huren capaciteit van een netwerkoperator. Simyo gebruikt bijvoorbeeld het netwerk van KPN. Simkaarten zorgen ervoor dat jij je als klant van een MVNO kunt aanmelden op het netwerk.

Nóg kleiner en kleinst: microsim en nanosim

De opvolger van de reguliere sim was de microsim. Die werd al in 2003 geïntroduceerd, maar pas in 2010 – toen de iPhone 4 ermee werd uitgerust – brak hij echt door. Met 1,5 bij 1,2 centimeter was ‘ie bijna twee keer kleiner dan de minisim.

Al in 2012, na slechts twee gloriejaren, werd microsim opgevolgd door nanosim. De iPhone 5 was de eerste telefoon met nanosim, sindsdien is het de standaard voor smartphones geworden. Op dit kaartje van slechts 1,2 bij 0,9 centimeter kun je tot 250 contacten en 50 sms’jes kwijt.

De vier simkaartformaten met elkaar vergeleken. Bron: Wikipedia.

eSIM: toekomst van de simkaart

De virtuele simkaart is de toekomst: over een decennium wordt naar verwachting alleen nog maar eSIM gebruikt. De ‘e’ staat voor ‘embedded’: de simkaart is als chip ingebouwd in je telefoon (of in een ander apparaat, zoals een mobiel pinapparaat). Sluit je een nieuw abonnement af? In plaats van een kaartje te sturen met de post, laadt je provider op afstand alleen wat digitale gegevens op de eSIM-chip.

Dat heeft een hoop voordelen, bijvoorbeeld:

  • Geen gepriegel met zo’n klein kaartje.
  • Minder plasticverspilling.
  • Het is milieuvriendelijker omdat de kaart niet meer verzonden hoeft te worden.
  • Er is geen connector in je telefoon vereist, die neemt relatief veel ruimte in en belemmert telefoonontwerpers.
 • Nooit meer wachten op een simkaart: hij kan op afstand worden geactiveerd.
 • Je kunt je simkaart niet meer kwijtraken.
 • Voortaan kun je makkelijk twee simkaarten op één toestel gebruiken (dual sim).

 

Ga jij de fysieke simkaart missen? Waarom wel of niet?

 

 

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.