Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
756x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Een week lang niet ‘even googelen’

Stel, je hebt een gesprek over de Euromast. Volgens één gesprekspartner het hoogste gebouw van Nederland. De ander denkt dat dit toch echt de Maastoren in Rotterdam is. Vroeger had je het hierbij gelaten; ander onderwerp. Nu kan dit feitje in een paar seconden gecheckt worden. Maar wat gebeurt als ik dit een week lang niet doe? Ik ging op Google-dieet.

“Papa, ik wil met je praten”

In een artikel uit de New York Times (toepasselijk getiteld Stop Googling. Let’s talk) wordt een meisje genoemd die tijdens een etentje aan haar vader vraagt of hij alsjeblieft wil ophouden passende feitjes te zoeken bij hun gespreksonderwerpen. “Stop met googelen pap, ik wil gewoon met je práten.” Autsj. Volgens dit verhaal zoeken we in gezelschap expres naar gespreksonderwerpen waar mensen op kunnen ‘inspringen’, maar ook makkelijk weer uit kunnen stappen als ze iets willen googelen. ‘Even googelen’ is dan ook zo met ons dagelijks leven verweven; het is al jaren een officieel werkwoord.

Dit filmpje laat zien wat er gebeurt als Google niet een online zoekmachine zou zijn, maar gewoon een man achter een bureau die de meest gezochte zoektermen beantwoordt.

Even googelen: waar komt de naam vandaan?

Wist je dat de domeinnaam Google in 1997 is geregistreerd? Dat is al 19 jaar geleden! De zoekmachine is opgericht door twee Amerikaanse studenten. De naam ‘Google’ komt van het wiskundige getal ‘googol’: een één met honderd nullen. Dit getal staat voor de missie om alle informatie in de wereld toegankelijk te maken. De uiteindelijke naam Google ontstond door een spelfout tijdens de registratie van het bedrijf.

Ooit… zonder Google…

Wat gebeurde er voor het Google-tijdperk? Nou, toen was er de Gouden Gids en de Telefoongids. Of een bibliotheek waar je heenging om informatie voor je spreekbeurt te verzamelen. En laten we ook voorgangers van Google niet vergeten. Ken je de zoekmachines van het eerste uur nog? Zoals Ilse, de Nederlandse zoekmachine op internet. Opgericht door de slimme informaticastudent Wiebe Weikamp in 1996. Inmiddels bestaat alleen het bedrijf Ilse Media nog, dat onderdeel is van Sanoma.

Afbeeldingboekfeitjes

Tja, zonder Google zoek je dingen op in boeken met allerlei feitjes. Of de honden-encyclopedie natuurlijk!

Dat zoeken we (niet) op: een week op Google-dieet

Een week lang geen nuttige én zinloze weetjes opzoeken via Google: vol goede moed ging ik de uitdaging aan. Na een paar dagen kon ik voorzichtig concluderen dat het haast onmogelijk is. Los van hoe vaak ik, en vast vele anderen met mij, Google gebruik voor mijn werk, zoek ik daarnaast nog ontelbaar veel andere dingen op. ‘Beste schoenen hardlopen’, ‘Leuke koffietent bij Amsterdam Centraal’, ‘Inktvlek verwijderen kleding’, ‘Ben & Jerry ijs aanbieding’ (tja) – de lijst in eindeloos. Het zit zó ingebakken dat ik de hele week telkens vergeet dat het eigenlijk niet mag.

Tijdens een etentje met vrienden wilden we een medisch feitje checken. Wat gebeurde er toen het niet kon? Eigenlijk niks wereldschokkends: iemand riep ‘ik zoek het thuis op’ en daarna gingen we over op een ander onderwerp. Geen onderbreking van telefoons. En eigenlijk is het niet zo erg om even iets niet te weten.

Overleefde ik een week zonder Google?

Wat bleek na een week? Er zijn nog steeds vele anderen manieren om aan informatie te komen. Via mensen die ergens een hoop vanaf weten bijvoorbeeld. Je loopt met een inktvlek in je kleding even langs de stomerij. En of Ben & Jerry ijs in de aanbieding is zie je vanzelf wel in de supermarkt. Daarnaast: vrienden, moeders, opa’s, oma’s, je huisarts; ze blijken een onuitputtelijke bron van informatie. Dus overleef je het? Ja. Is het lastig? Ja, dat ook. Om echt op Google-dieet te gaan zal ik het langer dan een week moeten proberen, vrees ik.

Afbeelding1

3 tips voor minder Google in je leven:

Wil je minder Googelen? Of liever alternatieve gebruik voor deze dominante zoekmachine? Hierbij drie tips:

  1. Laat tijdens een etentje feitjes checken voor wat het is. Na een minuut doet het er niet meer toe en ben je het onderwerp vergeten. Dit gaat een stuk makkelijker als je ook geen telefoons op tafel hebt liggen. In deze blog vind je tips om telefoons van tafel te houden.
  2. Voor alle Google-platformen zoals de zoekmachine, e-mail, Google Drive en noem maar op, zijn er alternatieven én mensen die deze alternatieven op websites verzamelen. Even googelen, maar dan blijkt er echt een wereld te bestaan naast Google. Zie deze website voor alternatieven.
  3. Vraag dingen eerst aan mensen in je omgeving, zij weten meer dan je denkt. Uiteindelijk staat op internet ook héél veel onzin; soms is een advies van een echte ervaringsdeskundige meer waard.

Zomaar Google uit je leven bannen blijkt dus nog best lastig, althans voor mij. Gebruik jij Google? Of een andere zoekmachine?

Sanny Visser is reporter voor Simyo en wordt dolgelukkig van tweedehands koopjes scoren en boodschappen doen op de markt. Voor Simyo duikt ze in allerlei telefoonvraagstukken.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.