.

Dubbele foto's verwijderen
Terug naar overzicht
23,785x gelezen

Zonder dat je het weet, kun je veel dubbele foto’s op je telefoon hebben staan. Onhandig, want ze nemen onnodig ruimte in beslag en kunnen je fotorol onoverzichtelijk maken. Gelukkig ben je er ook zó vanaf. Of je nu een iPhone hebt of een Android-toestel; na het lezen van dit blog is dubbele foto’s verwijderen voor jou een eitje!

Dubbele foto’s: hoe kom je eraan én er weer vanaf?

Dubbele foto’s verwijderen doe je het liefst zo min mogelijk. Dus laten we eerst eens naar de oorzaak kijken. Hoe komen er dubbele foto’s op je toestel? Natuurlijk, je kunt een foto twee keer ontvangen van een of meerdere personen, of per ongeluk twee keer opslaan. 

Maar dubbele foto’s verwijderen is vooral regelmatig nodig als de foto’s die je via WhatsApp ontvangt automatisch worden opgeslagen op je telefoon. Je weet hierdoor niet precies welke foto je wel of niet hebt. Is een foto al eens automatisch opgeslagen omdat je ‘m in een groepschat hebt ontvangen, dan kan het heel goed zijn dat je ‘m daarna ook nog zelf opslaat. Gewoon, omdat je ‘m heel leuk vindt.

Wil je dubbele foto’s op je toestel voorkomen, dan doe je er dus goed aan het automatisch opslaan uit te zetten. Foto’s die je echt leuk vindt, sla je dan net zo makkelijk handmatig op. Probeer het eens! Je zult zien dat het een hoop dubbele foto’s scheelt.

Zo zet je de WhatsApp-functie uit:

 • Ga in WhatsApp naar ‘Instellingen’.
 • Tik op ‘Chats’ en vink daarna op iPhone ‘Voeg toe aan filmrol’ uit of bij een Android-toestel ‘Mediazichtbaarheid’.
 • Voilà! De foto’s en video’s die je ontvangt, worden nu niet meer toegevoegd aan je fotobibliotheek. Je kunt ze natuurlijk nog wel vinden in je WhatsApp-chats.

Handig: via ‘Instellingen’ kun je onder het kopje ‘Opslag en data’ bij iOS en Android verschillende soorten media aanvinken om te downloaden op verschillende verbindingen. 

Dubbele foto’s verwijderen: iPhone

Staan er dubbele foto’s op jouw iPhone? Apple heeft de Foto-app op iPhones zo slim gemaakt, dat je toestel zelf dubbele foto’s herkent. Je hoeft dus alleen te weten wáár je smartphone dit aangeeft en met welke klik op de knop je de foto’s wist.

Dubbele foto’s verwijderen op iPhone doe je zo:

 • Ga in de Foto-app van je iPhone naar ‘Albums’
 • Tik onderaan op ‘Dubbele onderdelen’, hier vind je al je dubbele foto’s
 • Per groepje foto’s kun je nu kiezen voor ‘Combineer’ om dubbele foto’s te verwijderen
 • Wil je in één keer van al je dubbele foto’s af? Tik dan op ‘Selecteer’ en daarna op ‘Selecteer alle’
 • Tik nu onderaan op ‘Voeg samen’ en alle dubbele foto’s worden automatisch verwijderd

Wil je toch nog even checken wat er precies is verwijderd? Je vindt alles in ‘Recent verwijderd’. Hier kun je de foto’s handmatig verwijderen of 30 dagen wachten. Na die periode wordt alles automatisch verwijderd. 

Dubbele foto’s verwijderen: Android

Ook voor dubbele foto’s verwijderen op Samsung of een ander Android-toestel, is een handige tool: Files by Google. Hiermee verwijder je niet alleen heel eenvoudig dubbele foto’s, maar allerlei soorten bestanden. 

Dubbele foto’s verwijderen op Android doe je zo:

 • Open de app ‘Files’ en kies onderaan voor ‘Opschonen’
 • Tik bij ‘Duplicaten verwijderen’ op ‘Bestanden selecteren’
 • Je kunt nu de foto’s die dubbel zijn selecteren uit het overzicht dat je ziet
 • Tik vervolgens onderaan op ‘Verwijderen’
 • Nu alleen nog even bevestigen, en de foto’s worden verwijderd!

Dubbele foto’s verwijderen met een app

Je ziet het, je hoeft op je eigen telefoon maar een paar stappen te doorlopen om dubbele foto’s te verwijderen. Maar het blijft handwerk. Heb je liever dat een app je werk uit handen neemt? Met deze twee doe je het op iPhone én Android. 

Remo Duplicate Photos Remover

Een heel handige app om dubbele foto's te verwijderen! Het is er eentje die niet alleen je dubbele foto’s opspoort, maar ook direct checkt welke de beste kwaliteit heeft. Uiteraard wordt die dan bewaard.

Hebben? Je downloadt ‘m in de App Store en de Google Play Store.

Duplicate Files Fixer

Wil je niet alleen een app voor dubbele foto’s verwijderen, maar eentje die gelijk al je dubbele bestanden meeneemt? Dan is Duplicate Files Fixer ideaal. Of het nu om bestanden, contacten of foto’s gaat; ze worden automatisch verwijderd!

Je downloadt de handige app in de App Store en de Google Play Store.

Een check op je telefoon

Wil je dubbele foto’s verwijderen op iPhone of Android? Jij hebt het nu zo gefixt. Voor welke manier je ook kiest. Misschien is het dan ook een idee om direct even te checken of jouw Sim Only-abonnement nog bij jouw telefoongedrag past? Dankzij de handige Mijn Simyo-app of via Mijn Simyo pas je elke maand eenvoudig jouw bundel aan. Zo betaal je nooit te veel!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.