.

Terug naar overzicht
38,076x gelezen
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Dubbele contacten op je smartphone? Zo voeg je ze samen!

Dit komt je misschien wel bekend voor: de contactenlijst van je mobiele telefoon die na een tijdje vol staat met allerlei dubbele contacten. Zoals je beste vriend die met drie verschillende contactnamen in de lijst staat en waarvan twee nummer precies hetzelfde zijn. Of je moeder, waarvan ook het vorige telefoonnummer nog als een apart contact in je telefoon staat. Moet je deze dubbele contacten dan stuk voor stuk verwijderen? Nee hoor, je kunt op Android-telefoons en iPhones je dubbele contacten samenvoegen. Tijd voor een grote schoonmaak!

De veelzijdigheid van de contacten-app van je smartphone

dubbele contacten veelzijdigDe contacten-app op je telefoon is de plaats waar je contactinformatie over vrienden, familie, kennissen en collega’s opslaat. Je kunt de contacten-app zien als een digitale versie van de ouderwetse rolodex. Die herinner je je misschien nog wel van vroeger. In het pré-computertijdperk was deze kaartenmolen ideaal om snel het telefoonnummer of adresgegevens van een contactpersoon te vinden. In de contacten-app kun je tegenwoordig alle mogelijke contactgegevens van iemand opslaan. Niet alleen een telefoonnummer, maar ook e-mailadressen en adresgegevens. En dat voor zowel zakelijk als privé.

dubbele contacten hoe ontstaan zeHoe ontstaan er dan dubbele contacten?

Het is je misschien weleens gebeurd: je beste vriend, we noemen ‘m voor het gemak even Peter de Boer, heeft tijdelijk een ander telefoonnummer. Deze sla je op als een apart contactpersoon: ‘Peter de Boer tijdelijk’. Tadaa, een dubbel contact is een feit! En als je niets doet, staat dit contact voor altijd in je contactenlijst.

Dubbele contacten kunnen ook ontstaan als je contacten overzet van je oude naar je nieuwe telefoon. Bijvoorbeeld als je op je nieuwe telefoon al handmatig een aantal telefoonnummers van familie en vrienden hebt toegevoegd. Zet je vervolgens de contacten van je oude telefoon over? De contacten die je daarvoor al zelf toevoegde, komen dan dubbel in de contactenlijst van je nieuwe telefoon te staan.

Ook andere apps met toegang tot de contacten-app kunnen voor dubbele contacten zorgen. Een goed voorbeeld is een mail-app die e-mailadressen opslaat. De kans is dan groot dat er in de contacten-app dubbele contacten komen waarin alleen het e-mailadres van iemand staat.

dubbele contacten samenvoegenContacten samenvoegen, hoe doe ik dat?

Je hoeft dubbele contacten niet te verwijderen. Het is veel makkelijker om contacten samen te voegen.

Contacten samenvoegen op een iPhone

 • Open de ‘Contacten’-app.
 • Druk op het contact dat je wil samenvoegen.
 • Druk rechtsboven op ‘Wijzig’.
 • Scroll naar beneden en druk op ‘koppel contacten…’.
 • Druk op het andere contact dat je wil samenvoegen.
 • Druk rechtsboven op ‘Koppel’.
 • Je hebt de contacten nu samengevoegd.

GIF Dubbele contacten samenvoegen iPhone

Contacten samenvoegen op een Android-telefoon

 • Open de ‘Contacten’-app.
 • Druk op het contact dat je wil samenvoegen.
 • Druk op ‘Gegevens’.
 • Druk rechtsboven op de drie puntjes.
 • Druk in het verschenen uitklapmenu op ‘Contacten koppelen’.
 • Selecteer het andere contact dat je wil samenvoegen.
 • Druk rechtsboven op ‘Koppelen’.
 • Je hebt de contacten nu samengevoegd.

GIF Dubbele contacten samenvoegen Android

Wat als mijn telefoon geen contacten kan samenvoegen?

Op sommige Android-telefoons kun je contacten niet samenvoegen. Zo is dit bijvoorbeeld niet standaard mogelijk op Huawei-telefoons. Gelukkig zijn er gratis apps die in dat geval contacten voor je samenvoegen. Neem bijvoorbeeld Contacts Optimizer, waarmee je makkelijk en snel je contactenlijst opruimt.

Contacten filteren, ook een mogelijkheid

dubbele contacten filterenWist je dat je in de contacten-app ook op contacten kunt filteren? Zo kun je op sommige Android-telefoons bijvoorbeeld instellen dat je alleen contacten ziet waarvan je een telefoonnummer hebt. Op de iPhone is het mogelijk om alleen de contactgegevens te zien die je via bijvoorbeeld je zakelijke e-mailadres hebt toegevoegd. Handig om overzicht te houden als er in de app honderden contactpersonen staan opgeslagen!

Onze contacten-app is nu weer helemaal opgeruimd. Hoeveel dubbele contacten had jij in je contactenlijst staan?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.