Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
42,760x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Digitale radio: hoe luister ik ernaar op mijn smartphone?

‘Video killed the radio star’, zongen The Buggles in 1978. Met de opkomst van mp3 en Spotify leek het fenomeen radio voorgoed een stille dood te sterven. Niets blijkt minder waar! Iedere ochtend luisteren 4 miljoen Nederlanders naar de radio. Het medium blijft onverminderd populair, mede dankzij het succes van digitale radio. Ook op je smartphone kun je digitale radio luisteren. Met een speciale DAB+-telefoon, of gewoon via apps. De app TuneIn Radio biedt zelfs meer dan 100.000 zenders aan.

Digitale radio, drie manieren

Vroeger, toen het signaal nog uitsluitend analoog was, luisterden we radio via radio-ontvangers of de kabel. Dat kan natuurlijk nog steeds. Sinds audio ook in bits en bytes kan worden opgeslagen en verstuurd, zijn er drie digitale manieren bijgekomen om naar de radio te luisteren:

 1. ether (DAB+);
 2. internet;
 3. digitale televisie (via de kabel of satelliet).

DAB+: FM, maar dan meer als mp3

Als term klinkt DAB+ niet bepaald spannend, maar de audio klinkt wel heel goed. De afkorting staat voor ‘digital audio broadcasting plus’. Het is de revolutionaire opvolger van FM. Bij beide radiomethodes wordt het geluid omgezet naar elektromagnetische radiogolven, die dan door de lucht (‘de ether’) worden verstuurd. Het grote verschil? Bij FM is het radiosignaal analoog. Bij DAB+ wordt de audio als het ware omgezet naar mp3 en dan pas verzonden (verpakt als radiogolven).

De voordelen van DAB+

DAB+ heeft ongelooflijk veel voordelen ten opzichte van AM en FM:

 • Je hoort helemaal geen ruis bij (redelijk) goede ontvangst en veel minder ruis bij slechte ontvangst.
 • Er is meer ruimte in de ether: bij FM kunnen maar zo’n 30 zenders tegelijk uitzenden, bij DAB+ zijn dit er vele malen meer.
 • Je hoeft nooit meer naar radiozenders te zoeken, de frequentie is in heel het land gelijk. Handig als je onderweg bent.
 • Radiostations geven veel extra informatie in tekstvorm, zoals file-informatie, nieuws en sportuitslagen.
 • Er zijn veel extra zogeheten digital only-kanalen: van jazz tot rock, van klassiek tot r&b en van nieuws tot kinderradio.

Door al deze voordelen wordt DAB+ gezien als de toekomst. Op de middellange termijn zal het zelfs, zo is aangekondigd, FM helemaal gaan vervangen.

Bovenstaand overzicht geeft de geplande DAB+ dekking weer en is afkomstig van World DAB.

De nadelen van DAB+

Kleven er ook nadelen aan DAB+? Jazeker. Zo kun je DAB+ alleen luisteren op (auto)radio’s die na 2014 zijn gemaakt, al zijn ze er lang niet allemaal geschikt voor. En het netwerk van DAB+-zendmasten is nog in ontwikkeling, waardoor het bereik nog niet overal optimaal is. In heel Nederland heb je momenteel buiten prima ontvangst. In de auto kun je bijvoorbeeld feilloos digitale radio luisteren, als je tenminste een bijbehorende DAB+-antenne hebt geplaatst. Binnenshuis kan het tegenvallen, vooral in sommige landelijke gebieden. De komende jaren worden er veel DAB+-zendmasten bijgebouwd, waardoor het bereik optimaal wordt. Waar je ook bent in Nederland.

Kun je DAB+ luisteren op je smartphone?

Alleen als je een LG Stylus 2 DAB+ hebt. Tot nu toe is dat de enige smartphone met een DAB+-chip. Het grote voordeel: met DAB+ kun je altijd digitale radio met hoge audiokwaliteit luisteren, zonder dat het van je databundel afgaat. Luister je digitale radio via internet, dan verbruik je ongeveer 1 MB per minuut. En dat kan flink aantikken als je veel onderweg bent. Luister dus zoveel mogelijk radio via wifi. Bovendien heb je op afgelegen plekken beter DAB+- dan 3G/4G-bereik en is de geluidskwaliteit vaak beter dan bij internetradio. Nu er op steeds meer plekken wifi is en mobiele data steeds goedkoper wordt, is het de vraag of smartphonefabrikanten veel toestellen met DAB+ gaan uitbrengen. Aan de andere kant: de chips worden steeds massaler geproduceerd, dus worden ze snel goedkoper. Dus wie weet is DAB+ op je telefoon of tablet ooit net zo normaal als FM dat nu is!

Digitale radio via internet

Een andere manier om op je smartphone naar digitale radio te luisteren, is via internet. En dat is ongelooflijk populair. Zo’n 6 miljoen Nederlanders luisteren regelmatig online naar de reguliere stations. Alle FM-radiozenders hebben een livestream via hun site of een app, al dan niet met webcambeelden. Maar naast de traditionele radiostations zijn er natuurlijk ook honderdduizenden internetzenders, die alleen online uitzenden. Kijk bijvoorbeeld maar eens op internet-radio.com, waar je ruim 38.000 internetradiokanalen kunt luisteren. Meestal draaien die alleen muziek en zijn er dus bijvoorbeeld geen dj’s of nieuwsbulletins.

Apps voor internetradio

Over naar de apps. Eigenlijk alle FM-radiozenders hebben er wel één. Daarmee zet je de zender in een handomdraai op. Maar je kunt bijvoorbeeld ook de audio pauzeren, playlists samenstellen, de geluidskwaliteit aanpassen en notificaties ontvangen. De apps van Radio 538, Radio 1 en Sky Radio zijn het populairst. De Sky Radio-app is zelfs al meer dan 1,4 miljoen keer gedownload. Erg handig: met de app Nederland.fm (Android en iOS) heb je in één klap alle Nederlandse radiozenders bij elkaar. Apps zijn er niet alleen voor de gevestigde FM-radiozenders, maar ook voor de stations die alleen online uitzenden. Heb jij een onstilbare honger naar online radio? De app TuneIn Radio (Android en iOS) biedt meer dan 100.000 (internet)zenders aan, maar je kunt er ook audioboeken en podcasts mee luisteren.

Bovenstaand het huidige zenderoverzicht voor DAB+  (bron: Digital Radio).

Radio in drie verrassende feiten

 1. Al in 1895 kwam de eerste radioverbinding tot stand. Radio heeft niet één uitvinder. Onder anderen Nikola Tesla en Guglielmo Marconi leverden belangrijke bijdrages.
 2. Denk je aan radio, dan denk je aan Hilversum. Maar waarom deze plaats? Daar stond namelijk de Nederlandsche Seintoestellen Fabriek, waar ontvangers en zendinstallaties werden gemaakt. Dat was dus een logische plek voor openbare radio-uitzendingen. In 1923 was de eerste uitzending, vanaf 1924 werden er publieke omroepverenigingen opgericht.
 3. Tot 2000 moest je betalen om naar de radio te luisteren (en tv te kijken). Het zogeheten ‘kijk- en luistergeld’ was een vorm van belasting waarmee publieke radio- en televisiezenders werden betaald.

Tot slot

Klinkt dit je allemaal als muziek in de oren en ga je nu fanatiek online radio luisteren? Let dan goed op je internetverbruik. We wensen je vooral heel veel digitaal luisterplezier!

Wat is jouw favoriete manier om digitale radio te luisteren?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.