Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Deeleconomie
Terug naar overzicht
1,580x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Favoriete apps |

7 apps waarmee je optimaal gebruikmaakt van de deeleconomie

In de deeleconomie worden vraag en aanbod direct bij elkaar gebracht zonder traditionele tussenpersonen. Met Airbnb boek je een accommodatie zonder hotel, met Uber een taxi zonder taxicentrale en met Peerby leen je een slijptol zonder Bo-rent. Zo kunnen spullen en diensten gemakkelijk en goedkoop worden gedeeld en verhuurd. Bovendien gaat het verspilling tegen. Dit zijn de 7 handigste deeleconomie apps!

Wat is de deeleconomie?

Een van de vele zegeningen van het internet: vraag en aanbod kunnen direct bij elkaar komen. Niet alleen is dat de basis voor boekingswebsites zoals Booking.com en webshops, maar ook voor de deeleconomie.

Maar wat is precies de deeleconomie? Het is een brede term voor dat deel van de economie waarin materialen of diensten gedeeld worden met alle gebruikers van een platform. Het doel is dat producten of diensten niet af en toe, maar een zo groot mogelijk deel van de tijd worden gebruikt. Vaak is er geen sprake van de traditionele verhouding tussen bedrijf en consument, maar van gelijkwaardigheid tussen deelnemers (‘peer-to-peer’). Bijvoorbeeld wanneer je als particulier een auto of huis huurt van een andere particulier.

De voordelen van de deeleconomie

Omdat vraag en aanbod direct bij elkaar komen, kunnen we producten en diensten veel efficiënter gebruiken. Een Uber-chauffeur kan bijvoorbeeld meteen iemand in de buurt oppikken, terwijl een traditionele taxi mogelijk ergens een half uur op een nieuwe klant moet wachten. Door producten en diensten intensiever te gebruiken ben jij als consument goedkoper uit én hoeven er minder spullen te worden gemaakt.

1.    Uber, Mobike en Felyx

De deeleconomie is het handigst, zichtbaarst én controversieelst in het vervoer. Neem Uber (Android en iPhone). Dat bedrijf heeft, tot woede van de traditionele taxiwereld, een groot deel van de taximarkt veroverd met zijn handige concept. Omdat ze klanten oppikken op basis van locatie, kunnen de chauffeurs meer ritten aannemen en daardoor drastisch lagere prijzen vragen. Handig voor jou, want je hebt razendsnel een lekker goedkope taxirit!

Ben je recent in Rotterdam, Delft of Den Haag geweest? Dan is het je vast opgevallen dat er overal grijs-oranje fietsen met vijf grote spaken en een zwarte mand staan. Met de app Mobike (Android en iPhone) kun je zo’n fiets huren. En dat is simpel: QR-code scannen en trappen maar! Handig als je geen eigen fiets wilt hebben of wanneer je op bezoek bent in één van deze steden. Het grote voordeel ten opzichte van OV-fietsen: je kunt ze overal pakken én overal weer achterlaten.

Felyx (Android en iPhone) werkt hetzelfde als Mobike, maar dan met elektrische scooters. De dienst is momenteel beschikbaar in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Gaan we over een tijdje – naast deelfietsen en elektrische deelscooters – ook elektrische deelsteps op het trottoir zien? Grote deelstepaanbieders in het buitenland zoals Bird, Lime en Dott proberen momenteel voet (of wielen ;-)) aan de grond te krijgen in Nederland, maar voorlopig werkt de overheid nog niet mee.Voornamelijk vanwege de veiligheid: bestuurders van elektrische steps zijn vaak betrokken bij ongevallen.

2.    Peerby

Ken je dat? Je moet een plank zagen/hoop zand verrijden/stel balken vervoeren, maar je hebt geen zaag/kruiwagen/bakfiets. In plaats van lenen bij vrienden of huren bij Bo-rent kun je ook snel kijken op de app Peerby (Android en iPhone). Daarmee kun je spullen lenen of huren van mensen die bij jou om de hoek wonen. Er staat van alles en nog wat op: van klopboormachines tot hogedrukreinigers en van partytenten tot rolkoffers. Heb jij zelf nuttige spullen liggen? Verhuren of, als je in een onbaatzuchtige bui bent, uitlenen die hap!

3.    SnappCar

SnappCar (Android en iPhone) is een soort Peerby, maar dan voor auto’s. Huur een auto van iemand uit jouw stad of dorp die ‘m zelf even niet nodig heeft. Of verdien een tientje of drie, vier door je auto een dagje te verhuren.

4.    Airbnb

Airbnb (Android en iPhone): wie kent het niet? Het platform voor het verhuren van je eigen woning is zo’n beetje eigenhandig de grondlegger van de deeleconomie. Leuk – vooral voor mensen in steden als Amsterdam en Parijs – om je huis voor honderd-euro-en-nog-wat te verhuren per nacht wanneer je op vakantie bent. Maar ondertussen wordt het Airbnb’en in dit soort steden aan banden gelegd door de overlast die Airbnb-huurders veroorzaken en de snel stijgende huizenprijzen doordat investeerders panden opkopen en verhuren via het platform.Zie hier het bewijs dat de deeleconomie niet uitsluitend voordelen heeft.

5.    Goboony

Waar je met Airbnb je huis kunt verhuren als je op vakantie bent, kun je met Goboony (alleen iPhone) je camper verhuren als je níet op vakantie bent. Een camper huren bij een particulier is een stuk goedkoper dan bij een verhuurbedrijf en wie weet kun je ‘m wel om de hoek ophalen.

6.    Too Good To Go

De app Too Good To Go (Android en iPhone) gaat efficiënter met eten om door voedselverspilling tegen te gaan. Supermarkten als Jumbo, Albert Heijn en Ekoplaza, maar ook bedrijven als Starbucks, bakkerijen en hotels, maken een maaltijdbox (de zogeheten ‘Magic Box’) met voedsel dat ze over hebben of dat bijna aan de datum is. In de app zie je waar in de buurt je een Magic Box kunt ophalen, tussen welke tijden je kunt langskomen (vaak ’s ochtends, aan het einde van de middag of ’s avonds) en wat de prijs is (meestal zo’n 4 à 5 euro). Wat er in de box zit? Dat is een verrassing! Jammer genoeg heeft de app geen filters voor allergenen en dieetwensen zoals vegetarisch of veganistisch, maar gelukkig wordt daar momenteel aan gewerkt.

7.    ParkBee

De app van ParkBee is ooit ontwikkeld om onderbenutte parkeerlocaties zoals in kantoorgebouwen, appartementengebouwen en zelfs openbare parkeergarages efficiënt te benutten. De gedachte erachter: op veel momenten zijn parkeergarages leeg, denk aan de garages van bedrijfsgebouwen ’s avonds en in het weekend. Met ParkBee wordt het parkeerprobleem tegengegaan, kan de consument dichterbij parkeren én heeft de eigenaar van het gebouw extra inkomsten. De app bestaat niet meer op zichzelf, maar is geïntegreerd in de apps van Parkmobile (Android en iPhone) en Park-line (Android en iPhone).

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.