Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
2,134x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Favoriete apps |

Dagelijks besparen: letten op de kleintjes met drie slimme apps!

Sanny Visser is reporter voor Simyo. Ze zal hoogstpersoonlijk bespaar-apps op de proef stellen - en daarmee ook zichzelf. Sanny wordt dolgelukkig van tweedehands koopjes scoren (komt dat even goed uit) en boodschappen doen op de markt.

Dagelijks besparen: letten op de kleintjes met drie slimme apps!

Boodschappen, een broodje voor de lunch, nieuwe mascara; soms vliegt het geld je zak uit. Aan het einde van je geld houd je een stukje maand over en denkt: wáár heb ik het aan uitgegeven? Daarom testte ik drie apps die hulp bieden bij dagelijks besparen. Zo houd je genoeg over voor andere (belangrijkere) dingen!

Geteste apps:

Reclamefolder (voor Apple, Android én Windows)

Reclamefolder

Huishoudboekje (voor Apple en Android)

Uitgaven App

iKringloop (Voor Apple en Android)

iKringloop

Nooit te veel betalen

Score: 8,5 – Reclamefolder (voor Apple, Android én Windows)

Na wat gedegen onderzoekswerk ontdekte ik dat deze Reclamefolder-app beter uit de bus komt dan de Spotta-app (die al eerder in deze Top-3 Favoriete apps van Kim voorbij kwam). En ik kan niet anders zeggen dan dat de Reclamefolder-app heel goed werkt. Ik heb een zwak voor een A-merk wasmiddel (ja, die met dat beertje), maar wél alleen als-ie in de aanbieding is. Gelukkig wist ik door deze app meteen in welke winkel ik moest zijn. Of die dure gel-nagellak: 40% korting bij Etos. Scoor! Met deze app kun je, naast alle folders doorbladeren, ook zoeken op product of merk. Je hebt zó gevonden wat je nodig hebt. Reuze handig als je gaat inslaan voor de voorraadkast (hoe noemt die ene grootgrutter dat ook weer – ‘Hamm…’) of dat ene merk mascara/bodylotion/wasmiddel in de aanbieding zoekt. Knip de aanbieding uit en plaats ‘m op je prikbord, zodat je niks vergeet. Elke week heb je verse folders in je app, dus dág papierwinkel in de brievenbus.

Voordelen:

 • Gratis
 • Overzichtelijke app
 • Zoek op product of merk
 • Bekijk folders van álle winkels
 • De folders worden iedere week bijgewerkt
 • ‘Knip’ aanbiedingen uit en bewaar ze op je prikbord

Nadelen:

 • Ik kan oprecht niks bedenken

Conclusie: Mis geen enkele aanbieding met deze app!

HuishoudappScoor!

Op de kleintjes letten

Score: 7,5 – Uitgaven app voor Apple en Our Budget Book voor Android

Noem mij ouderwets, maar ik geef een stuk geruster geld uit als ik weet dat het kán – dus netjes past binnen het budget. In plaats van met mijn oren dicht in de winkel mijn pincode in te toetsen (‘Alsjeblieft, geen harde piep! Géén harde piep!’). Er zijn heel veel soorten huishoudboekjes in app-vorm, maar vaak zijn ze onnodig complex. De truc zit ‘m juist in simpelheid: snel je budget kunnen bepalen, uitgaven en inkomsten invoeren en in één oogopslag zien hoe je ervoor staat. De beste app die ik na lang zoeken voor Apple vond is Uitgaven. Simpel, snel en overzichtelijk. Met een vast budget deed ik wekelijks boodschappen (natuurlijk op de markt, drie volle tassen voor nog geen 50 euro!) en voerde alle uitgaven in; dát werkt verhelderend. Helaas is er geen Android-versie. Gelukkig kreeg ik een goede tip van een fervent Android-gebruiker: Our Budget Book. De app is in het Engels maar wordt alom geprezen, is geavanceerder dan Uitgaven (je kunt ook in een grafiek zien hoe je uitgaven verdeeld zijn) en is opgedeeld in handige categorieën (die je zelf bepaalt).

Voordelen:

 • Simpel en overzichtelijk
 • Snel uitgaven invoeren
 • Voor beide geldt: zelf categorieën aanmaken
 • Ontdek dat een heleboel kleine uitgaven samen een behoorlijk bedrag vormen, kortom: echt inzage hebben in je uitgavenpatroon helpt

Nadelen:

 • De app Uitgaven kost 0,99 cent, maar dat is het waard; ik stelde mezelf een streng budget voor de maand en door de app bleef ik daaronder!
 • Je uitgaven bijhouden is best confronterend (‘Ik denk dat ik deze impulsaankoop maar even niet invoer…’)

Conclusie:

Ga de confrontatie aan met je portemonnee en houd ál je uitgaven bij met een slimme app!

Extra tip: Voor iedereen met een Windows-phone; in de Windows app-store wordt de app My Expenses goed beoordeeld. Het proberen waard dus. Simyo’s eigen Windows-expert Raytje had nóg een (Nederlandstalige) aanrader: Thuis Budget.

Huishoudboekje‘Op de markt blijft je gulden, of euro, een daalder waard’

Spullen voor nop

Score: 7 – iKringloop voor Apple en Android

Jaja, wij Nederlanders houden van gratis; dát weten we nou wel. Ik ken weinig mensen in de wereld die niet van gratis houden, maar goed. Hoe dan ook, met de iKringloop-app kun je spullen ophalen of aanbieden voor niks! Een oude slaapbank? Staafmixer? Skischoenen? Maak een ander er blij mee of bespaar zelf op een nieuw item. Het toeval wilde dat ik een mixer nodig had, en mede iKringloop-app gebruiker Robin net een advertentie hiervoor had geplaatst: ‘Prima werkende mixer, gratis op te halen.’ Zo gezegd zo gedaan, meteen bananenmuffins gemaakt - mét de vriendelijke groeten van Robin. Er staan nog niet heel veel advertenties in de app, maar er hoeft maar net iets bij te zitten wat je nodig hebt. Wil je liever spullen lenen omdat je iets maar één keer in de zoveel tijd gebruikt? Dan is Peerby een uitkomst; deel spullen (zoals gereedschap, of een partytent) met je buren. Wel zo slim!

Voordelen:

 • Gratis
 • Overzichtelijke app
 • Zie razendsnel wat er bij jou in de buurt wordt aangeboden
 • Leg makkelijk contact met een adverteerder en haal het gratis spul meteen op

Nadelen:

 • Er staan nog geen duizenden producten in de app (op dit moment ruim 500)

Conclusie:

Voordat je naar de winkel rent, éven deze app checken!

iKringloopJammer dat ik niet ook een muffinblik vond via de iKringloop-app, dan waren mijn cakejes niet zo uitgezakt… #mislukt

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.