.

Terug naar overzicht
9,395x gelezen

Sanny Visser is reporter voor Simyo. Ze zal hoogstpersoonlijk bespaar-apps op de proef stellen - en daarmee ook zichzelf. Sanny wordt dolgelukkig van tweedehands koopjes scoren (komt dat even goed uit) en boodschappen doen op de markt.

Dagelijks besparen: letten op de kleintjes met drie slimme apps!

Boodschappen, een broodje voor de lunch, nieuwe mascara; soms vliegt het geld je zak uit. Aan het einde van je geld houd je een stukje maand over en denkt: wáár heb ik het aan uitgegeven? Daarom testte ik drie apps die hulp bieden bij dagelijks besparen. Zo houd je genoeg over voor andere (belangrijkere) dingen!

Geteste apps:

Reclamefolder (voor Apple, Android én Windows)

Reclamefolder

Huishoudboekje (voor Apple en Android)

Uitgaven App

iKringloop (Voor Apple en Android)

iKringloop

Nooit te veel betalen

Score: 8,5 – Reclamefolder (voor Apple, Android én Windows)

Na wat gedegen onderzoekswerk ontdekte ik dat deze Reclamefolder-app beter uit de bus komt dan de Spotta-app (die al eerder in deze Top-3 Favoriete apps van Kim voorbij kwam). En ik kan niet anders zeggen dan dat de Reclamefolder-app heel goed werkt. Ik heb een zwak voor een A-merk wasmiddel (ja, die met dat beertje), maar wél alleen als-ie in de aanbieding is. Gelukkig wist ik door deze app meteen in welke winkel ik moest zijn. Of die dure gel-nagellak: 40% korting bij Etos. Scoor! Met deze app kun je, naast alle folders doorbladeren, ook zoeken op product of merk. Je hebt zó gevonden wat je nodig hebt. Reuze handig als je gaat inslaan voor de voorraadkast (hoe noemt die ene grootgrutter dat ook weer – ‘Hamm…’) of dat ene merk mascara/bodylotion/wasmiddel in de aanbieding zoekt. Knip de aanbieding uit en plaats ‘m op je prikbord, zodat je niks vergeet. Elke week heb je verse folders in je app, dus dág papierwinkel in de brievenbus.

Voordelen:

  • Gratis
  • Overzichtelijke app
  • Zoek op product of merk
  • Bekijk folders van álle winkels
  • De folders worden iedere week bijgewerkt
  • ‘Knip’ aanbiedingen uit en bewaar ze op je prikbord

Nadelen:

  • Ik kan oprecht niks bedenken

Conclusie: Mis geen enkele aanbieding met deze app!

HuishoudappScoor!

Op de kleintjes letten

Score: 7,5 – Uitgaven app voor Apple en Our Budget Book voor Android

Noem mij ouderwets, maar ik geef een stuk geruster geld uit als ik weet dat het kán – dus netjes past binnen het budget. In plaats van met mijn oren dicht in de winkel mijn pincode in te toetsen (‘Alsjeblieft, geen harde piep! Géén harde piep!’). Er zijn heel veel soorten huishoudboekjes in app-vorm, maar vaak zijn ze onnodig complex. De truc zit ‘m juist in simpelheid: snel je budget kunnen bepalen, uitgaven en inkomsten invoeren en in één oogopslag zien hoe je ervoor staat. De beste app die ik na lang zoeken voor Apple vond is Uitgaven. Simpel, snel en overzichtelijk. Met een vast budget deed ik wekelijks boodschappen (natuurlijk op de markt, drie volle tassen voor nog geen 50 euro!) en voerde alle uitgaven in; dát werkt verhelderend. Helaas is er geen Android-versie. Gelukkig kreeg ik een goede tip van een fervent Android-gebruiker: Our Budget Book. De app is in het Engels maar wordt alom geprezen, is geavanceerder dan Uitgaven (je kunt ook in een grafiek zien hoe je uitgaven verdeeld zijn) en is opgedeeld in handige categorieën (die je zelf bepaalt).

Voordelen:

  • Simpel en overzichtelijk
  • Snel uitgaven invoeren
  • Voor beide geldt: zelf categorieën aanmaken
  • Ontdek dat een heleboel kleine uitgaven samen een behoorlijk bedrag vormen, kortom: echt inzage hebben in je uitgavenpatroon helpt

Nadelen:

  • De app Uitgaven kost 0,99 cent, maar dat is het waard; ik stelde mezelf een streng budget voor de maand en door de app bleef ik daaronder!
  • Je uitgaven bijhouden is best confronterend (‘Ik denk dat ik deze impulsaankoop maar even niet invoer…’)

Conclusie:

Ga de confrontatie aan met je portemonnee en houd ál je uitgaven bij met een slimme app!

Extra tip: Voor iedereen met een Windows-phone; in de Windows app-store wordt de app My Expenses goed beoordeeld. Het proberen waard dus. Simyo’s eigen Windows-expert Raytje had nóg een (Nederlandstalige) aanrader: Thuis Budget.

Huishoudboekje‘Op de markt blijft je gulden, of euro, een daalder waard’

Spullen voor nop

Score: 7 – iKringloop voor Apple en Android

Jaja, wij Nederlanders houden van gratis; dát weten we nou wel. Ik ken weinig mensen in de wereld die niet van gratis houden, maar goed. Hoe dan ook, met de iKringloop-app kun je spullen ophalen of aanbieden voor niks! Een oude slaapbank? Staafmixer? Skischoenen? Maak een ander er blij mee of bespaar zelf op een nieuw item. Het toeval wilde dat ik een mixer nodig had, en mede iKringloop-app gebruiker Robin net een advertentie hiervoor had geplaatst: ‘Prima werkende mixer, gratis op te halen.’ Zo gezegd zo gedaan, meteen bananenmuffins gemaakt - mét de vriendelijke groeten van Robin. Er staan nog niet heel veel advertenties in de app, maar er hoeft maar net iets bij te zitten wat je nodig hebt. Wil je liever spullen lenen omdat je iets maar één keer in de zoveel tijd gebruikt? Dan is Peerby een uitkomst; deel spullen (zoals gereedschap, of een partytent) met je buren. Wel zo slim!

Voordelen:

  • Gratis
  • Overzichtelijke app
  • Zie razendsnel wat er bij jou in de buurt wordt aangeboden
  • Leg makkelijk contact met een adverteerder en haal het gratis spul meteen op

Nadelen:

  • Er staan nog geen duizenden producten in de app (op dit moment ruim 500)

Conclusie:

Voordat je naar de winkel rent, éven deze app checken!

iKringloopJammer dat ik niet ook een muffinblik vond via de iKringloop-app, dan waren mijn cakejes niet zo uitgezakt… #mislukt

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.