.

Creatieve apps
Terug naar overzicht
42,307x gelezen

Je hoeft niet de genen van Einstein of Mozart te hebben om zo nu en dan een creatieve ingeving te krijgen. Wat je wel moet hebben, is de juiste apparatuur. Of laten we zeggen: de juiste app. Wij hebben de leukste creatieve apps voor je op een rijtje gezet.

Mixlr: stuur jouw stem de wereld in

Schuilt er een zangtalent, een journalist of een cabaretier in jou? Dan is deze app echt een aanrader. Met Mixlr kun je jouw stemgeluid uitzenden en delen. Het menu bestaat uit drie knoppen. Hiermee beluister je uitzendingen van andere gebruikers, deel je je eigen uitzendingen of bewerk je je profiel. Deze app is dus het leukst als je je vrienden aanspoort om ‘m ook te downloaden en een profiel aan te maken. En zelfs als je niet uitzendt, is deze app ideaal om nieuwe muziek, cabaret, speeches of workshops te ontdekken. Je downloadt ‘m hier voor Android en hier voor iOS.

mixlr app

 

 

 

 

 

 

 

 

Over: verander foto’s met tekst

In dit blog lieten we zien hoe je achterhaalt of de camera van je smartphone goed is. Met de app Over breng jij jouw fotografie naar een nog hoger niveau. Plak lagen van achtergronden, foto’s, teksten en iconen over elkaar en creëer kleine kunstwerkjes om af te laten drukken of op social media te plaatsen. Daarnaast inspireert deze app je om foto’s te veranderen in handige notities om te delen, zoals bijvoorbeeld jouw favoriete recept. In het hoofdmenu vind je een aantal sjablonen. Deze kan je zelf invullen met eigen foto’s of teksten. Om toegang te krijgen tot meer sjablonen, moet je de app betaald upgraden. Over is hier beschikbaar voor Android en hier voor iOS.

over app

 

 

 

 

 

 

 

 

Animatic: jouw eigen GIF-jes

Met deze app creëer je GIF-jes. Wat deze app leuk maakt, is dat je zelf de animaties tekent. Anders dan andere apps dus, waar je vaak elementen in je foto of werkblad plakt. De werkwijze is simpel: je tekent een aantal plaatjes en de app maakt er een video of .GIF-bestandje van. Dat maakt het tekenen overigens niet minder moeilijk! In je tweede werkblad kun je je eerste werkblad overtrekken. Zo wordt het een vloeiend geheel wanneer je de werkbladen aan elkaar plakt. En voilá, er ontstaat langzaam maar zeker een eigen animatie! Download ‘m hier voor Android en hier voor iOS.

animatic app

 

 

 

 

 

 

 

 

Flipagram: gemakkelijk een diavoorstelling maken

Nostalgie! Ken je de de magische plaatjeskijker van vroeger nog? Daar is deze app op geïnspireerd. Met deze app maak je mini-diavoorstellingen. Gebruik foto’s van Instagram en deel ze op Instagram met je vrienden. Met een brede keuze uit zogenaamde ‘soundtracks’ tover je jouw vakantiekiekjes om tot een ware videoclip. Gebruik hashtags en zorg dat je ‘ge-reflipt’ wordt. Flipagram download je hier voor Android en hier voor iOS.

 Assembly: creatief met stickers

 Deze app is perfect voor iedereen die designambities heeft. Met de honderden grafische elementen die te vinden zijn(denk aan dieren, eten, emoji’s), maak je makkelijk een logo of een sticker. De afbeeldingen die je met Assembly maakt zijn van Instagram-vriendelijk formaat maar ook makkelijk uit te vergroten dankzij het type bestand. Download ‘m hier voor iOS. Voor Android is hij niet beschikbaar.

assembly app

 

 

 

 

 

 

 

 

We zijn benieuwd wat jouw creatieve debuut wordt. Vergeet je ’t niet met ons te delen op FacebookTwitter of Instagram?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.