Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

chromecast apps
Terug naar overzicht
5,107x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Algemeen |

De beste én leukste Chromecast apps

Via je telefoon die leuke YouTube-video op je tv streamen? Of via een sport-app live een wedstrijd streamen naar je tv? Het zijn maar twee voorbeelden van de ongekende mogelijkheden die je tv krijgt met een Chromecast. Hoog tijd om de beste, leukste én handigste Chromecast apps met je te bespreken!

Beste Chromecast apps om video te streamen

beste chromecast apps video streamenDe Chromecast is perfect om van telefoon naar tv beelden te streamen. Dat kan met een heleboel apps. Zo kun je via de Netflix-app je favoriete serie op je tv streamen. Liever een vlog kijken? Of een compilatie bloopers? Dan is de YouTube-app de beste Chromecast app. AllCast is weer een handige app om willekeurig beelden van je telefoon naar je tv te streamen.

Beste Chromecast apps om muziek te streamen

beste chromecast apps muziek streamenJe kunt een Chromecast ook gebruiken voor het streamen van muziek. Ook hiervoor kun je bijvoorbeeld de YouTube-app gebruiken. Stream je liever een volledig album of een fijne afspeellijst? Dan is de muziek-app waarop je al bent geabonneerd een goede keuze, zoals Spotify, Tidal of Google Play Music. Handig als je thuis geen speakers hebt. Zo hoef je niet via de speakers van je telefoon muziek te luisteren.

Leuke Chromecast apps

Aan Chromecast apps om muziek of video’s te streamen dus geen gebrek. Maar zijn er ook andere leuke Chromecast apps?

Just Dance Now: dansen voor de tv

chromecast apps just dance nowOuderwets een potje dansen? Dat kan met de Chromecast app Just Dance Now. Hiermee hou je jouw smartphone op zak en dans je mee met de instructies op je tv. De bewegingssensor van je telefoon voelt dan of jouw moves overeenkomen met de instructies. Leuk voor een gezellig avondje met vrienden. Aan het werk met die heupen!

Just Dance Now is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Angry Birds Friends: samen spelen met vrienden

Inmiddels bestaat deze game al heel wat jaren, maar Angry Birds is nog steeds hartstikke populair. In deze game moet je met boze vogeltjes bouwwerken om schieten. Je opdracht met Angry Birds Friends? Je speelt tegen elkaar en degene met de beste score wint. Absoluut een van de leukste Chromecast apps!

Angry Birds Friends is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Tricky Titans: rock-paper-scissors maar dan anders!

Tricky Titans is nóg zo’n leuke Chromecast waarin je tegen elkaar kunt spelen. In dit spel krijgt elke deelnemer een dorp die ‘ie met hand en tand moet verdedigen. Vervolgens kun je met het ouderwets spelen van rock-paper-scissors aanvallen op elkaar uitvoeren. Win je een spelletje? Dan val je een dorp aan.

Tricky Titans is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Handige Chromecast apps

Je kunt je Chromecast voor leuke dingen gebruiken, maar er zijn ook Chromecast apps waarmee je tv een stuk handiger wordt.

Cast Store: alle Chromecast apps in een overzicht

chromecast apps cast storeWelke app heeft nu wél en juist niét een Chromecast-mogelijkheid? Dat is voor je een app downloadt nog weleens de vraag. Met Cast Store heb je daar geen last meer van, want in deze app zie je precies welke apps kunnen streamen. Kijk, dat is nou écht een handige Chromecast app!

Cast Store is gratis te downloaden voor Android.

LocalCast: eigen bestanden streamen

chromecast apps eigen bestanden streamenMet LocalCast stream je makkelijk bestanden van je telefoon naar tv. Denk aan je eigen foto’s en video’s, maar ook info uit andere apps. En dat maakt deze app zo veelzijdig, want daarmee heb je in een keer een heleboel extra streammogelijkheden. Zoals het streamen van een game op groot scherm of met je telefoon browsen op je tv.

LocalCast is gratis te downloaden voor Android en iOS.

CastPad: tekenen op tv

chromecast apps tekenenMaak je op je telefoon nog weleens een aantekening of schets? CastPad geeft je een veel groter tekenvel, namelijk je tv! Met deze app tover je het beeldscherm van je televisie om tot potentieel meesterwerk. Kortom, het uitproberen waard!

CastPad is gratis te downloaden voor Android.

Chromecast kiezen

chormecast apps chromecast kiezenZo zie je maar weer: met de juiste Chromecast apps kan dit slimme apparaatje heel wat meer dan alleen een video streamen. En het handige is: dit gaat altijd via wifi, dus de apps verbruiken dan geen MB’s van je Sim Only internetbundel. Je hebt al een Chromecast voor een paar tientjes, handig als je tv zelf geen cast-functie heeft. Kan je daarna mooi deze leuke Chromecast apps gaan gebruiken!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.