.

chromecast apps
Terug naar overzicht
12,960x gelezen

Via je telefoon die leuke YouTube-video op je tv streamen? Of via een sport-app live een wedstrijd streamen naar je tv? Het zijn maar twee voorbeelden van de ongekende mogelijkheden die je tv krijgt met een Chromecast. Hoog tijd om de beste, leukste én handigste Chromecast apps met je te bespreken!

Beste Chromecast apps om video te streamen

beste chromecast apps video streamenDe Chromecast is perfect om van telefoon naar tv beelden te streamen. Dat kan met een heleboel apps. Zo kun je via de Netflix-app je favoriete serie op je tv streamen. Liever een vlog kijken? Of een compilatie bloopers? Dan is de YouTube-app de beste Chromecast app. AllCast is weer een handige app om willekeurig beelden van je telefoon naar je tv te streamen.

Beste Chromecast apps om muziek te streamen

beste chromecast apps muziek streamenJe kunt een Chromecast ook gebruiken voor het streamen van muziek. Ook hiervoor kun je bijvoorbeeld de YouTube-app gebruiken. Stream je liever een volledig album of een fijne afspeellijst? Dan is de muziek-app waarop je al bent geabonneerd een goede keuze, zoals Spotify, Tidal of Google Play Music. Handig als je thuis geen speakers hebt. Zo hoef je niet via de speakers van je telefoon muziek te luisteren.

Leuke Chromecast apps

Aan Chromecast apps om muziek of video’s te streamen dus geen gebrek. Maar zijn er ook andere leuke Chromecast apps?

Just Dance Now: dansen voor de tv

chromecast apps just dance nowOuderwets een potje dansen? Dat kan met de Chromecast app Just Dance Now. Hiermee hou je jouw smartphone op zak en dans je mee met de instructies op je tv. De bewegingssensor van je telefoon voelt dan of jouw moves overeenkomen met de instructies. Leuk voor een gezellig avondje met vrienden. Aan het werk met die heupen!

Just Dance Now is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Angry Birds Friends: samen spelen met vrienden

Inmiddels bestaat deze game al heel wat jaren, maar Angry Birds is nog steeds hartstikke populair. In deze game moet je met boze vogeltjes bouwwerken om schieten. Je opdracht met Angry Birds Friends? Je speelt tegen elkaar en degene met de beste score wint. Absoluut een van de leukste Chromecast apps!

Angry Birds Friends is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Tricky Titans: rock-paper-scissors maar dan anders!

Tricky Titans is nóg zo’n leuke Chromecast waarin je tegen elkaar kunt spelen. In dit spel krijgt elke deelnemer een dorp die ‘ie met hand en tand moet verdedigen. Vervolgens kun je met het ouderwets spelen van rock-paper-scissors aanvallen op elkaar uitvoeren. Win je een spelletje? Dan val je een dorp aan.

Tricky Titans is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Handige Chromecast apps

Je kunt je Chromecast voor leuke dingen gebruiken, maar er zijn ook Chromecast apps waarmee je tv een stuk handiger wordt.

Cast Store: alle Chromecast apps in een overzicht

chromecast apps cast storeWelke app heeft nu wél en juist niét een Chromecast-mogelijkheid? Dat is voor je een app downloadt nog weleens de vraag. Met Cast Store heb je daar geen last meer van, want in deze app zie je precies welke apps kunnen streamen. Kijk, dat is nou écht een handige Chromecast app!

Cast Store is gratis te downloaden voor Android.

LocalCast: eigen bestanden streamen

chromecast apps eigen bestanden streamenMet LocalCast stream je makkelijk bestanden van je telefoon naar tv. Denk aan je eigen foto’s en video’s, maar ook info uit andere apps. En dat maakt deze app zo veelzijdig, want daarmee heb je in een keer een heleboel extra streammogelijkheden. Zoals het streamen van een game op groot scherm of met je telefoon browsen op je tv.

LocalCast is gratis te downloaden voor Android en iOS.

CastPad: tekenen op tv

chromecast apps tekenenMaak je op je telefoon nog weleens een aantekening of schets? CastPad geeft je een veel groter tekenvel, namelijk je tv! Met deze app tover je het beeldscherm van je televisie om tot potentieel meesterwerk. Kortom, het uitproberen waard!

CastPad is gratis te downloaden voor Android.

Chromecast kiezen

chormecast apps chromecast kiezenZo zie je maar weer: met de juiste Chromecast apps kan dit slimme apparaatje heel wat meer dan alleen een video streamen. En het handige is: dit gaat altijd via wifi, dus de apps verbruiken dan geen MB’s van je Sim Only internetbundel. Je hebt al een Chromecast voor een paar tientjes, handig als je tv zelf geen cast-functie heeft. Kan je daarna mooi deze leuke Chromecast apps gaan gebruiken!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.