boodschappen apps

Besparen, bezorgen, organiseren: dit zijn de beste boodschappen apps

Favoriete apps

Gemiddeld geven we iedere maand ruim 200 euro uit aan boodschappen en zijn we zo’n 10 uur kwijt aan supermarktbezoekjes. Dat kan sneller, goedkoper en handiger. Hoe? Met apps natuurlijk! Deze 7 apps helpen je bij je boodschappen. Zo kun je ze laten bezorgen, geld besparen, alles beter organiseren of zelfs het boodschappen doen en koken helemaal overbodig maken.

Boodschappen laten bezorgen: Picnic

Picnic (Android en iPhone) is een online supermarkt die je boodschappen bezorgt in (milieu)vriendelijke elektrische autootjes. Met de app bestel je je boodschappen vanuit je luie stoel, kies je zelf een bezorgmoment en zie je exact wanneer de bezorger je straat in komt rijden.

Handig om tijd te besparen: een oude bestelling kun je opnieuw toevoegen en eventueel aanpassen, zodat je niet steeds alle producten opnieuw hoeft te selecteren.

Met Picnic bespaar je ook op de kosten. De bezorgsupermarkt heeft namelijk geen dure, fysieke winkels. Daardoor rekent het geen bezorgkosten én belooft het de laagste prijzen. Uit een test van de Consumentenbond blijkt dat de prijzen inderdaad lager liggen dan die van Albert Heijn en Jumbo. Plus: bestel je online, dan beperk je je impulsaankopen en ook dat drukt je totale uitgaven.

Het minimale bestelbedrag is 25 euro en Picnic bezorgt inmiddels in ruim 70 plaatsen. Als Picnic nog niet bij jou kan bezorgen, kom je op een wachtlijst en krijg je leuke ‘wachtverzachters’.

Boodschappen apps
Picnic

Besparen op boodschappen: Sjoprz

Moet jij op de centen letten of maak jij graag een sport van koopjesjagen? Met de app Sjoprz (Android en iPhone) zie je precies in welke winkel jouw favoriete producten het goedkoopst zijn. De app houdt er zelfs rekening mee of die winkel wel bij jou in de buurt te vinden is en of er aanbiedingen zijn. Ook toont de app wanneer je geld kunt besparen door de producten bij verschillende supermarkten te halen.

Helaas is er wel een nadeeltje: de Consumentenbond wijst erop dat supermarkten zonder webwinkel (zoals Lidl) niet of nauwelijks in de prijsvergelijking zijn opgenomen én dat de prijzen niet altijd kloppen.

Boodschappen apps
Sjoprz

Geld terugkrijgen voor je boodschappen: Scoupy

In de app Scoupy (Android en iPhone) staat een overzicht van alle actuele cashback-acties. Daarmee promoten fabrikanten hun producten door je na aankoop geld terug te geven. De eerste keer dat je de app gebruikt, moet je je gegevens invullen. Heb je het product gekocht, dan kun je een foto van de kassabon uploaden en krijg je binnen 48 uur je geld terug. In 2018 stond de teller van de populaire app al op meer dan 10 miljoen euro aan uitgekeerde cashbacks!

De app heeft daarnaast nog enkele andere functies zoals Super Simpel Sparen met je kassabon bij iedere supermarkt, waarbij je voor iedere 10 euro aan boodschappen een zegel krijgt. Met een volle spaarkaart van 15 zegels krijg je kortingen in de spaarshop.

Boodschappen apps
Scoupy

Boodschappen doen en koken wordt overbodig: Too Good To Go

Bij Too Good To Go (Android en iPhone) kun je een ‘Magic Box’ voor zo’n 4 à 5 euro bestellen. Wat daarin zit? Een maaltijd, die je alleen nog maar hoeft klaar te maken. Verder is het een verrassing. Het mooie: de maaltijd is samengesteld met eten dat de supermarkten, bakkerijen, hotels etc. die meedoen over hebben. In de app kun je zien waar in de buurt, hoe laat en voor hoeveel geld jij een Magic Box kunt ophalen.

Wat je dus niet weet, is wat je gaat eten. Wat je wel weet, is dat je een hoop tijd bespaart met boodschappen doen. En dat je voedselverspilling tegengaat! Helaas heeft de app geen filters voor allergenen en dieetwensen zoals vegetarisch of veganistisch, maar dat is gelukkig werk in uitvoering.

Boodschappen apps
Too Good To Go

Boodschappen doen wordt een eitje: Bring

Bring (Android en iTunes) is een soort superslim boodschappenlijstje. Je creëert en deelt je boodschappenlijsten met je familie, vrienden of collega’s. Door productfoto’s toe te voegen, weet je zeker dat iemand het goede product koopt. Via kant-en-klare berichten laat je deelnemers aan de lijst weten dat je boodschappen gaat doen of de lijst veranderd hebt. Op deze manier voorkom je dat producten thuis of op je werk dubbel of juist helemaal niet worden gekocht.

De app heeft daarnaast nog veel meer handige functies. Zo kun je al je klantenkaarten in de app zetten, zodat je ze nooit meer vergeet. Met één klik voeg je alle ingrediënten van een recept van bepaalde receptenplatforms (zoals Jamie Oliver en Genius Kitchen) toe aan een boodschappenlijstje. En door zelf templates te creëren voor bijvoorbeeld je wekelijkse boodschappen, verjaardagsfeestje of vriendentripje, bespaar je voortaan tijd.

Boodschappen apps
Bring

Boodschappen doen wordt een peulenschil: Appie

De naam van de boodschappenapp van Albert Heijn is even briljant als voor de hand liggend: Appie (Android en iPhone). De app fungeert thuis als boodschappenlijstje en in de winkel als navigatie, want je boodschappen worden gesorteerd op looproute voor de Appie bij jou om de hoek.

Geen kookinspiratie? Blader dan eens door de ruim 22.000 gerechten van Allerhande. Geen zin om te lopen? Dan kun je alles van je lijstje ook thuis laten bezorgen. In tegenstelling tot Picnic is dit niet gratis. De bezorgkosten variëren van 2,50 tot 13,50 euro met een minimale besteding van 70 euro (op dinsdag, woensdag en donderdag 50 euro).

Boodschappen apps
Appie

Boodschappen doen uitbesteden: SuperBuddy

SuperBuddy (Android en iPhone) is je personal shopper en bezorgservice. Voor 9,99 euro per maand krijg je al je boodschappen bezorgd. Op het moment dat het jou het beste uitkomt, hoe vaak je maar wilt. En meestal zelfs nog op dezelfde dag.

Maarrr… er zijn twee grote nadelen. 1) Het is nu nog voor de happy few, want de dienst is alleen beschikbaar in bepaalde wijken in Rotterdam. 2) De app is slechts te gebruiken voor winkels van Albert Heijn en Ekoplaza.

In de app zie je de producten uit de supermarkt bij jou in de buurt, voor dezelfde prijs – inclusief lokale aanbiedingen. Vervolgens gaat iemand uit jouw buurt, een SuperBuddy, voor jou boodschappen doen. Handig, want vaak kennen ze de winkel op hun duimpje. En is een product niet aanwezig? Dan bellen ze je op om een alternatief te bespreken. Bovendien nemen ze alleen de meest verse en de langst houdbare producten voor je mee. Het is dus veel persoonlijker dan andere bezorgservices.

SuperBuddy is erg fijn als je slecht ter been bent. Of als je de boodschappen heel snel wilt hebben. Maar je kunt de producten bijvoorbeeld ook op je werk laten bezorgen zodat je niet tijdens piekuur naar de supermarkt hoeft.

Boodschappen apps
Superbuddy

Welke boodschappen app(s) gebruik jij?

 

 

Discussie