.

Terug naar overzicht
18,610x gelezen

Oost west, thuis best. Althans: daar streven we met zijn allen naar, want door de coronacrisis moeten we massaal thuisblijven. Gelukkig hoef je voor boodschappen en maaltijden niet meer de deur uit. Want met deze boodschappen apps en maaltijd apps weet je zeker dat jij altijd genoeg lekker en gezond eten in huis hebt! Plus: twee apps waarmee je korting scoort op je boodschappen.

Boodschappen apps: geen zorgen, je boodschappen bezorgd

Van iets doodnormaals is boodschappen doen opeens veranderd in iets waarbij je goed moet opletten. Waarom houdt die mevrouw zo weinig afstand? En zou er niemand over de appels geniest hebben? De oplossing: laat je boodschappen bezorgen. Dat kan volledig contactloos, waardoor het risico op een coronabesmetting zo’n beetje nihil is.

Albert Heijn: ook ’s lands grootste grootgrutter bezorgt

Albert Heijn was met Albert.nl ooit de pionier van het boodschappen bezorgen. Met de app Appie (Android en iPhone) van Albert Heijn is boodschappen laten bezorgen een eitje. (Maar houd er rekening mee dat het bezorgmoment wegens de enorme drukte even op zich kan laten wachten.) Appie is overigens veel meer dan alleen een bezorgapp, zo kun je er ook boodschappenlijstjes mee maken en bevat het ruim 22.000 gerechten van Allerhande.

boodschappen apps

Picnic: dé online supermarkt

Waarschijnlijk zie je de (milieu)vriendelijke elektrische autootjes van Picnic opeens veel meer rijden, want de online supermarkt heeft het nu razend druk. Met de app van Picnic (Android en iPhone) kun je al je boodschappen bestellen en een bezorgmoment kiezen. In de app zie je later precies wanneer de bezorger bij jou aankomt. Mooi meegenomen: Picnic rekent geen bezorgkosten én de prijzen zijn gemiddeld lager dan die van supermarkten als Albert Heijn en Jumbo. Net zoals Albert Heijn bezorgt Picnic momenteel volledig contactloos.

De bezorgdienst is momenteel in ruim 70 plaatsen beschikbaar, dus nog lang niet in heel Nederland. Voordat je jezelf rijk rekent: helaas zijn de wachtlijsten door de coronacrisis in sommige plaatsen dusdanig lang dat het niet waarschijnlijk is dat je Picnic op korte of zelfs middellange termijn kunt gebruiken.

boodschappen apps

HelloFresh: maaltijdbox met verse ingrediënten

Via de app van HelloFresh (Android en iPhone) kun jij de gerechten selecteren die je volgende week wilt eten. Op een moment naar keuze krijg je een maaltijdbox bezorgd. Daarin zitten alle (verse) ingrediënten die je nodig hebt, inclusief de recepten. Vervolgens kook jij in een handomdraai een lekkere maaltijd. Omdat je alle ingrediënten in de juiste hoeveelheden krijgt aangeleverd, ga je voedselverspilling tegen. Fijn voor de singles: je kunt ook maaltijden voor één persoon laten bezorgen.

boodschappen apps

Korting op boodschappen en alternatief voor Sjoprz

Moet jij op de centen letten of maak jij graag een sport van koopjesjagen? Met de app Sjoprz kon je alle aanbiedingen checken én precies zien in welke winkel producten het goedkoopst waren. Ook toonde de app of je geld kon besparen door producten bij verschillende supermarkten te halen. Helaas is deze boodschappen app in 2019 failliet gegaan. Een alternatief voor Sjoprz is de app Spotta (Android en iPhone). Daarmee kun je de reclamefolders van supermarkten bij jou in de buurt raadplegen, zodat je gerechten kunt bedenken rondom producten die in de aanbieding zijn. Geld terugkrijgen voor je boodschappen? Doe dan mee aan cashback-acties via de app Scoupy (Android en iPhone).

Coronacrisis, dus tijd voor een hapklare maaltijd

Vanwege de crisis kun je bij een hoop restaurants eten bestellen via hun website. Daarnaast hebben opeens veel meer restaurants zich aangesloten bij de maaltijd apps die we hierna bespreken. Bestel je eten bij een van je favoriete restaurants? Dat is win-win. Jij gunt jezelf in tijden van crisis een klein pleziertje, terwijl je een lokale ondernemer helpt het hoofd boven water te houden.

Too Good To Go: nu ook voor normale maaltijden

Too Good To Go (Android en iPhone) is de welbekende app tegen voedselverspilling. Voor doorgaans zo’n 4 à 5 euro kun je een ‘Magic Box’ bestellen bij bijvoorbeeld een supermarkt, bakkerij of hotel in de buurt. Zo’n maaltijdbox is samengesteld uit voedsel dat over is. Wat erin zit? Dat is een verrassing.

Omdat veel van de bedrijven die meewerken aan Too Good To Go (TGTG) het momenteel erg moeilijk hebben, heeft de app het Steun lokaal-initiatief gelanceerd. Dat wil zeggen dat je ook reguliere maaltijden – met voedsel dat dus niet per se over is – kunt bestellen en afhalen, tegen de prijs waarvoor het normaliter op de menukaart staat. Je helpt de ondernemers daar meer mee dan door te bestellen bij Thuisbezorgd, aangezien ze daar een flinke commissie voor moeten betalen. Enige nadeel van TGTG: je moet even de deur uit om de maaltijd af te halen. Sommige ondernemers zien dit nadeel ook en bieden een box aan met maaltijden voor drie dagen. Je vindt de functie door in de app te zoeken op ‘steun lokaal’.

Boodschappen apps

Thuisbezorgd, Deliveroo en UberEats

In ons artikel over thuisbezorgd apps leggen we uit dat Thuisbezorgd, Deliveroo en UberEats de usual suspects zijn wat betreft maaltijden laten bezorgen. Het principe hoeven we je vast niet meer uit te leggen. Mocht je toch onder een steen hebben gelegen: op basis van je postcode krijg je te zien welke restaurants op jouw adres bezorgen, als je doorklikt zie je hun menukaart. Bestellen is vervolgens peanuts.

Bij alle drie de maaltijdbezorgers kun je het eten momenteel contactloos ontvangen. Bij Thuisbezorgd gebeurt dit standaard, bij Deliveroo en UberEats moet je het zelf aangeven via een notitie.

Ga jij nog steeds naar de supermarkt voor je boodschappen? Zo niet, hoe koop je dan je eten?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.