Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
9,076x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Favoriete apps |

Lekker thuisblijven met deze boodschappen apps en maaltijd apps

Oost west, thuis best. Althans: daar streven we met zijn allen naar, want door de coronacrisis moeten we massaal thuisblijven. Gelukkig hoef je voor boodschappen en maaltijden niet meer de deur uit. Want met deze boodschappen apps en maaltijd apps weet je zeker dat jij altijd genoeg lekker en gezond eten in huis hebt! Plus: twee apps waarmee je korting scoort op je boodschappen.

Boodschappen apps: geen zorgen, je boodschappen bezorgd

Van iets doodnormaals is boodschappen doen opeens veranderd in iets waarbij je goed moet opletten. Waarom houdt die mevrouw zo weinig afstand? En zou er niemand over de appels geniest hebben? De oplossing: laat je boodschappen bezorgen. Dat kan volledig contactloos, waardoor het risico op een coronabesmetting zo’n beetje nihil is.

Albert Heijn: ook ’s lands grootste grootgrutter bezorgt

Albert Heijn was met Albert.nl ooit de pionier van het boodschappen bezorgen. Met de app Appie (Android en iPhone) van Albert Heijn is boodschappen laten bezorgen een eitje. (Maar houd er rekening mee dat het bezorgmoment wegens de enorme drukte even op zich kan laten wachten.) Appie is overigens veel meer dan alleen een bezorgapp, zo kun je er ook boodschappenlijstjes mee maken en bevat het ruim 22.000 gerechten van Allerhande.

boodschappen apps

Picnic: dé online supermarkt

Waarschijnlijk zie je de (milieu)vriendelijke elektrische autootjes van Picnic opeens veel meer rijden, want de online supermarkt heeft het nu razend druk. Met de app van Picnic (Android en iPhone) kun je al je boodschappen bestellen en een bezorgmoment kiezen. In de app zie je later precies wanneer de bezorger bij jou aankomt. Mooi meegenomen: Picnic rekent geen bezorgkosten én de prijzen zijn gemiddeld lager dan die van supermarkten als Albert Heijn en Jumbo. Net zoals Albert Heijn bezorgt Picnic momenteel volledig contactloos.

De bezorgdienst is momenteel in ruim 70 plaatsen beschikbaar, dus nog lang niet in heel Nederland. Voordat je jezelf rijk rekent: helaas zijn de wachtlijsten door de coronacrisis in sommige plaatsen dusdanig lang dat het niet waarschijnlijk is dat je Picnic op korte of zelfs middellange termijn kunt gebruiken.

boodschappen apps

HelloFresh: maaltijdbox met verse ingrediënten

Via de app van HelloFresh (Android en iPhone) kun jij de gerechten selecteren die je volgende week wilt eten. Op een moment naar keuze krijg je een maaltijdbox bezorgd. Daarin zitten alle (verse) ingrediënten die je nodig hebt, inclusief de recepten. Vervolgens kook jij in een handomdraai een lekkere maaltijd. Omdat je alle ingrediënten in de juiste hoeveelheden krijgt aangeleverd, ga je voedselverspilling tegen. Fijn voor de singles: je kunt ook maaltijden voor één persoon laten bezorgen.

boodschappen apps

Korting op boodschappen en alternatief voor Sjoprz

Moet jij op de centen letten of maak jij graag een sport van koopjesjagen? Met de app Sjoprz kon je alle aanbiedingen checken én precies zien in welke winkel producten het goedkoopst waren. Ook toonde de app of je geld kon besparen door producten bij verschillende supermarkten te halen. Helaas is deze boodschappen app in 2019 failliet gegaan. Een alternatief voor Sjoprz is de app Spotta (Android en iPhone). Daarmee kun je de reclamefolders van supermarkten bij jou in de buurt raadplegen, zodat je gerechten kunt bedenken rondom producten die in de aanbieding zijn. Geld terugkrijgen voor je boodschappen? Doe dan mee aan cashback-acties via de app Scoupy (Android en iPhone).

Coronacrisis, dus tijd voor een hapklare maaltijd

Vanwege de crisis kun je bij een hoop restaurants eten bestellen via hun website. Daarnaast hebben opeens veel meer restaurants zich aangesloten bij de maaltijd apps die we hierna bespreken. Bestel je eten bij een van je favoriete restaurants? Dat is win-win. Jij gunt jezelf in tijden van crisis een klein pleziertje, terwijl je een lokale ondernemer helpt het hoofd boven water te houden.

Too Good To Go: nu ook voor normale maaltijden

Too Good To Go (Android en iPhone) is de welbekende app tegen voedselverspilling. Voor doorgaans zo’n 4 à 5 euro kun je een ‘Magic Box’ bestellen bij bijvoorbeeld een supermarkt, bakkerij of hotel in de buurt. Zo’n maaltijdbox is samengesteld uit voedsel dat over is. Wat erin zit? Dat is een verrassing.

Omdat veel van de bedrijven die meewerken aan Too Good To Go (TGTG) het momenteel erg moeilijk hebben, heeft de app het Steun lokaal-initiatief gelanceerd. Dat wil zeggen dat je ook reguliere maaltijden – met voedsel dat dus niet per se over is – kunt bestellen en afhalen, tegen de prijs waarvoor het normaliter op de menukaart staat. Je helpt de ondernemers daar meer mee dan door te bestellen bij Thuisbezorgd, aangezien ze daar een flinke commissie voor moeten betalen. Enige nadeel van TGTG: je moet even de deur uit om de maaltijd af te halen. Sommige ondernemers zien dit nadeel ook en bieden een box aan met maaltijden voor drie dagen. Je vindt de functie door in de app te zoeken op ‘steun lokaal’.

Boodschappen apps

Thuisbezorgd, Deliveroo en UberEats

In ons artikel over thuisbezorgd apps leggen we uit dat Thuisbezorgd, Deliveroo en UberEats de usual suspects zijn wat betreft maaltijden laten bezorgen. Het principe hoeven we je vast niet meer uit te leggen. Mocht je toch onder een steen hebben gelegen: op basis van je postcode krijg je te zien welke restaurants op jouw adres bezorgen, als je doorklikt zie je hun menukaart. Bestellen is vervolgens peanuts.

Bij alle drie de maaltijdbezorgers kun je het eten momenteel contactloos ontvangen. Bij Thuisbezorgd gebeurt dit standaard, bij Deliveroo en UberEats moet je het zelf aangeven via een notitie.

Ga jij nog steeds naar de supermarkt voor je boodschappen? Zo niet, hoe koop je dan je eten?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.