Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Boekenweek visual Simyo
Terug naar overzicht
606x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Boekenweek en je smartphone: een prima combinatie

Morgen start de Boekenweek en dit evenement is prima met je smartphone te combineren. Een boek lezen kan namelijk ook op je telefoon. In dit artikel lees je er alles over!

De voordelen van lezen

Lezen heeft een aantal voordelen. Het maakt hierbij niet zoveel uit of je een papieren boek leest of een boek dat op je smartphone staat.

Meer stressvermindering dan bij een wandeling of kop thee

Simyo slim bezigHet is namelijk dé manier om te ontspannen, zo blijkt uit onderzoek. Zo stelt de universiteit van het Britse Sussex dat zes minuten lezen al genoeg is om het stressniveau met 68% te verminderen. Daarmee werkt het meer ontspannend dan andere activiteiten. Muziek luisteren en thee drinken verminderen stress met 61% en 54%, terwijl wandelen stress met 42% vermindert. Dus plof lekker op de bank neer en lees een hoofdstuk uit je boek als je écht tot rust wil komen!

Goed voor hersenen en persoonlijke ontwikkeling

Lezen zorgt voor een betere taalbeheersing en goede verbeeldingskracht, omdat je bij een boek jezelf continu in iemand anders – namelijk de hoofdpersoon – verplaatst. Hierdoor heb je volgens wetenschappers meer begrip voor mensen in je omgeving. Door te lezen onthoud je informatie ook beter dan wanneer je het op een andere manier tot je neemt. Als je over één onderwerp een boek leest en een documentaire bekijkt, is de kans het grootst dat je de informatie uit het boek het beste onthoudt.

Goed voor de nachtrust

Simyo Prepaid verschilGebruik je vlak voordat je naar bed gaat je smartphone en lukt het daarna niet meteen om in slaap te vallen? Overweeg in dat geval je telefoon voordat je naar bed gaat te verruilen voor een boek. Lezen zorgt ervoor dat je sneller slaapt, terwijl het blauwe licht van een smartphonescherm juist zorgt dat je brein actief blijft. Het duurt dan langer voordat je slaapt. Lees je op je smartphone een boek? Zet dan de helderheid van je scherm zo laag mogelijk.

Wat is de Boekenweek?

Simyo onderzoektDe Boekenweek is al sinds 1932 een jaarlijkse traditie. Sindsdien wordt deze altijd in maart georganiseerd. Dit jaar begint de Boekenweek op zaterdag 12 maart en duurt hij tot en met zondag 20 maart. Tijdens deze week wordt het Nederlandstalige boek in het bijzonder en lezen in het algemeen gepromoot. Hiervoor vinden er overal in het land activiteiten plaats, zoals lezingen, optredens en schrijfwedstrijden. Het thema van de Boekenweek is dit jaar ‘Duitsland’.

Wat is het Boekenweekgeschenk?

Het Boekenweekgeschenk is een boek van 29 duizend woorden of 96 pagina’s dat elk jaar door een andere auteur wordt geschreven. Dit jaar is Esther Gerritsen de schrijfster. De roman heet Broer en gaat over een vrouw die zich het lot van haar broer misschien iets te veel aantrekt.

Simyo BoekenweekgeschenkJe ontvangt het boek van Gerritsen gratis als je tijdens de Boekenweek een Nederlands boek koopt van 12,50 euro of meer. Het maakt niet uit of je deze koopt in een boekwinkel of via internet. Je krijgt dan dus niet één, maar twee boeken. Dit jaar is het Boekenweekgeschenk een drie-in-één-pakket: naast een echt boek ontvang je een downloadlink waarmee je een E-book en luisterboek van het Boekenweekgeschenk kunt downloaden.

Daar houdt het voordeel niet op. Het Boekenweekgeschenk kun je op 20 maart de hele dag gebruiken als treinkaartje om binnen Nederland gratis te reizen. De NS is namelijk hoofdsponsor van de Boekenweek, want lezen en treinreizen: dat is een combinatie die goed samengaat! Op het boek zit een QR-code waarmee je het gebruikt als OV-chipkaart. Het boek Broer krijgt op die dag een waarde van 50,80 euro, de prijs van een NS Dagkaart. Rail away!

Hoe lees en luister ik het Boekenweekgeschenk op mijn smartphone?

Simyo smartphoneJe downloadt het ‘E-Boekenweekgeschenk’ en het luisterboek door het adres in te typen dat in het Boekenweekgeschenk staat.

Een E-book kun je alleen lezen als je een e-reader hebt. Dit is een apparaat waarop je bepaalde tekstbestanden kunt zetten om deze te lezen, zoals bijvoorbeeld boeken. Er zijn ook apps waarmee je van je smartphone een e-reader maakt. Android- en iOS-apparaten leveren hiervoor standaard een app mee. Dit zijn Google Play Books voor Android en iBooks voor iOS. Zonder een van deze apps kun je geen E-book op je smartphone lezen.

Een luisterboek kun je op een MP3-speler luisteren. Met een muziek-app maak je van je smartphone een MP3-speler. De standaard-apps voor Android en iOS zijn Google Play Music en Muziek. Je hebt een muziek-app nodig om een luisterboek af te spelen.

Tip: je kunt het ‘E-Boekenweekgeschenk’ ook lezen terwijl je het luisterboek afspeelt. Zo word je nog meer in het verhaal gezogen!

Boekenweekgeschenk als E-book op een iOS-apparaat zetten

Open op je computer iTunes. Druk vervolgens op je telefoon en ga links in beeld naar ‘Apps’. Selecteer ‘iBooks’ en sleep hier het ‘E-Boekenweekgeschenk’-bestand heen. Dit is het bestand van het E-book. Als je de smartphone vervolgens loskoppelt, kun je het boek hierop lezen. Dit doe je via iBooks.

Boekenweekgeschenk als E-book op een Android-smartphone zetten

Het verschilt per Android-apparaat hoe je een bestand erop zet. Meestal werkt het als volgt. Ga, afhankelijk van of je een Windows-computer of Mac hebt, naar de Verkenner of Finder. Druk hier op de telefoon en open de Google Play Books-map. Sleep hier het Boekenweekgeschenk-bestand naar toe om het boek op je Android-smartphone te zetten. Je leest het boek daarna op je smartphone via Google Play Books.

Boekenweekgeschenk als luisterboek op je iPhone zetten

Dit gaat op ongeveer dezelfde manier als met een E-book, alleen sleep je in dit geval het MP3-bestand naar de muziekmap van je iPhone. Open de Muziek-app op je iOS-apparaat om het boek te beluisteren.

Boekenweekgeschenk als luisterboek op je Android-telefoon zetten

Je zet het luisterboek op je Android-smartphone door het MP3-bestand op je computer naar de muziekmap van je Android-apparaat te slepen. Daarna open je Google Play Music op je smartphone om het boek te luisteren.

Het ‘luisteren’ naar boeken wordt steeds populairder, dus verderop in het artikel besteden we hier nog even speciaal aandacht aan.

Zo word je met je smartphone een echte boekenwurm

Heb je de smaak na de Boekenweek te pakken? Misschien word je dan wel een echte boekenwurm! Deze apps zijn dan een mooie toevoeging, want dan hoef je een dikke pil niet overal mee naar toe te nemen.

Goodreads: zo vind je elke keer weer een goed boek

GoodreadsWeet je even niet welk boek je wil gaan lezen? Goodreads is een app die je helpt een keuze te maken. Wanneer je de app voor de eerste keer opstart, selecteer je jouw favoriete genres en kun je boeken recenseren die je hebt gelezen. Aan de hand van deze informatie toont Goodreads jou boeken waar je misschien in geïnteresseerd bent. Je kunt dan ook recensies van andere Goodreads-gebruikers lezen, zodat je een betere indruk van het boek krijgt. Zo weet je snel welk boek je wil openslaan!

Google Play Books/iBooks: handige standaard-apps op je smartphone

Google Play BooksHet boek dat je via Goodreads ontdekt, kun je op je Android- of iOS-smartphone kopen via respectievelijk Google Play Books en iBooks. Dit zijn de standaard lees-apps van Android en iOS. Weet je nog niet zeker of je een boek wil kopen? Dan kun je met deze apps een passage uit het boek downloaden om een betere indruk te krijgen. Als je via je smartphone een boek koopt, zorg dan dat je bent verbonden met wifi. Zo bespaar je MB’s van je Sim Only internetbundel!

Kobo: lees-app met personalisatiemogelijkheden

KoboKobo maakt zelf e-readers en heeft ook een smartphone-app voor Android en iOS. Met deze app lees je op je smartphone de elektronische boeken die je hebt gekocht. Het fijne aan de Kobo-app is dat je allerlei dingen kunt instellen, zoals het formaat van de letters en de helderheid.

Blendle: alle nieuwsberichten en achtergrondartikelen op één plek

BlendleLees je liever een goed artikel of achtergrondverhaal uit een krant of magazine? Gebruik dan de Blendle-app voor Android en iOS of bezoek de Blendle-site. Dit is een online kiosk waarbij je per artikel betaalt. Je hoeft dus niet een hele krant of een compleet tijdschrift te kopen. Je betaalt zo alleen voor de artikelen waarin je écht geïnteresseerd bent. De prijs van een artikel varieert van 1 cent tot maximaal 80 cent. Blendle heeft als voordeel dat het weinig MB’s nodig heeft. Ook de overzichtelijke interface van de site en app zijn een pluspunt.

Dit kun je ook doen: luisterboeken luisteren!

Headset Boekenweek luisterenEen luisterboek is ideaal als je lezen niet zo fijn vindt, maar wel van verhalen houdt. Een luisterboek is namelijk een gesproken boek dat je kunt luisteren op je smartphone. Het voordeel hiervan is dat je bijvoorbeeld ook in de auto een boek kunt ‘luisteren’. Een ander voordeel is dat luisterboeken vaak betaalbaarder zijn dan gewone boeken. Dit komt omdat er geen drukkosten zijn.

Storytel is een veelzijdige app om luisterboeken mee te luisteren. Dit is een soort Spotify voor luisterboeken. Voor een vast maandbedrag, 15 euro in het geval van Storytel, heb je onbeperkt toegang tot ongeveer 5000 Nederlandse en Engelse luisterboeken. De app heeft nog een handigheidje. Je kunt namelijk via wifi de luisterboeken van tevoren downloaden, zodat je deze niet hoeft te streamen. Gunstig voor je internetbundel.

Genoeg activiteiten tijdens de Boekenweek

De Boekenweek is hét moment om schrijvers te ontmoeten en nieuwe boeken te ontdekken. In heel het land zijn er namelijk allerlei activiteiten. Op de website van de Boekenweek staan alle activiteiten, zoals lezingen, optredens, wedstrijden en signeersessies. Veel leesplezier deze Boekenweek!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.