Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
6,601x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Virtual reality met je smartphone? Dat werkt zo!

Met virtual reality (VR) dompel je jezelf volledig onder in een andere, virtuele werkelijkheid. Beleef een concertopname van Paul McCartney alsof je er echt bij bent. Of bekijk de mooiste plekken ter wereld in 3D en 360°. Denk jij dat er een enorme supercomputer op dreef nodig is voor VR? Welnee! Het kan gewoon met je smartphone en een goedkope (of iets duurdere) VR-bril.

Wat is virtual reality?

Virtual reality is een compleet nieuw medium. Via een headset zie je – en met een koptelefoon hoor je – een computergemaakte werkelijkheid. De nieuwe, virtuele realiteit is levensgroot, 3D en je kunt er 360° in rondkijken. Omdat de virtuele werkelijkheid wordt afgestemd op je bewegingen, ga je er helemaal in op.

Totale onderdompeling

Bij virtual reality (VR) draait het om ‘total immersion’, wat zoiets betekent als ‘totale onderdompeling’. Oftewel: je gaat zó op in de nieuwe werkelijkheid, dat je de echte realiteit vergeet. Geloof je niet dat dit kan? Bekijk dan maar eens deze filmpjes van mensen die – soms zelfs letterlijk – van hun stoel vallen van verbazing bij hun eerste VR-ervaring.

VR op jouw smartphone!

Voor VR is geen supercomputer of headset van honderden euro’s nodig. Sterker nog: het kan gewoon op je smartphone, met een bril van een paar euro. Eigenlijk is VR heel logisch op een telefoon, want veel van de technologie zit al in smartphones. Denk aan een klein scherm met een hoge resolutie, en sensoren als een kompas en een gyroscoop (die de draaihoek van de telefoon meet).

Schuif het scherm voor je ogen

Bij een VR-headset voor smartphones schuif je je telefoon in de bril. In tegenstelling tot dure en geavanceerde headsets als de Oculus Rift, HTC Vive en PlayStation VR hebben VR-brillen voor smartphones geen eigen display. In plaats daarvan wordt het telefoonscherm gebruikt. Het is één van de redenen waarom ze veel goedkoper zijn. Overigens is de onderdompelingservaring met eerdergenoemde geavanceerde headsets wel een stuk intenser. Die werken namelijk met de brute rekenkracht van een pc of spelcomputer. Vergelijk het met een spelletje spelen op je telefoon versus gamen op een spelcomputer zoals een PlayStation of Xbox.

Deze VR-brillen zijn speciaal voor smartphones

Inmiddels zijn er al talloze VR-brillen voor smartphones verkrijgbaar. De bekendste en interessantste smartphonebrillen op dit moment zijn:

Google Cardboard

Een Google Cardboard is gemaakt van… karton. Echt waar! Google heeft deze bril ontworpen en de bouwtekeningen vervolgens gratis gepubliceerd. Daardoor kun je de bril zelfmaken (met deze handleiding), of voor een paar euro kopen bij verschillende fabrikanten. Googles idee erachter? De Cardboard (‘karton’) is spotgoedkoop, soms zelfs maar 6,95 euro. En hij werkt op zo'n beetje alle smartphones – als enige bril ook op iPhones. Dus kan iedereen op een laagdrempelige manier kennismaken met VR. Mooi meegenomen: er zijn een hoop (gratis) apps voor deze bril. Gezien de prijs zal het je niet verwonderen dat de hardware, en daardoor de onderdompelingservaring, niet je van het zijn. Al met al is de Cardboard wel een
erg leuke kennismaking met VR.

Samsung Gear VR 2

De Samsung Gear VR 2 is gemaakt door het bekende en gerenommeerde VR-headsetmerk Oculus. De Gear VR 2 haalt het niet bij zijn grotere broer Oculus Rift, momenteel één van de beste VR-brillen. Maar toch geeft hij een geweldige VR-ervaring. Ook voor deze bril zijn er behoorlijk wat apps beschikbaar. Overigens werkt de Gear VR 2 alleen met een paar nieuwere Samsung-smartphones uit het duurdere segment.

Google Daydream View

‘Droom met je ogen open’, belooft Google
(met een korreltje zout).Qua prestaties en prijs is de
Daydream View vergelijkbaar met de Gear VR 2. Ook zijn er al een hoop apps voor beschikbaar. Momenteel kun je 'm nog slechts op zo’n 10 nieuwere en duurdere toestellen gebruiken. Gaaf: om het onderdompelingseffect te vergroten heeft de Daydream View een controller met bewegingssensor
voor de besturing van apps.

Virtuele werkelijkheid, virtuoze toepassingen

Goed, je hebt VR op je telefoon. En nu? Op zoek naar de indrukwekkendste ervaringen! Dit zijn een aantal virtuoze virtual reality-toepassingen:

Video’s: van porno tot Paul McCartney

Video’s in 3D, 360°, levensgroot en soms zelfs interactief: spectaculair! Het aanbod van VR-geschikte documentaires, Hollywood-films en porno groeit snel. De app Jaunt VR (Android en iOS) bevat bijvoorbeeld meer dan 150 premium VR-ervaringen van bioscoopkwaliteit, zoals een concert van Paul McCartney. Tegenwoordig worden er zelfs concerten live gestreamd in VR! Ook YouTube, Netflix en Facebook bieden VR-inhoud aan. Momenteel wordt er volop gewerkt aan nieuwe camera’s die de virtual reality-ervaring bij video’s nóg beter maakt. Het beste moet dus nog komen!

Panoramische foto’s: word wereldreiziger, maar dan gewoon thuis

Naast video’s, kun je ook foto’s in 360° en 3D bekijken. Facebook 360 Photos (te bekijken met een Oculus Rift of Samsung Gear VR) bevat een schat aan 360°-foto’s. De apps Google Street View (Android en iOS, voor Google Cardboard en Daydream View) en Google Earth VR (voor HTC Vive en Oculus Rift) bevatten panoramische foto’s van de meest oogverblindende plekken op aarde.

Onderwijs: in het menselijk lichaam of naar het heelal

Dankzij VR kunnen chirurgen hyperrealistisch een operatie uitvoeren en piloten een noodlanding oefenen. Maar ook op scholen biedt het fantastische mogelijkheden. Met Google Expedities (Android en iOS) maken klassen virtuele excursies naar historische monumenten, duiken ze met haaien of nemen ze een kijkje in het heelal!

Gamen: een next level ervaring

Ook al kijk je vanuit het perspectief van het personage (‘first person’), als gamer blijf je toch altijd min of meer buiten de gamewereld staan. Maar niet met VR! Dan ga je namelijk helemaal op in het spel. De virtuele wereld verandert op basis van jouw hoofd- en armbewegingen, in plaats van dat je hiervoor een knopje op je controller moet gebruiken. En geloof ons, dat is een next level game-ervaring!

Zien, horen… ruiken en voelen?

Met VR wordt steeds meer mogelijk. Een Japans bedrijf ontwikkelt momenteel bijvoorbeeld de VR Sense. Daarin kun je de virtuele werkelijkheid niet alleen zien en horen, maar ook ruiken en voelen! 4D, wordt dat ook wel genoemd. Op een bewegende stoel in een cabine ervaar je bijvoorbeeld aanrakingen, temperatuurwisselingen, wind, regen en geuren! Sinds kort kun je 4D trouwens ook in Pathé-bioscopen in Rotterdam en Amsterdam ervaren. Synchroon aan de film beweegt je stoel, ervaar je het weer en ruik je de geuren uit de scènes. Geen VR, wel gaaf!

Wat lijkt jou het gaafste aan VR op je smartphone?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.